0
Feesttips

5 tips om de Sinterklaaskoorts te overleven

img_0853Voelen jullie het ook? Sinterklaas komt er stilaan weer aan en dat betekent weer lijstjes maken, je huis vol speelgoedreclamefolders (en massa’s papiersnippers op de grond) en kilo’s chocolade en speculaas die je weer eens moet zien weg te werken. Ik heb mij alvast voorgenomen om rekening te houden met onderstaande tips om de Sinterklaaskoorts in huis te overleven:

1. Wanneer komt de Sint nu mama?
Onze kinderen hebben nog niet zo’n groot tijdsbesef. Al eens gedacht aan een aftelkalender? Zo kan je uitleggen dat we toch nog enkele nachtjes moeten slapen vooraleer we ons schoentje kunnen zetten.
schermafbeelding-2016-11-07-om-10-37-402. Laat je kinderen mee kleuren aan de grootste tekening
Bij DreamLand loopt er een erg leuke actie waar wij ook aan willen deelnemen. Ze willen de Sint verrassen en daarom geven ze hem eind november in Plopsaland De Panne een gigagrote tekening cadeau. Maar, die tekening moet dus nog ingekleurd worden en daarbij hebben ze hulp van zoveel mogelijk kindjes nodig. Als kindje kan je kiezen uit verschillende leuke en grappige kleurplaten om zo mee te helpen aan de grote tekening voor de Sint.Erg leuk is dat ze met alle tekeningen die ze ingestuurd krijgen een mozaïek gaan opmaken die het weekend van 26 en 27 november zal onthuld worden in Plopsaland De Panne. Je kan jouw kids ook laten deelnemen via deze website en zo mee kans maken op tickets te winnen voor het onthullingsweekend in Plopsaland. Een leuke manier om mee af te tellen naar Sinterklaas, vinden jullie ook niet?

3. Geniet gewoon keihard mee van het hele Sintgebeuren
Vind je het allemaal maar niets dat hele Sinterklaasgebeuren? Probeer er toch een beetje van mee te genieten. De periode dat je kinderen in de Sint geloven duurt eigenlijk niet zo lang, dus geniet ervan zo lang het kan! Kijk al eens mee naar een Sinterklaasfilm of knip gewoon lekker mee lijstjes uit de reclamefolders. Of ga samen naar de Spiekpietjes expo in Antwerpen of Oostende.

4. Probeer je kinderen te overtuigen om genderneutraal en duurzaam speelgoed te kiezen
Geen zin in te veel plastieken lelijk speelgoed in je huis dat je kinderen nar enkele dagen al kotsbeu zijn? Je kinderen zijn er zich misschien zelf nog niet zo bewust van, maar jij kan hen wel helpen om genderneutraal en duurzaam speelgoed te kiezen dat lekker lang meegaat, dat goed is voor de natuur en waar je zelf misschien ook nog iets aan hebt!

5. Overdaad aan snoep en speculaas?
Je hebt het misschien niet altijd in de hand, want vaak komen je kinderen thuis van school, van sportclubs of jeugdbewegingen met een zak vol chocolade en ander lekkers. Geniet mee met mate, maar maak je dichte omgeving zoals oma’s, opa’s, meters en peters misschien duidelijk dat jullie niet gediend zijn met kilo’s suiker. Er bestaan ook gezondere alternatieven ;-).

Benieuwd wat jullie zoal doen om om af te tellen naar Sinterklaas en de Sinterklaasperiode te overleven?
img_0855img_0856

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Berbe
    november 7, 2016 at 9:33 am

    Een sticker ‘geen reclame aub’ helpt alvast om de schreeuwerige folders buiten de deur te houden 😉 En voor de rest geniet ik vooral van dat hele Sinterklaasgebeuren. (al maak ik me wel een beetje zorgen over het feit dat mijn dochter nu al héél goed weet wat ze wil, en dat dat nu net is wat ze niet gaat krijgen…)

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.