0
EROPUIT Op reis met kinderen

Zweden in een notendop: dag 1 tot 3

IMG_4326

‘Kijk mama, er staat een rendier in onze tuin!’ Een vakantie met onze kinderen naar Zweden stond al een tijdje op onze bucketlist. Toen we deze reis via Pharos Reizen in februari ontdekten via De Standaard Magazine, waren we meteen verkocht. ‘Zweden in een notendop’ voert je namelijk langs tal van hoogtepunten en de meest typerende regio’s. Dat maakt van Zweden het perfecte land om op vakantie gaan en het te ontdekken met het hele gezin. Je beleeft er samen tal van avonturen in de bossen en de vele meren en dat hebben we de eerste 3 dagen al serieus mogen ondervinden. Ik denk dat ik hier blijf wonen ;-).

IMG_4220IMG_4316IMG_4314IMG_4317
Zaterdag reden we naar de havenstad Kiel in Duitsland en we waren zo’n 6 uur onderweg. We waren goed op tijd om ’s avonds de ferry te nemen richting Göteborg. Hier begon het avontuur al, want een avond, nacht en ochtend aan boord van de Stena Lina doorbrengen is een zalige ervaring. Slapen in een hut met zeezicht, lekker eten van de Zweedse keuken en ondertussen genieten van alle comfort tijdens het reizen.

We meerden ’s morgens aan in Göteborg en om meteen in de stemming te komen, maakten we een stop in één van de meest gezellige wijken van de stad: Haga. Spijtig dat het zondag was, want alle leuke winkeltjes waren natuurlijk gesloten. Maar we konden wel genieten van onze eerste Zweedse Fika en dronken een overheerlijke latte in een gezellige koffiebar. En we kwamen er zelfs een echte latte-papa tegen! This is why I like Sweden so much!IMG_4334IMG_4337IMG_4341
Na twee uurtjes rondslenteren, begonnen we onze roadtrip richting Säfsen, een dorpje dat zich in het zuidelijke deel van de provincie Dalarna bevindt. Onderweg passeerden we water, vooral veel water en veel bossen! Na 6 uur en 360km arriveerden we op onze eerste bestemming: Säfsen Resort waar we 3 dagen zullen overnachten in een typisch Zweeds huisje.
IMG_4364
IMG_4370
Vandaag waren we vroeg uit de veren, want we wilden graag met ons hele gezin deelnemen aan de Morning Yoga Class. Kinderen waren ook welkom, dus dit was een ideale gezinsactiviteit.

Na een gezond ontbijtje, maakten we ons klaar om een dagje door te brengen aan het Säfsjonmeer. We huurden een bootje voor 290 Zweedse Kronen (= ongeveer 29 euro) en waren letterlijk een dag alleen op de wereld! Onbetaalbaar! We vaarden van eiland tot eiland en ontdekten ongelooflijk leuke plekjes. Een avontureneiland met een heus klimparcours waar Kobe zich helemaal kon laten gaan en ik zelf ook even van de grond ging. Haha! Op de andere onbewoonde eilanden, gingen we picknicken en ondertussen probeerde onze papa een vis te vangen. Wat hier echt zalig is, dat je hier overal ook mag bbq-en, iets wat we deze week zeker nog zullen proberen!
IMG_4376IMG_4360IMG_4385
Besluit van onze eerste dagen? Wij zijn helemaal verkocht aan Zweden en kijken enorm uit naar al het moois dat ons de komende twee weken nog te wachten staat. Dankzij onze prachtplaatjes hebben we herinneringen die we nooit meer zullen vergeten!

Willen jullie onze avonturen lekker mee volgen? Later deze week probeer ik ons verslag te vervolledigen (als er Wifi is ;-)) Via Instagram probeer ik geregeld wat kiekjes van onze rondreis te delen, kwestie van jullie een beetje jaloers te maken J.

Jullie al in Zweden geweest? Alle tips zijn welkom! IMG_4302
IMG_4413IMG_4439IMG_4458IMG_4460IMG_4354IMG_4353IMG_4394IMG_4411

You Might Also Like...

11 Comments

 • Reply
  Lies
  juli 4, 2016 at 6:25 pm

  Ik denk dat ik u ga ontvolgen 😉 *schaterlach*
  ik weet waar ik volgend jaar naar toe ga! al kan ik je eind augustus doen verwateren met mijn vakantiefoto’s 😉
  geniet lieverd en tot snel X

 • Reply
  Bob
  juli 4, 2016 at 6:57 pm

  Schitterend!

 • Reply
  Bijengezoem m2
  juli 4, 2016 at 7:15 pm

  Ziet er super uit !

 • Reply
  Maai
  juli 4, 2016 at 7:47 pm

  Wennetje jaloers? Vreselijk jaloers. Dit staat al zo lang op mijn lijstje. Wat een prachtige foto’s! Geniet er van

 • Reply
  Ann
  juli 5, 2016 at 8:20 am

  veel plezier Lobke! Geniet ervan xx

 • Reply
  Lottes Anekdotes
  juli 5, 2016 at 8:26 pm

  Als ik die foto’s zie, heb ik meteen zin om te vertrekken! Zweden staat al zó lang op mijn verlanglijstje, maar helaas… Het komt er maar niet van.

 • Reply
  Marjolein
  juli 6, 2016 at 11:30 am

  Welke reis – via Pharos – maken jullie nu? Of heb je deze zelf samengesteld?

 • Reply
  Katrien@huisjethuisje.com
  juli 6, 2016 at 8:18 pm

  Zweden staat absoluut op ons lijstje van bestemmingen die we nog met de kinderen willen doen. Ziet er heerlijk uit. Viel de boot mee? Ik zit met een partner die snel zeeziek is ☺

  • Reply
   lobke
   juli 11, 2016 at 5:02 pm

   Niemand hier last gehad van zeeziektes 😉

 • Reply
  Jozefien
  juli 8, 2016 at 7:56 am

  Oooh, die foto met Frauke en de bloemenkrans. Heer-lijk!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.