0
KINDERKOST

Halloweenkoekjes om in te bijten

img_6400Ooit al eens zandkoekjes in de vorm van griezelige, maar vooral lekkere spookjes, vleermuizen en pompoenen versierd? Wij volgden vandaag een superleuke kinderworkshop ‘Halloweenkoekjes maken’ bij bakkerij Poilâne in Wijnegem onder het toeziend oog van de bakker himself!

Echte bakkers hebben natuurlijk een bakkersmuts nodig, dus Kobe en Frauke begonnen de workshop met het versieren van hun eigen muts. Een beetje later kregen ze een rondleiding in de bakkerij terwijl de bakker des huizes al hun vragen beantwoordde. Tijd om de koekjes te versieren!
img_6390
img_6415img_6410
Wil je er thuis zelf aan beginnen? 
De koekjes kan je kopen tot 6/11 in de bakkerij of je kan natuurlijk ook zelf zandkoekjes bakken thuis. Hier vind je bijvoorbeeld een lekker recept.

Dan kan je je griezels versieren met volgende natuurlijke ingrediënten:
– Rode besjes
– Blauwe besjes
– Rozijntjes
– Kokospoeder
– Zwarte chocoladesaus (warm dan blijft ze lopend)
– Witte chocoladesaus
– Voor de groene saus: witte chocoladesaus aangevuld met een beetje melk en met natuurlijke kleurstoffen zoals matcha groene thee
– Voor de gele saus: witte chocoladesaus aangevuld met een beetje melk en met kurkuma en kaneelpoeder

Laat je kinderen hun fantasie de vrije loop door hen eigenhandig de koekjes te laten versieren, wedden dat het resultaat sowieso griezelig is?

Wij gingen alvast naar huis met een buikje vol lekkers, twee dozen overheerlijke griezels! En we genieten nu nog na van deze leuke ervaring!

Wil je zelf eens zo’n leuke workshop volgen?
Volgende week zaterdag 29/10 organiseert bakkerij Poilâne in de bakkerij op de Kanaalsite in Wijnegem nog een workshop ‘Halloween: griezels om in te bijten’ van 14u30 tot 16u. Kinderen van 6 tot 12 jaar mogen deelnemen en het kost 10€ per kind. Inschrijven kan via poilane@belgique@poilane.fr. Het aantal plaatsen per workshop is beperkt, dus snel inschrijven is de boodschap! img_6395img_6404img_6421img_6425img_6432

You Might Also Like...

1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.