0
Baby LIFESTYLE MAMA ZIJN Moederschap Organisatietips

Moe, moeder… yes #wearemoe

Hoera! Het heeft meer dan een jaartje geduurd maar baby Mil die ondertussen eigenlijk geen baby meer is, slaapt door. Driewerf hoera want deze moeder van drie kan ook weer doorslapen. En toch, toch ben ik nog steeds moe, dat is zelfs een understatement. Moeder, ja dat ben ik! Ik weet dat het een fase is, maar moeder zijn maakt je echt doodop. Want ja, de baby slaapt door, toch blijft die galm van de huilende baby ’s nachts precies in mijn oor hangen, alsof het Nooit.Meer.Weg.Gaat. En ’s morgens in de vroegte is hij daar al weer waardoor uitslapen een woord is dat al lang niet meer in mijn woordenboek staat. ‘Hoe hoe je het vol om te werken, te zorgen, een huishouden te runnen, een blog te onderhouden en ook nog eens tijd voor jezelf te maken’ zou je denken, wel…door vooral heel goed te zorgen voor mijzelf en af en toe kleine gewoontes te veranderen overdag en ’s nachts die goed zijn voor mijn hoofd en lijf.

Zoals bijvoorbeeld:

Een Spa Lazy Game organiseren
Rustig even in de zetel liggen en wat scrollen op je telefoon op zoek naar wat ontspanning? Wacht, er heeft er weer eentje kaka gedaan of er zijn er weer twee aan het ruzie maken. Of er heeft er eentje zin in een mamaknuffel terwijl de andere gewoon keihard op je wilt klimmen. Of wacht, ik moet nog twee agenda’s tekenen, huiswerk mee maken en ondertussen eten op tafel toveren. Dagelijkse kost. Als moeder lijkt het wel of je meer dan 24 uur per dag bezig bent met je kinderen waardoor er geen tijd over schijnt te zijn voor jezelf. Ondertussen heb ik het gevonden. Ik ben niet zo’n echte speelmama, maar dit spelletje vind ik echt de max! ‘Kom, we gaan kappertje spelen!’ (dan kan mama even dutten, haha!) Wat hoe cool is dat, rustig een dutje doen terwijl je kinderen zich amuseren. Kappertje spelen is hier altijd een hit. De kinderen amuseren zich te pletter met je haar (en hoe zalig is dat om gratis en voor niks gemasseerd en verwend te worden!) terwijl jij even je ogen sluit en een dutje doet. Luie tijd samen met je kind, heerlijk! Jij rust, je kind leeft zicht uit, iedereen gelukkig.

Er zijn trouwens nog zo van die zalige spelletjes: doktertje spelen in de zetel of ziekenhuisje in je bed. Of op je strandstoel je kinderen tekeningen laten maken met zonnecrème terwijl jij rustig je ogen even sluit. Heerlijk die Spa Lazy Games!

Zoveel mogelijk dutjes doen dus, met en zonder kinderen
Ik las eens dat je van dutjes echt keihard opkikkert en sindsdien zijn ze heilig voor mij. Dus als het even kan, laat ik mijn schuldgevoel volledig los en doe ik een kort dutje overdag. #omdathetkan Van die powernapjes mogen trouwens niet te lang duren, minstens vijf minuten maar niet langer dan een half uurtje. Zo vervangen ze je slaap niet maar toch voel jij je wat meer uitgerust. Wist je trouwens dat dutjes je productiviteit en je geluksgevoel vergroten? Ik maak er dus gretig gebruik van, zonder schuldgevoel.

Mediteren dames en heren
Vroeger zou ik er eens hard mee gelachen hebben, maar sinds ik de kracht van het mediteren ontdekt heb, gaat het echt beter met mij. Het idee erachter is dat we altijd bezig zijn met het verleden of wat we allemaal nog moeten doen (geloof mij, als moeder staat er veeeeeel op je to do list!) en zelden leven in het hier en nu. Even eruit stappen en met je volle aandacht bij het hier en nu zijn geeft je hoofd rust en dat kan dus door te mediteren. Ik gebruik hiervoor Headspace. Deze app bevat enorm veel geleide meditaties. Je begint met tien dagen lang elke dag kort te mediteren en je kan zelf kiezen of je dit drie, vijf of tien minuten doet. Dat is toch echt niet lang, maar geloof mij een wereld van verschil.

Water drinken en geen troep meer eten
Inderdaad, zo simpel is het. Eet gezonder zoals ’s morgens een gezonde smoothie als ontbijt, ’s middags een slaatje en ’s avonds vooral veel groenten en minder tussendoortjes. Een lifesaver, geloof mij! En drink dus ook meer water, dit is misschien zelfs de grootste nieuwe gewoonte die helpt tegen de vermoeidheid. En ik wist dat natuurlijk al lang maar eigenlijk moet een mens dagelijks minstens twee liter water per dag drinken. Wie niet genoeg water drinkt, krijgt echt last van meer vermoeidheid en hoofdpijn en raakt zelfs overprikkeld. Doe het eens en je zal zien dat je je er beter door voelt. Neem gewoon overal je fles water mee naartoe en zorg dat ze aan het einde van de dag leeg is. Er bestaat zelfs een keileuke app Plant Nanny die aangeeft hoeveel water je nog moet drinken, handig! Geen excuus meer om het niet te doen dus.

Leg de lat niet te hoog voor jezelf
De perfecte ouder willen zijn? Laat het los en leg de lat vooral niet te hoog voor jezelf. Wat ben je met een vloer waar je van de grond kan eten maar een moeder die zich vooruit moet slepen van vermoeidheid en er dus niet 100% kan zijn voor haar kinderen. Ik heb het ook moeten leren, maar niet te streng zijn voor mijzelf heeft er echt voor gezorgd dat ik echt minder moe ben. Of toch een beetje.


WIN EEN WEEKEND SLAAP
Dat is misschien nog wel de grootste tip die ik je kan meegeven! Knijp er even tussenuit en slaap eens uit. Daarom….surf als de bliksam naar de wedstrijdpagina van Spa en doe mee! 


Fijn dat je deze blog kwam lezen! Deze blogpost kwam er in samenwerking
Spa Belgium. Hoe ik tegenover samenwerkingen sta, lees je hier.

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    nicole orriens
    september 18, 2018 at 7:23 am

    Ik heb ook de Headway space app! Het is de eerste meditatie die mij goed werkt. Ook omdat ze heel relaxed zijn in hun aanpak, en omdat je het met korte periodes opbouwt. Dan kan ik het wel.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.