0
EROPUIT Kinderactiviteiten

Workshop: maak je eigen animatiefilmpje (met een handig appje!)

Of we zin hadden om de Krokusvakantie af te sluiten met een superleuke workshop op het Jeugdfilmfestival? Dat moest ik aan mijn kroost geen twee keer vragen. Filmfanaten? Check! Creatievelingen? Dubbelcheck! Tijd om naar Antwerpen te rijden én er te genieten van een filmpje, een workshop én een bezoekje te brengen aan het Medialab.

READY-SET, ALTER-EGO!
Wie ben je, of wie droom je te zijn? Met die vraag gingen we eerst aan de slag. Kobe en Frauke creëerden hun persona, inclusief superkrachten en knotsgekke lichaamsdelen. Lekker creatief aan de slag met papier, schaar en kleurtjes maar ook stofjes en wol kwamen van pas.

Daarna gingen ze nóg een stapje verder: wat als jouw persona tot leven komt, en je ermee op de foto kan? Haal die gekke bekken maar boven! Met de superleuk app Puppet Master (installeren die handel!) gingen we aan de slag. Eerst leerden Kobe en Frauke hoe ze hun zelfgecreëerd figuurtje in het programma konden steken via de iPad en daarna mochten ze er zelf mee op de foto. Een grappig dansje erbij en een zelfgekozen muziekje en klaar was hun allereerste animatiefilmpje!

Leuk voor thuis

Thuis gaan we de app Puppet Master zeker ook installeren want hiermee kunnen we onze tekeningen tot leven brengen en er echte animatiefilmpjes van maken. Of wat dacht je van een leuk animatiefilmpje met je speelgoed, eten of plasticine? Allemaal geweldig cool! Kijk maar eens naar dit filmpje:

Fijn om weten!
Deze leuke workshop werd gegeven door Liesbeth De Mey. Zij is een documentaire- en filmmaker uit Brussel en werkt als freelance videoreporter, monteur en workshopbegeleider voor diverse tv-zenders zoals Bruzz en VRT, en voor organisaties en vzw’s. Momenteel werkt ze aan verschillende projecten waaronder een documentaire en kortfilm.

Het Jeugdfilmfestival is ondertussen jammer genoeg afgelopen maar zet het zeker in je agenda tijdens de krokusvakantie van volgend jaar want zowel de films als de workshops als het medialab vonden wij een dikke vette aanrader!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.