0
EROPUIT Feesttips

De leukste Halloweenideetjes

img_6363Ik weet niet of jullie het ook voelen, maar Halloween is in het land! Je bent voor of je bent tegen, want Halloween komt eigenlijk overgewaaid vanuit Amerika en wordt meer en meer gezien als een commercieel feest. Toch kan je er heel wat plezier aan beleven en wij doen lekker mee. Een goed gevulde verkleedkoffer die hier stilaan begint uit te puilen, meer hebben Kobe en Frauke niet nodig om zich helemaal te laten gaan en plezier te beleven aan de Halloween voorpret.
img_6352
Benieuwd wat je nog allemaal kan doen om Halloween te vieren? Wij zetten de 10 leukste Halloweenideetjes voor kinderen (en hun ouders) op een rijtje voor jullie:

1. Houd een Halloweenparty bij je thuis
Griezelen in je woonkamer met het hele gezin, how cool is that? Op Spotify vind je zeker en vast een leuke Halloween Playlist zoals deze van Disney bijvoorbeeld. Zoek een leuke Halloweenoutfit, doe de lichten uit en maak er een supergriezelige avond van (en doe vooral mee als ouder), plezier verzekerd! 
Tip: hier vind je ook een groot assortiment aan leuke Halloweenkostuums
2. Pompoenenzoektocht
Koop kleine pompoentjes en verstop ze in jullie tuin of een bos in de buurt. Maak een schatkaart en laat de zoektocht beginnen.
3. Heksendans
Met een lange tak, bezem of trekker en aan het uiteinde kleine twijgjes die je met een elastiek vastmaakt, heb je een zelfgemaakte heksenbezem. Maak voor elk lid van jullie gezin een bezem en doe samen een grappige heksendans.
4. Ga griezelen in een pretpark
Heel wat pretparken organiseren leuke Halloweenactiviteiten. Wist je dat je hier voordelige tickets kan kopen voor heel wat pretparken aan een voordelige prijs?
5. Doe mee aan een Halloweentocht of Griezelwandeling
Volgende week gaan wij mee op Historische Griezelwandeling door Mysterieus Mechelen. Iets waar Kobe en Frauke nu al naar uitkijken. Maar er zijn bij jou in de buurt zeker ook leuke Halloweentochten of Griezelwandelingen, plezier gegarandeerd.
6. Laat je gratis schminken
Bij DreamLand hebben ze een bangelijk goed idee! Zaterdag 29/10 kan je er je gratis gaan laten schminken, ga zeker eens kijken bij een winkel in je buurt.
7. Bietentocht bij valavond
Maak met de buren een avondwandeling met de kinderen. Maak lantaarns van uitgeholde voederbieten die je bij je plaatselijke boer zeker wel zal vinden.
8. Bak Halloweenkoekjes
Op mijn Pinterestboard bewaarde ik enkele leuke ideetjes om aan de slag te gaan in de keuken voor Halloween.
9. Trick or treat
Nog niet zo bekend bij ons maar op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen of kloppen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes en roepen trick or treat!  Willen ze slachtoffer van een plagerijtje worden (trick) of iets lekkers (treat, meestal snoep) geven? Als je kindjes nog klein zijn, ga je uiteraard best mee op tocht.
10. Pompoenen uithollen
Last but not least! Ga samen pompoenen uithollen! Stappenplannen om pompoenen uit te hollen vind je ook massaal op Pinterest! Succes gegarandeerd!

Genoeg ideetjes? Of kunnen jullie er nog enkele leuke bedenken? Laat ze ons gerust weten, we zijn benieuwd!
img_6368img_6379
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met DreamLand

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Saar
  oktober 21, 2016 at 12:08 pm

  Heel eerlijk, ik ben er niet zo zot van. De grote reden daarvoor is dat ik verjaar die dag. Dus de egoïst in mij roept gewoon heel luid “It’s my party and I cry if I want to!!”. Maar de kindjes vinden het wel geweldig :-). En we eten ook massa’s pompoensoep.

 • Reply
  Katrien@huisjethuisje.com
  oktober 21, 2016 at 6:20 pm

  Goeie tip van de griezelwandeling. Had die nog niet gezien.

 • Reply
  leen
  oktober 22, 2016 at 6:04 pm

  hey Lobke
  Kan je me wat meer informatie geven ivm d griezelwandeling in Mechelen?
  Lijkt me erg leuk om te doen met de kids.
  groetjes leen

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.