0
Daguitstappen EROPUIT

5 x Friesland leuk met kinderen

Twee weken geleden bracht ik samen met haar en met haar een bloggersweekendje in Friesland door. Ooooooh wat is het daar mooi! En ooooooooh wat wil ik graag terugkeren met onze kinderen.

Nog geen vakantiebestemming gevonden? Dan is Friesland misschien wel een leuk idee, want op nog geen 3 uurtjes rijden vanuit Brussel, waan je jezelf op een prachtige locatie helemaal in het teken van kinderen en water! Friesland is een feestje met kinderen en wel om deze redenen:
Friesland-7
1. Bootje varen
In Friesland kan je op verschillende manieren het water op. Wie geen zin heeft om te zielen of wiens kindjes nog te klein zijn, kan ook met een sloep varen met het hele gezin. Wij huurden een Electro sloep bij Waterpark Ter Herne. Fluisterstil kan je ermee varen door de Friese natuurgebieden en dorpen. Milieuvriendelijk, zonder uitlaatgassen en motorgeluid geniet je optimaal van de natuur en de rust op het water. Een ideale gezinsactiviteit!
Kameleon
Foto: Kameleon Ter Herne
2. Avontureneiland Kameleon
Kruip in de huid van Hielke en Sietse en (her)beleef de avonturen van de schippers van de Kameleon. Ga zelf op verkenning in het Kameleondorp en waan je terug in de tijd. Loop rond in de Kameleonboerderij en het dorp Lenten, stap aan boord van de rondvaart of laat de kids zich helemaal uitleven op het avontureneiland. Maak er een gezellig dagje uit van met het hele gezin.
Friesland-22
3. Foodbar Picknickers
Foodbar Picknickers in Terherne heeft alles wat een restaurant nodig heeft. Gelegen aan de mooiste plek aan het Sneekermeer. Ze hebben een eigen moestuin en serveren streekproducten. Wij proefden er een overheerlijke picknick en namen hem mee op onze boot, maar je kan er ook ter plekke eten en je kids laten spelen in de nabijgelegen speeltuin zodat je zelf kan genieten van je eten.
Friesland-43
4. Leer je kinderen zeilen en/of windsurfen
Het is één van mijn vroegste kinderherinneringen: zeilen in Friesland! Terwijl we bootje aan het varen waren op de Friese Meren dacht ik nostalgisch terug aan mijn eigen kindertijd waarin we leerden zeilen met een optimistje en later met een grote zeilboot en windsurfen. Aan het Sneekermeer vind je verschillende zeilscholen waar kinderen kunnen leren zeilen met zo’n optimistje! Hoe de max is dat?
Friesland-28
5. Fietsvakantie in prachtig platteland van Friesland
Het is ook iets dat nog op onze planning staat, ooit een fietsvakantie doen met Kobe en Frauke! Er zijn verschillende fietsroutes om de waterrijke omgeving te verkennen, samen of met het hele gezin. Fiets langs de vele Friese meren en het prachtige platteland. Met het fietsroutenetwerk kunt je je eigen fietstocht uitstippelen, dan maakt u de route zo lang als je wenst. Of wat dacht je van de Elfstedentocht in Friesland?

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Friesland.nl, je vindt er alles over vakantie en toerisme in Friesland. 

Wat zijn jullie vakantieplannen?

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.