We spelen een gezelschapsspel vanavond

img_6911Dat samen spelletjes spelen goed is voor de ontwikkeling van je kind, weten we hier al langer. Zeker onze Kobe die niet zo goed tegen zijn ‘verlies’ kan, leert zo omgaan met winnen of verliezen en leert dat deelnemen belangrijker is dan winnen.
Omdat het niet altijd televisieschermen, tablets of Playstations moeten zijn, vinden wij het ook superleuk om af en toe een spelletjesavond in te lassen!

Het superleuke spel Stratego Pirates had ik eigenlijk bewaard als één van de Sinterklaascadeautjes, maar ik had het niet zo goed verstopt waardoor onze grootste piraat het spel dit weekend al gevonden had! Betrapt! “Mama, ik wil dit supercoole spel spelen vanavond!” Onze grote en kleine piraat zetten het spel samen in elkaar en ontcijferden samen de spelregels.

Stratego Pirates
Wij kennen het welbekende bordspel Stratego nog van in onze kindertijd, maar ook bij Statego Pirates is het de bedoeling om de vlag van je tegenstander te veroveren maar dan een beetje anders. Kobe vond het geweldig dat hij het schip van papa mocht beschieten met een kanon. Wie de piraten aan de haaien en de vlag kan veroveren, is gewonnen! Helemaal niet zo moeilijk dus en zeer geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar! Het spel duurt ook niet zoooooo lang (ongeveer dertig minuten) waardoor zijn aandacht niet verloren ging.

Conclusie? Kobe en zijn papa hadden een avondje pure quality time! Stratego Pirates is volgens ons een erg leuk spel voor kinderen vanaf 5 jaar. Ben je nog op zoek naar een geschikt Sinterklaascadeau, dan kan ik dit spel alleen maar aanraden voor jullie kleine piraatjes! Schip ahoi!

Het spel is hier verkrijgbaar, dan heb je het zeker op tijd in huis voor Sinterklaasavond. 

Tip: De spelregels vind je hier terug: 

 

img_6890img_6923

8 thoughts on “We spelen een gezelschapsspel vanavond

  1. Hier brengt de Sint giraf fun, wie is het en la cucaracha. Ik kijk er zelf al stiekem naar uit om leuke spelletjes mee te kunnen spelen. Mijn eerste spelletjesdoos van Haba is hier ook een grote hit! En het wordt er weer het ideale weer voor!

  2. Wanneer komt er nog eens een blogpost zonder reclame? Ik weet wel, als ik het niet wil lezen ben ik niet verplicht… Maar ik lees je blog al heel lang en vroeger was de reclame toch veel minder. Ik heb oprecht heimwee naar die tijd. You can do it Lobke!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.