0
MAMA ZIJN Uncategorized

Waarom het elke dag Moederkesdag mag zijn

IMG_0246
Dat je de beste mama van de wereld ben, wist je al! Maar je kinderen hebben jou daar vandaag waarschijnlijk nog eens extra hard aan herinnerd. Vandaag was mijn 5de Moederdag en het was er weer eentje om in te kaderen!

Onze Kobe zei gisteren voor hij ging slapen: “Mama, ik ga morgen op jouw bed komen springen, mijn cadeautje komen geven en we eten de hele dag taart!” Toen ik deze ochtend wakker werd door twee springende kleuters op mijn bed, wist ik hoe laat het was. “Ik zal het liefste kindje zijn! Ik geef je mijn hart, ik geef je mijn zoen en ik zal alles voor jou doen!” Al zingend zochten ze hun zelf verstopte cadeautjes en ik keek vol verwondering naar hun originele knutsels.

5 redenen waarom het van mij elke dag Moederkesdag mag zijn:
1. Dat je kindjes je doodgraag zien, daar bestaat geen twijfel over. Maar op Moederkesdag laten ze het extra hard zien en doen ze extra hard hun best om lief te zijn.
2. De commerce rond Moederdag hoeft voor mij helemaal niet, geef mij maar zelfgemaakte cadeautjes, zelfgeplukte bloemen, een massage door schattige kinderhandjes en een verse koffie op mijn bed! Ooooh ja, zo wil ik wel elke dag op staan!
3. Kinderhandjes die plots extra hard helpen terwijl je de afwasmachine leegmaakt of een wasje omhoog hangt. “Ha jaaa hé mama, het is toch Moederdag? Dan moet je niet te veel doen hé!”
4. Je hoeft niet altijd ver weg te gaan of het hoeft altijd groots te zijn op Moederdag, het zijn juist die kleine dingetjes die het groots maken! Een bloemetje van onze liefste papa met een lieve boodschap, Frauke die mama wilt worden en op hakken door het huis loopt en Kobe die extra veel komt knuffelen! What do I need more?
5. Dankbaar omdat ik op Moederkesdag een zelfgemaakt cadeautje kon geven aan mijn eigen moeder! En weten jullie wat? Elke dag begin ik een beetje meer op haar te lijken en daar kan ik alleen maar heel erg fier op zijn!

Jullie genoten van jullie Moederkesag?
Nog een dikke proficiat aan ALLE mama’s, jullie zijn supervrouwen!!!!!
IMG_0247

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  trijnewijn
  mei 8, 2016 at 10:15 pm

  Voor jou ook een gelukkige Moederdag! Kleine tip: you’re the best mom in the world and the very best mom of Kobe and frauke. Je wil niet weten hoe vaak mijn voorzetsels al gecorrigeerd werden sinds ik in Ierland woon 😉

 • Reply
  Katrien@huisjethuisje.com
  mei 9, 2016 at 6:49 pm

  Helemaal waar – ode aan de zelfgemaakte cadeautjes en de iets te enthousiast springende kindjes om 6 uur ‘s morgens. Ikzelf mocht ook nog eens op school genieten van een mama verwendag. Ook geweldig:-). Nog eens bedankt voor het super boekenpakket trouwens – al heel wat ideetjes opgedaan voor onze ‘stay’cation deze zomer.

 • Reply
  Sofinesse
  mei 12, 2016 at 10:22 am

  Hier was het werken. “Want op moederdag draaien we alleen moeders en laten we alleen moeders presenteren”. We hebben bloemen gekregen, maar ik liep er toch slecht van. Het was helemaal geen leuke dag, ook thuis niet. Gelukkig zijn de gewone dagen wel heel leuk. Maar eerlijk, elke moederdag was hier al een grote mislukking :).

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.