0
EROPUIT Kinderactiviteiten

Brussel met kids

img_0763Afgelopen weekend gingen wij met ons gezin een namiddagje naar Brussel, lekker rondstruinen in onze hoofdstad onder een stralend zonnetje, wat wil een mens nog meer? Waarom wij zo gek zijn op Brussel? Het is een multiculturele stad met duizend gezichten die op elke hoek van de straat verrast, zowel voor groot en klein. Gisteren brachten we enkel een bezoekje aan de winkelstraat om er te gaan winkelen met onze puber (:-)), maar we pikten toch de leuke sfeer van de Grote Markt en onze Brusselse vriend Manneken Pis om het gat in de cultuur van onze kinderen al een beetje te dichten. We proefden de zomerse sfeer aan de Vlaamsesteenweg en eindigden ons namiddagje Brussel in het kindvriendelijkste eetcafé van Brussel, het Chicago Café! Ondertussen één van onze favoriete plekjes in Brussel geworden, maar dat wisten jullie misschien al? Je kan er overdag zelfs gewoon gaan werken (zeker eens doen ;-)), maar je kan er ook gaan ontbijten, brunchen, lekker kan gaan eten of van een overheerlijk vieruurtje kan gaan genieten. Dat de carrot cake er keilekker is, zeg ik u! En dat terwijl de kinderen zich vermaken in het speelhoekje en je tijd kan doorbrengen met het Lief en het grotere kind, ideaal dus!
img_0766img_0767img_0765img_0764img_0768

Benieuwd naar onze andere must-visits met kids in Brussel?

Kindermuseum
Hier krijgen kinderen de kans om op een ludieke manier zichzelf en ook de anderen beter te leren kennen.
Muziekinstrumentenmuseum
Zit er muziek in jullie familie? In dit museum maak je kennis met achtduizend muziekinstrumenten, ook de meest indrukwekkende trommels, gitaren en violen.
Abattoir in Anderlecht (Foodmet)
Iets wat wij op zondag al eens deden in de zomer, een bezoekje aan de markt aan de Abattoir in Anderlecht. Een gezellig geroezemoes van verschillende culturen, enthousiaste marktkramers die luidkeels hun producten staan aan te prijzen en ondertussen groenten en fruit shoppen, liefst zo goedkoop mogelijk! Tip: hoe later je gaat, hoe goedkoper het wordt!
Treinmuseum in Schaarbeek
Museum voor Natuurwetenschappen aka het dinomuseum
Wie dino’s wilt spotten, moet zeker eens naar dit museum!

Nog op onze to-do-list om te bezoeken met onze kids:
Bronks:  leuke voorstelling voor kinderen én jongeren in het Nederlands een aangepaste voorstelling mee voor kinderen en jongeren, dan kan dat bij Bronks (in het Nederlands).
Mima: Een ideaal museum om te gaan bezoeken met ons samengesteld gezin, want ik ben ervan overtuigd dat zowel onze oudste plusdochter als Kobe en Frauke dit geweldig zouden vinden! Grafische cultuur, muziekcultuur, sportcultuur zoals skateboarding, surfing en andere urban art staan hier centraal. Supercool!
Nog meer tips voor Brussel met jongeren? Ga zeker eens kijken bij Brussel Bazaar.

Meer info om Brussel van boven tot onder te bezoeken vind je op Visit Brussels.

Tip: in mijn boek Happy Kids staan nog meer leuke Brusseltips met kinderen.

Jullie nog leuke Brusseltips?
img_0762

 

 

You Might Also Like...

3 Comments

  • Reply
    Katrien Depoorter
    september 26, 2016 at 5:28 am

    Een verslagje over een uitstapje Brussel vind je op mujn blog sterrenstof.blogspot.be -posts ‘Brussels by night’ en ‘vorrei ma non posto’ … Het natuurhistorisch museum is een aanrader (dino’s) en ik kan niet wachten tot het Afrikamuseum (maar das eigenlijk Brussel niet meer) terug de deuren opent !

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.