0
EROPUIT Op reis met kinderen

Onze rondreis door Noorwegen met kinderen: dag 1-4

Dat het een droomreis voor ouders en kinderen die houden van avontuur en natuur zou worden werd ons beloofd en ik denk dat ik de reisorganisator gelijk moet geven! Vorig jaar trokken we met Pharos Reizen richting Zweden en omdat ons dit zo goed bevallen was, besloten we om dit jaar de reis Afwisselend Noorwegen te doen mét ons Milleke erbij!

Het begon zondag al met de mooie overtocht met de boot. Om de autorit richting Kiel iets minder vermoeiend te maken voor zowel onszelf als voor Mil, Kobe en Frauke, besloten we last-minute om alsnog zaterdag te vertrekken en te overnachten in een hotelletje nabij Bremen. Zo waren we tenminste zeker dat we zondag onze afvaart richting Oslo zouden halen!

De bootrit was een feest, want Frauke werd 5 jaar zondag! Aan boord van het schip genoten we ’s avonds van een heerlijk buffet met typische Noorse gerechten. Omdat we met kleinere kindjes reizen, gingen we al vroeg aan tafel, want iedereen had honger! Daarna werden we nog getrakteerd op een heerlijke zonsondergang vanop het dek van ons schip. En slapen met ons vijfjes in de kajuit was ook een fijne ervaring (als je tenminste niet zeeziek wordt want volgens ons was het ’s nachts een klein beetje storm op zee) J. We werden wakker met een prachtig uitzicht: “Jaaaaa mama we zijn bijna in Noorwegen!” Na een heerlijk ontbijtbuffetje konden we terug naar onze auto en kon onze reis echt beginnen.

Vanaf de haven van Oslo reden we meteen richting ons vakantiehuisje in Hemsedal. Niet alleen de bootrit was een feest, de autoritten in Noorwegen blijkbaar ook want overal waar je komt zie je een prachtige natuur! Zouden we geloven wat ze zeggen dat dit nog mooier is dan Zweden?
Ons huisje in Hemsedal ligt in één van de populairste skigebieden van Noorwegen (amai ik zou hier echt eens graag komen skiën!). Maar ook in de zomer is het hier dus supermooi en een prima bestemming voor zowel oud als jong. Wandelliefhebbers zoals wij kunnen hier supermooie gemarkeerde wandelroutes volgen naar verschillende bergtoppen in de omgeving.

Vandaag beklommen we de Gjeiteberget, een stevige bergwandeling van zo’n 4km die te doen was met kleine kinderen én een baby in de draagzak. Na 1,5 stappen naar boven werden we getrakteerd op een prachtig uitzicht op de vallei, de waterval Hydnefossen en de verschillende bergen. Adembenemend gewoon! En zo fier op onze kindjes dat ze helemaal alleen naar boven zijn geklommen!
Informatie over de verschillende wandelroutes kregen we bij het Toeristisch Centrum in het dorpje.

Nog een toppertje om te bezoeken in de omgeving is de waterval bij Tuv, Rjukandefossen. Er is een mooi voetpad van een paar honderd meter naar de mooie dubbele waterval die zo’n 18 meter naar beneden stort. En wie net als onze Kobe durft kan ook via een spectaculaire wandelbrug naar de andere kant wandelen.

Jullie lezen het al, wij zijn al smoorverliefd geworden op Noorwegen en dit is nog maar het begin. Morgen rijden we richting Flam om met het wereldberoemde treintje te rijden naar Myrdal en daarna richting Vossestrand tussen de Sognefjord en de Hardangerfjord. Fjorden….jaaaaa we zijn heel benieuwd om dit morgen allemaal te kunnen zien.
We’ll keep you posted, maar ondertussen genieten we nog even van onze laatste avond in de Scandinavische Alpen.

Willen jullie onze avonturen lekker mee volgen? Later deze week probeer ik ons verslag te vervolledigen (als er Wifi is ;-)) Via Instagram probeer ik geregeld wat kiekjes van onze rondreis te delen, kwestie van jullie een beetje jaloers te maken!

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Anna Helena
  juli 5, 2017 at 8:17 pm

  Flam is heel mooi!

 • Reply
  Nietzomaarsaar
  juli 20, 2017 at 12:26 pm

  Prachtige foto’s

 • Reply
  Anneke
  juli 24, 2017 at 11:16 am

  Moh, hoe toevallig! Wij hebben dit weekend nog op de site van Pharos zitten kijken! Noorwegen staat heel hoog op ons lijstje… en als ik zo naar jullie foto’s kijk, gaat het er zeker eens van moeten komen 😉

 • Reply
  Axelle-Petra Op Den Berg Petit
  januari 17, 2021 at 8:27 pm

  Coucou Lobke!
  wat enig, wij willen ook al tijden met de kids naar Noorwegen!! Beatriz is ook 5, ze lijkt precies op Frauke! Wat een geweldige leeftijd is het toch…
  Hebben jullie tips om alcohol mee te nemen in de backpack? Lijkt me nogal zwaar om met flessen wijn te zeulen 😉
  Joejoe
  gezin Op Den Berg
  ( not funny, didn’t laugh)

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.