0
FIT MAMA Kinderactiviteiten LIFESTYLE

Van kinderyoga tot praten over gevoelens met je kleintjes

Dat kinderyoga goed is voor lichaam én geest, dat weten we hier al langer. De oefeningen zorgen er niet enkel voor dat de rug in optimale gezondheid blijft (wat op zich al fantastisch is!!), ze staan ook garant voor nog veel meer leuks:Je lichaam wordt soepel, je spieren worden sterker
Je motoriek en lichaamshouding verbeteren
Je bent beter gewapend tegen ziektes
Je kunt je beter concentreren
Je krijgt meer zelfvertrouwen
Je hebt minder last van stress
Je valt ’s avonds makkelijker in slaap

Toen we door uitgeverij Ballon Media uitgenodigd werden voor een les ouder-kind yoga was ik meteen dolenthousiast. Samen met ons Milleke trok ik naar Studio Stil (altijd gezellig daar, remember?) om er een les ouder-kind yoga te volgen aan de hand van de gloednieuwe boekjes ‘Wat Viktor voelt’, een reeks boekjes die kinderen helpt om hun gevoelens te benoemen en beheersen. Echt iets voor ons dus!

De yogajuf van dienst begon de les met een fragmentje uit het boekje ‘Viktor is boos’. Viktor is namelijk een kleine eenhoorn. Hij lijkt op alle andere eenhoorns. Maar toch niet helemaal… Zijn regenboogmanen veranderen van kleur bij alles wat hij voelt. Vandaag voelt Viktor zich boos. Niets verloopt zoals hij het graag wil. Doorheen het boekje ontdekken we hoe Viktor weer tot rust komt. En tijdens de yogales kwamen wij allemaal een beetje tot rust aan de hand van enkele gemakkelijke yogaoefeningen die zelfs voor kleine kindjes als Mil (2 jaar) haalbaar waren. Ook leuk om op die manier extra quality time samen te beleven, moeten we meer doen

GIVE AWAY AFGESLOTEN // PROFICIAT KATLEEN VAN DER TAELEN, JIJ WINT HET BOEKENPAKKET!

WIN WIN WIN
Wat Viktor Voelt : superleuke boekenreeks om met kinderen over gevoelens te praten

Ondertussen gebruiken wij de boekjes hier bijna dagelijks. Om de dag te overlopen, net voor het slapengaan. Of overdag, om een crisis te overwinnen. Ze helpen echt om met kinderen over hun gevoelens te praten én ze leren te beheersen. Een kleine investering maar oh zo waardevol!

En ik heb goed nieuws voor jou, want ik mag zo’n boekenpakket met de 4 boekjes weggeven!

Wat moet je hiervoor doen?
1. Laat onder dit bericht een reactie achter met daarin dé reden waarom jij kans wilt maken op dit leuke boekenpakket
2. Dit berichtje delen via je social mediakanalen zoals Facebook of Instagram is extra lief.
3. Woensdag maak ik de winnaar bekend

Een extra kans om te winnen krijg je via Instagram:

Dit bericht bekijken op Instagram

Een tijdje geleden maakten wij kennis met deze leuke boekjes van Viktor en @ballonmedia_kinderboeken die kinderen helpen om hun gevoelens te beheersen en te benoemen. We zijn hier zo’n grote fan van de boekjes dat ik contact opnam met de uitgeverij en voorstelde om jullie ook te laten kennismaken met ‘Ik ben boos’, ‘Ik ben verlegen’, ‘Ik ben bang’ en ‘Ik ben verdrietig’. Zin om een boekenpakket met 4 leuke boekjes te winnen? Like dan @mamalobke en @ballonmedia_kinderboeken, vertel ons waarom jij zo graag wil winnen en tag twee vriend(in)nen wie je deze prijs ook gunt ? delen in je stories is een extra kans! Maandag maak ik de winnaar bekend ??? #giveaway #boek #boekenpakket #opvoeden #kobefraukemil #dedrievanlobke #motherhood #childhood #kinderyoga #viktor #aurelienchienchowchine #kinderboek #children #kids #happy #vsco #vscokids

Een bericht gedeeld door Lobke ? Leuke Wereld ? (@mamalobke) op

Niet gewonnen? Niet getreurd, je kan de boekjes vrij goedkoop bestellen via deze links:

You Might Also Like...

17 Comments

 • Reply
  Tine
  mei 5, 2019 at 6:03 pm

  Mijn zoontje is een vat vol gevoelens dat af en toe overloopt. Hij voelt zoveel, te veel af en toe. En als grote boekenfanaat zouden deze boekjes hem hierin goed ondersteunen denk ik.

 • Reply
  Sarah Peeters
  mei 5, 2019 at 6:22 pm

  Praten over je gevoelens is niet eenvoudig. Als volwassenen niet, maar zeker als kind niet. Wat voel ik allemaal, hoe ga ik daarmee om,… De boekjes zouden een mooie hulp zijn om met mijn kindjes over hun gevoelens te kunnen praten.

