0
EROPUIT Kinderactiviteiten

Waarom een bezoekje aan Planckendael altijd een leuk idee is

Een bezoekje aan Planckendael is altijd leuk, maar deze zomer duiken er naast de gewone dieren ook vreemde dieren, bloemen en planten op in de dierentuin. Levensecht en soms meer dan levensgroot en… gemaakt van LEGO-blokjes! “Hoog tijd om ze eens van dichterbij te gaan bekijken!”, dachten we vorige week en we waren duidelijk niet alleen in Planckendael! Honderden (ja, echt serieus!) andere mensen hadden net als ons duidelijk zin in een dagje dierentuin…

Samen met onze kindjes, echte LEGO-fans, kwamen we speciaal naar hier om de expo ‘Nature Connects, Art with LEGO bricks’ van de Amerikaanse kunstenaar Sean Kenney te bekijken, die tentoonstelling is in Planckendael een primeur voor Europa! Aan de hand van een leuke zoektocht gingen we samen op tocht en spotten we de ijsbeer, leeuw, lieveheersbeestje, buffel, goudvinken, papegaaien en zoveel andere dieren van LEGO-blokjes! Nooit eerder zat ons bezoek aan Planckendael zo vol verrassingen!

Blokjeshut
In de blokjeshut in Planckendael gingen we zelf aan de slag met LEGOblokjes om ons eigen dier te maken. Daarna mochten we de foto uploaden en delen via Facebook, Twitter of Instagram met de hashtag #LEGOloversPlanckendael. Misschien maken we zo wel kans op een leuke prijs? De blokjeshut is trouwens alle weekends van juni en september open én alle dagen van de grote vakantie.

Na onze picknick besloten we om nog even verder te wandelen van het ene continent naar het andere op zoek naar de olifanten, pinguïns en ooievaars en alle andere schattige diertjes! Nog even onthaasten in de grote speeltuin en het is weer tijd om naar huis te gaan, we hadden weer een dagje boordevol plezier! Planckendael blijft altijd een aanradertje van jewelste!

Deze keer gingen we met de trein naar Mechelen! Je kan er een B-dagtrip van maken en afstappen in Muizen of je kan ook met de Planckendael Express gaan. Binnenkort lezen jullie trouwens al onze leuke treinavonturen op de blog van de NMBS. Leuk hé!

Fijn om weten!
De expo loopt van 1 juni tot en met 17 september en is daarna niet meer in ons land te zien. Een bezoek aan Nature Connects, Art with LEGO bricks is inbegrepen in de standaard parkprijs.

Meer info over Planckendael vind je hier en hier

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.