0
EROPUIT Uncategorized

Geluk voor kinderen

dsc_1158
Gisteren hadden we veel geluk! Niet alleen met weer (ja, het was 20 graden!) maar ook met de geweldige plek waar we vertoefden dit weekend: Oostende!

Als kind ging ik wel eens naar Oostende, maar daarbuiten was ik er eigenlijk nog niet zo vaak geweest. Blij als een klein kind was ik toen ik hoorde dat mijn verjaardagsweekend zou doorgaan in een hotelletje vlakbij de winkelstraten en het zeetje. Over de leuke adresjes en activiteiten die we er gedaan hebben, vertel ik jullie morgen meer. Eerst wil ik jullie nog een grote paasvakantietip influisteren: de expo “Geluk voor Kinderen” in het Fort Napoleon in Oostende. Alleen al daarvoor moet je gewoon eens een uitje naar deze badstad plannen.

Na een heerlijk ontbijtje en ochtendloopje op het strand, planden we een boottripje om naar de andere kant van Oostende te varen. Ja, de veerboot tussen de westeroever (de Visserskaai ter hoogte van het Noordzeeaquarium) naar de oosteroever (het Maritiem Plein) is gratis! En Kobe en Frauke vonden zo’n boottochtje geweldig natuurlijk! Na een korte wandeling, kwamen we aan in het Fort Napoleon.

Kindvriendelijk restaurant
Vier hongerige magen hadden zin om iets lekkers te eten. In het restaurant van het Fort Napoleon kan je heerlijk tafelen en kinderen zijn er van harte welkom! Het heeft iets idyllisch om daar te eten met zicht op de haven, de vuurtoren en de duinen. We gingen voor een vismenu en we beleefden een culinair orgasme, zeker met het dessert! Zo lekker en zo gezellig! De kindjes kregen een spaghetti en lasagne en de ober zorgde voor entertainment zodat ze zich niet verveelden aan tafel. Echt een aanrader om hier te komen eten.

Geluksvogels
Tijd voor geluk! De expo ‘Geluk voor kinderen’ was echt op ons lijf geschreven, Kobe en Frauke herkenden meteen de mooie tekeningen uit het gelijknamige boek ‘Geluk voor Kinderen’ van Leo Bormans. De vogels Sporo, Kaketoe en hun vriendjes gidsen je door de expo en dagen je uit om jezelf beter te leren kennen. Ze stellen niet alleen vragen, maar helpen je ook concrete stappen te zetten om op zoek te gaan naar wat geluk voor jou betekent. Toen we vroegen aan Kobe en Frauke wat ‘geluk’ voor hen betekent, antwoordde Kobe: ‘Gaan klimmen met mijn papa’ en Frauke zei: ‘Naar zee gaan met jullie!’ Wij zijn duidelijk geluksvogels met zulke lieve kindjes :-). Zelf mogen we ook opschrijven wat geluk voor ons betekent. Genieten van de kleine dingen, bewuster leven, tevreden zijn met wat je hebt, fijne gezinsmomenten plukken, kleine gelukjes vangen zoals vandaag! Wij zijn echte geluksvogels!

Nog tot 10 april kan je naar deze leuke expo in het Fort Napoleon voor 8€. Kinderen van 6 tot 12 betalen 4€ en kinderen onder 6 jaar zijn gratis.

Wat betekent geluk voor jullie? Ben benieuwd!

Morgen verklap ik jullie de leukste adresjes en kinderactiviteiten in Oostende.

IMG_3322
IMG_3330
IMG_3327
IMG_3333
IMG_3373
IMG_3346
IMG_3358
IMG_3361
IMG_3372
IMG_3339
IMG_3364
IMG_3346
IMG_3356
IMG_3364
IMG_3367
IMG_3369

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Nathalie
  april 4, 2016 at 7:58 pm

  Wat leuk! We wilden dit ook doen maar we zitten nu eenmaal in de Roompot… kiezen he…

 • Reply
  missy
  april 8, 2016 at 7:05 pm

  Zalig dagje Oostende achter de rug. Had je blog gelezen en dacht we doen vandaag eens een leuke wereld dag. Ook wij hadden schitterend weer vandaag aan zee.
  Volgende activiteitjes hebben onze dag goed gevuld:
  -veerboot richting vuurtoren
  -lunchke in fort napoleon
  -bezoek expo rond geluk
  -schelpen rapen op het strand
  -veerboot terug
  – en ja wel we vonden koffiehuis Fam Janssens, zeker aan te bevelen

  onze dag was zeker meer dan geslaagd en de kinderen hebben er super van genoten
  bedankt voor de tips

 • Reply
  Dagje Oostende | MamaMayapost
  april 8, 2016 at 8:21 pm

  […] in het zonnetje. In de wachtrij herkende ik plots een vrolijke krullebol, altijd grappig om andere bloggers plots in het echt te ontmoeten ook al was het maar gewoon even dag zeggen. In de Oostendse […]

 • Reply
  symons crusher
  juni 16, 2017 at 10:31 am

  I just couldn’t go away you web sikte before suggesting that I really enjoyed the usual
  information a person supply to your guests? Is gonna be back steadily in order to check
  up on new posts.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.