0
EROPUIT Op reis met kinderen

Zweden in een notendop: dag 5 en 6

IMG_4713

Terwijl ik op een terrasje zit te genieten onder het Zweeds zonnetje van onze laatste avond in Orsa terwijl onze kids zitten te spelen in de speeltuin, denk ik met een glimlach op mijn gezicht terug aan afgelopen dagen. Want wat hebben we hier al genoten! Benieuwd wat we zoal deden?

Gisteren stond een bezoek aan het berenpark in Orsa naast ons vakantiepark op het programma. Het is het grootste berenpark van Europa waar beren, lynxen, vossen, tijgers en wolven verblijven. Vanaf het voetpad dat door het park loopt kom je met veel geluk de mooiste dieren tegen, als je een verrekijker meeneemt, heb je extra veel geluk om ze te spotten. Onderweg zijn er tal van leuke activiteiten voor kinderen zoals loopwedstrijdjes, een reis rond de wereld en zoals je bijna overal in Zweden tegenkomt leuke speeltuinen. Je geniet er ook van een prachtig uitzicht over het meer en de rest van de streek hier. We betaalden 790 Zweedse Kronen (ongeveer 80 euro) voor familieticket en dat vonden we het meer dan waar vergeleken met wat we betaalden in Tomteland. Wil je ze allebei bezoeken, dan kan je ook een ticket kopen geldig voor de twee parken.
’s Avonds genoten we nog van een heerlijk zonnetje op het nabijgelegen strand. We waren van plan om te bbq-en maar het onweer was onze spelbreker.
IMG_4697IMG_4701IMG_4689IMG_4679IMG_4681IMG_4665IMG_4702IMG_4734
Vandaag trokken we erop uit richting Rättvik, een uurtje rijden van Orsa. Maar dat vonden we helemaal niet zo erg, want je passeert het prachtige Siljanmeer. Een leuke Vlaamse mama waarmee ik aan de praat was geraakt op het strand, raadde ons aan om te gaan rödelen in Rättvik. Een keileuke activiteit om te doen met Kobe en Frauke waar ook wij kriebels van in onze buik kregen. Met een liftje word je naar boven gebracht om dan al gillend naar beneden te glijden. Lachen, gieren, brullen.

Na dit avontuur, trokken we richting de lange steiger Langbryggen in Rättvik waar je geniet van een prachtig uitzicht over het Siljanmeer. Daarna gingen we picknicken nabij het strand, iets wat veel Zweden hier dagelijks doen.
IMG_7165IMG_7172IMG_7173IMG_7176IMG_7171IMG_7181IMG_4751IMG_4757
Terwijl we terug ricting Orsa reden, stopten we even in Nusnäs, een dorpje even buiten Mora. Een populair souvenir uit Zweden is het Dalarnapaardje en hier in Nusnäs zi je hoe de paardjes beschilderd worden, een eeuwenoude traditie. Je kunt er hier natuurlijk ook zelf eentje kopen, maar wij vonden het leuker om Kobe en Frauke te laten deelnemen aan een workshop zodat ze hun eigen paardje konden beschilderen. Een toppertje van jewelste, alweer ;-).
IMG_4769IMG_4799IMG_4789IMG_4785

Ondertussen zitten we al in de helft van onze reis ‘Zweden in een notendop’. Morgen rijden we verder richting Idre Fjäll en zitten we al dichtbij de Noorse grens. Ik ben benieuwd wat we daar nog allemaal gaan beleven!

Nieuwsgierig naar de rest van onze reis? Blijf ons zeker volgen en via Instagram probeer ik geregeld wat kiekjes van onze rondreis te delen, kwestie van jullie een beetje jaloers te maken.

 

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Eva Brumagne
  juli 10, 2016 at 2:25 pm

  jep, ik ga ook eens naar Zweden. Je hebt me overtuigd.

  • Reply
   Lobke Gielkens
   juli 20, 2016 at 9:30 am

   Super! Zeker doen, ik zou er zelfs kunnen wonen! Zullen we ginder een Femma oprichten? 🙂

 • Reply
  Els_An
  juli 12, 2016 at 1:58 pm

  Ik ben ook helemaal overtuigd. Allé ik was al zeker overtuigd van het land zelf, maar die autrondreis lijkt me echt ideaal. Zo kom je duidelijk op de plekken waar je moet zijn. Ga ik zeker onthouden voor onze volgende reis!

 • Reply
  Barbara
  juli 14, 2016 at 4:59 am

  amai dat ziet er daar zaaaaaalig uit allemaal!!! heerlijk, ik geniet helemaal mee!

 • Reply
  Isabelle
  juli 20, 2016 at 9:22 am

  We zijn heel blij dat we kennis maakten met jullie leuke gezin.
  Bedankt voor de leuke babbels en we hebben al genoten van het lekkere glaasje wijn! 🙂

  • Reply
   Lobke Gielkens
   juli 20, 2016 at 9:29 am

   Oh Isabelle, zo leuk dat je even komt reageren! Ik ben ook heel blij dat ik jullie leren kennen heb op het Zweedse strand…hopelijk hebben jullie nog genoten van jullie laatste dagen! Het was echt een fantastische reis! Eentje om nooit meer te vergeten!

 • Reply
  Ilse
  juli 30, 2016 at 7:39 am

  Wat heb je een mooi reisverslag gemaakt met zoveel enthousiasme en prachtige foto’s.
  Wij mogen binnenkort dezelfde reis maken. Kan niet meer wachten. Groetjes Ilse

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.