 • Reply
  Sofie
  mei 5, 2019 at 6:36 pm

  Het zou leuk zijn om onze kindjes een andere methode aan te leren om om te gaan met hun gevoelens aan de hand van de oefeningen! Zo hebben we nooit meer boze kindjes ??

 • Reply
  Anja
  mei 5, 2019 at 7:11 pm

  Ik zou die boekjes heel goed kunnen gebruiken in de opvang! Blij, bang, boos, verdrietig…. een heleboel emoties voor de peutertjes!

 • Reply
  Joke Huybrechts
  mei 5, 2019 at 7:18 pm

  Een methodiek om via boekjes met kinderen te werken rond hun gevoelens? Super! Kinderen hebben het vaak moeilijk om hun gevoelens op een goede of duidelijke manier over te brengen. Deze boekjes zouden zowel mijn kids als in mijn coachingspraktijk zeker van pas komen! Een goede reden om mee te doen dus ;)!

 • Reply
  Laura Leysen
  mei 5, 2019 at 7:53 pm

  Oh, graag. Voor in mijn yogalesjes en om te gebruiken bij de kids in de praktijk. Onze 2 eigen dametjes vinden dit vast ook leuk.

 • Reply
  Kaat Vanseveren
  mei 5, 2019 at 8:31 pm

  Mijn jongste gaat net naar school. Hij leert veel bij, doet een hele dag flink zijn best op school, komt vermoeid thuis, … Dat allemaal verwerken zorgt ‘s avonds voor de nodige portie boosheid en verdriet. Vooral rond slaaptijd ontstaan hier grote drama’s. Misschien kan Viktor helpen om die te overwinnen?

 • Reply
  Kimberly
  mei 5, 2019 at 8:40 pm

  Boekjes om te helpen groeien…
  ??? ik waag graag een kansje

 • Reply
  Saskia Vande Velde
  mei 5, 2019 at 9:16 pm

  Mijn zoon heeft het zeer moeilijk om te communiceren over wat er in hem leeft. Als ouder via deze boekjes wat extra handvaten krijgen om hiermee op een ontspannen en speelse manier aan de slag te gaan zou dus een welkom geschenkje zijn! Ik kruis mijn vingers ?!

 • Reply
  Lissy
  mei 6, 2019 at 5:52 am

  Ons manneke van 3 jaar is momenteel een vat vol emoties en gevolg daarvan ook explosies. We zijn al een tijdje aan het proberen om hem communicatiever te maken maar tot nu toe zonder resultaat. Ben hier ook aan het rondhoren om met yoga te beginnen. De boekjes zullen ons dus zeker goede handvaten aanleveren!

 • Reply
  Joke
  mei 6, 2019 at 11:23 am

  Ik heb een vulkaantje in huis. Het lukt haar zelden om zelf weer kalm te worden… Misschien kunnen de boekjes helpen.

 • Reply
  Sofie
  mei 6, 2019 at 12:33 pm

  Ik doe graag mee omdat Juliette soms echt boos is en we nog niet echt een goede manier gevonden hebben om daarmee om te gaan.

 • Reply
  Greet
  mei 6, 2019 at 6:31 pm

  Omdat mijn dochter, net 2, super worstelt met zich uit te drukken en begint te slaan. Hebben nog niets gevonden dat helpt dus hoop dat dit een verschil maakt. Bewust worden van gevoelens is hoe dan ook belangrijk. Daar komt bij dat wij in t buitenland wonen en ik dus graag zover mogelijk Nederlandstalige boekjes in huis haal. X

 • Reply
  Nele R.
  mei 7, 2019 at 12:57 pm

  Ook hier een superlieve jongen waarvan z’n vatje meer dan eens overloopt. Enkel thuis weliswaar want ergens anders houdt hij zich altijd flink, wat best vermoeiend is voor osns kereltje. Deze boekjes zouden hem misschien wel helpen om met z’n gevoelens iets makkelijker overweg te kunnen en om alles wat te kunnen plaatsen.

 • Reply
  Katleen Van der Taelen
  mei 7, 2019 at 5:05 pm

  Daar zouden de egeltjes ook heel blij mee zijn!

  • Reply
   Lobke
   mei 14, 2019 at 11:29 am

   PROFICIAT KATLEEN JIJ WINT HET BOEKENPAKKET. STUUR JE VIA INFO@LEUKEWERELD.BE EVEN JE ADRES DOOR, DAN KOMEN DE BOEKJES NAAR JOU TOE!

 • Reply
  Marije
  april 9, 2021 at 6:37 pm

  Wat leuk zeg. Met mijn kleuter/peuter doe ik vaak aan yoga. Zelf heb ik ook een cursus baby-yoga gevolgd. Onze kinderen worden er rustiger en blij van. Ze verzinnen nu zelfs hun eigen oefeningen.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.