0
KINDERKOST Uncategorized

Kinderkost: smeuïge chocoladecake met rode bieten

IMG_3723

Gisteren was het hier moeder-dochterdag! Zo’n dagje alleen met ons meisje thuis daar kan ik echt van genieten. Samen een lekkere maar gezonde cake bakken als vieruurtje, stond al een tijdje op onze to-do list en gisteren kwam het er eindelijk van: een gezonde chocoladecake met rode biet! Om onze vingers bij af te likken, echt waar!

Ik deel graag het receptje met jullie van onze chocoladecake met rode biet:

Wat heb je nodig?
110gr speltbloem
1 theelepel bakpoeder
20gr rauw cacaopoeder
1 snuifje zout
1/2 theelepel natriumcarbonaat
75gr lichte rietsuiker of 35gr lichte rietsuiker en 20gr tagatose
1 kleine gekookte rode biet
100ml soyamelk
50ml olie
1 theelepel citroensap
1 theelepel vanilleextract

Zo maak je de chocoladecake:
Verwarm de oven voor op 200°C. Zeef de bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder boven een grote kom. Voeg het zout, natriumcarbonaat en suiker toe en meng goed. Mix de rode biet tot een glad pureetje. Doe de rote biet in een andere kom en voeg er de soyamelk aan toe, de olie en het citroensap en het vanille-extract. Meng goed. Giet het rodebietenmengsel langzaam bij het bloemmengsel terwijl je roert met een klopper, zorg dat je een glad beslag hebt. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
Giet het beslag in een bakvorm en zet hem in de oven en laat 35 minuten bakken, prik met een stokje in de cake. Als er geen korreltjes meer aan hangen, is je cake klaar! Neem de cake uit de oven en laat 10 minuten afkoelen in de bakvorm en haal hem er dan pas uit.
Maak nog wat rodebietenchips in de oven om het geheel af te maken!
Mmmmmmmmm eet smakelijk!

Heb je nog geen cadeau voor Moederdag morgen? Bak dan zo’n cake en verras haar met deze heerlijkheid. Eet hem samen op met een lekker koffietje erbij!

Ons Frauke vond de cake overheerlijk, dus hij is door kinderen goedgekeurd!
Het recept vond ik in Healthy is Funky, een kookboek van Mich Baron dat boordevol lekkere maar vooral gezonde gerechten staat! Een echte aanrader! Onze leuke serveerplank in hartjes vorm is van Present Time en vonden we bij leuke webshop Bercadeau,
IMG_3724IMG_0245IMG_3731IMG_3733IMG_3741

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Resaarcle
  mei 7, 2016 at 5:29 pm

  Wat een vreemde combinatie! Maar chocola kan met alles natuurlijk ?.

 • Reply
  Ann Coemans
  mei 10, 2016 at 7:15 pm

  Gekke combinatie. Ben benieuwd om het eens te proberen.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.