0
Baby MAMA ZIJN

Bijna mama van drie

img_0879“Of hij echt geen zin had in nog een kindje?” vroeg ik hem zo ongeveer een jaar geleden. Het kriebelde al een tijdje diep vanbinnen, ergens diep vanbinnen voelde het alsof ons gezinnetje nog niet helemaal compleet was. Het feit dat hij al een dochter had uit een vorige relatie, zorgde ervoor dat hij twijfelde, dus het vergde wat overtuigingskracht! Maar ik haalde mijn truckendoos boven en zo rond februari kon ik hem toch overhalen om er nog een keertje voor te gaan: jaaaaaaaaa schatje, we doen het! Zo gezegd, zo gedaan. In maart liet ik mijn hormoonspiraal weghalen en drieënhalf maanden later konden we tijdens onze vakantie in Zweden trots vertellen aan Kobe en Frauke dat ze nog een broertje of zusje mochten verwachten.

Eergisteren mochten we nog eens op controle en we namen onze grote koters mee, dat zijn momenten die ik nooit meer wil vergeten. Hun gezichtjes bij het zien van hun broertje op de echo zijn goud waard, hun reacties bij het horen kloppen van zijn hartje wil ik liefst nooit meer vergeten…oh wat ben jij welkom kleine man!
img_0878
Vandaag ben ik 25 weken zwanger van ons derde kindje. Mijn buikje groeit razendsnel, ik kwam al zo’n 7 kilo (!) bij en naast enkele lastige kwaaltjes zoals maagzuur, constant naar het toilet moeten gaan en snel moe zijn ‘s avonds, voel ik me supergoed. Ik voel me een lucky bastard! Oh wat kijk ik nu al uit naar de gezellige drukte die drie kinderen met zich mee zullen brengen in ons huis! Dag onopgeruimd huis, hallo geknuffelde kinders! Loslaten wat onbelangrijk is, vastgrijpen wat belangrijk is!

Hoewel ik me voorgenomen had om op tijd te beginnen met de babyvoorbereidingen, vliegt de tijd en komt maart steeds dichter en dichterbij. Mijn lief is ondertussen volop bezig met de verbouwingen van onze badkamer. Ik liet ondertussen al een voorontwerpje maken voor ons geboortekaartje bij Minopapersweets en voor de doopsuiker doe ik vooral veel inspiratie op via Pinterest. Qua babyspullen had ik niet zoveel meer in huis, maar gelukkig heb ik de liefste familie en vriendinnen waar ik nog wat spullen van mag gebruiken. Ik geniet ervan om zelf kleine babykleertjes te maken en alvast wat tweedehandsspulletjes te kopen. Uiteraard ga ik ook graag op zoek naar nieuwe babyspulletjes in de leukste webshops. Oh wat was ik vergeten hoe klein maatje 56 is!

Zijn babykamertje krijgt ook stilaan vorm en ik heb me voorgenomen om dit in december af te werken. Ik deed flink al mijn testen zoals de legendarische suikertest en liet mij inenten tegen griep en kinkhoest. Ook de aanvraag voor kraamhulp en kraamgeld is binnen en op mijn werk is ondertussen ook alles geregeld.

Oh lief klein ventje, ik kan niet wachten om te weten hoe jij eruit zal zien en je welkom te heten in ons gezinnetje! En geef toe, mama van drie, dat klinkt toch geweldig gezellig hé?

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Katrien@huisjethuisje.com
  november 26, 2016 at 7:50 am

  Toch leuk he al die voorbereidingen. Wij namen Jules ook meestal mee naar de echo. Jules wou ECHT een broertje. Toen de dokter zag dat het een meisje was, durfde ze het bijna niet luidop te zeggen ☺. Maar nu is hij dol op zijn kleine zus.

 • Reply
  Mamafien
  november 26, 2016 at 8:14 pm

  Amai, ik ben aan week 34 en zit bijlange nog niet zo ver als jij in de voorbereiding! En dat terwijl ik bij mijn vorige zwangerschap al op 6 maanden klaar was met babykamer en al 🙂 Veel succes nog met de rest van de zwangerschap en de voorbereidingen voor je derde kindje!

 • Reply
  Mamafoursuns
  november 26, 2016 at 8:53 pm

  Zalig he, om een zwangerschap met het ganse gezin te beleven? Als webshop kan ik deze nog aanraden: http://shopdunssweden.se ! Heerlijk Scandinavisch design!

 • Reply
  b vermeiren
  november 28, 2016 at 8:27 am

  Spannend!

 • Reply
  Joelle
  december 5, 2016 at 8:16 pm

  Mama van drie klinkt inderdaad gezellig, maar ook wel druk 🙂 Proficiat !

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.