0
EROPUIT Uncategorized

Op fietsavontuur met mijn kroost

IMG_0708Leuke uitjes delen op mijn blog, dat is het liefste wat ik doe! Op zoek naar de mooiste plekjes van ons land, wandelingen en fietstochten in de buurt, leuk als we daar niet te ver voor moeten gaan. Vandaag had ik nog een dagje congé en toen ik deze ochtend aan mijn kroost vroeg wat we konden doen zeiden ze in koor: ‘We kunnen een fietstocht maken mama!’! Leuk idee! Sinds ik rijd met mijn supercoole nieuwe groene fiets die ik mag uittesten van Decathlon, kan ik niet genoeg krijgen van gezellige fietstochtjes met de kindjes. Een echte mamafiets en dankzij het handige kinderstoeltje kan ons Frauke lekker mee cruisen. Heerlijk buiten in het zonnetje in de natuur, meer moet dat niet zijn, toch?
IMG_0711
Benieuwd waar we naartoe fietsten? We namen de kaart van onze streek (moet je echt eens doen!) en vonden niet zo ver van ons het speelbos Schierbossen, een leuk bos dat deel uitmaakt van het natuurreservaat Marselaer te Malderen. Het werd een serieus fietstochtje van zo’n 5km (niet niks voor onze kleine Kobeman!) langs de mooiste wegjes van Puurs en Londerzeel. Je kan er ook geraken via de Dendermondsesteenweg, maar dat vonden we niet zo’n veilig ideetje.

Toen we daar aankwamen, kon mijn kroost hun ogen niet geloven. Een bos waar je kan spelen, met omgezaagde stammen die je kan gebruiken als evenwichtsbalk, een boomhut, leuke speelhuisjes (die je kan kopen via Natuurpunt!), sluiptunnels, kampen…en last but nog least een mini-mountainbikeparcours helemaal op maat van Kobe! “Hier komen we nog eens terug met papa hé mama!” Moet ik nog vertellen dat we dit speelbos een echte ontdekking vonden?

Een gratis topuitje dat we afsloten met een lekker ijsje. Benieuwd waar we volgende keer naartoe fietsen?

Wie nog op zoek is naar leuke uitjes om de laatste weken van de vakantie te vieren, vind zeker en vast nog inspiratie in ons boek ‘Happy Kids’ boordevol leuke uit-en thuistips.
IMG_5494IMG_5473IMG_5482IMG_5477IMG_5492IMG_0707IMG_0705

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Decathlon.

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Moeke Hilde
    augustus 17, 2016 at 6:29 am

    Amai, het speelbos is serieus veranderd precies! Lang geleden dat we daar naartoe gingen. Voor de oudste zoon zijn verjaardag deden we daar ooit een ‘indianenspel’ met de hele klas. Vonden ze zo leuk! Veel leuker dan een binnenspeeltuin ofzo… Of hoe spelen in de natuur toch zoveel boeiender is…?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.