0
Uncategorized Zelfgemaakt

Ik haak de La Maison Victor Dolly Plaid #1

IMG_0248
Ik denk dat ik verslaafd ben. Aan haken. Vorige week was ik nog een complete haakleek (buiten een paar haaklessen in de lagere school 20 jaar geleden!), maar dankzij deze filmpjes ben ik erin geslaagd om het begin van een prachtig deken te haken. Een ideaal beginnersprojectje vind ik zelf, al duurt het wel 30 weken!

Maar weten jullie wat? Ik heb mijn dagelijks haakhalfuurtje bestempeld tot me-time momentje van de dag. Na al mijn zware dagtaken, nestel ik mij ‘s avonds naast mijn Liefste in de zetel en haak ik een half uurtje. Terwijl kan ik nog een praatje maken of zelfs wat tv-kijken (maar dan moet je er wel voor zorgen dat je niet verkeerd steekt). Als niet tv-kijker en niet stil-zitter, vind ik dit een ideale oplossing, eentje met resultaat! Al moet ik wel nog wat werken aan mijn haakskills, overal dezelfde spanning op mijn steken en mijn overgangen mogen ook wat mooier. Benieuwd hoe mijn volgend stukje eruit gaat zien want nu mag ik beginnen werken aan kleurovergangen en driehoekjes haken. Spannend!

Zelf ben ik nog niet zo ver en heb ik net week 1 achter de rug, maar hier krijgen jullie van mij de eerste 3 patronen op een rijtje om helemaal alleen aan de Dolly Plaid te beginnen. De instructiefilmpjes kan je hier bekijken.

Ik probeer dus zeer snel bij te haken. Vanaf dan krijg ik als La Maison Victor-journaliste elke week een weekje sneller het patroondeel en mag ik het ook wat sneller vrijgeven.
Haken jullie nog mee in?

Schermafbeelding 2016-05-09 om 16.57.18
Schermafbeelding 2016-05-09 om 16.56.53DollyPlaid3

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Katrien Depoorter
  mei 9, 2016 at 4:02 pm

  Kan je er bij jouw werkgever niet op aandringen dat de patronen iets sneller op elkaar volgen ? Zo gaat het veel en veel te traag, ook voor een beginner, en zullen er velen af ‘haken’ (i know, ik poste dezelfde belegen woordspeling bij Lies :-D)

 • Reply
  Marsha von Winckelmann
  mei 9, 2016 at 4:25 pm

  Wat knap dat je dit kan! Het lijkt mij ook leuk maar ik denk dat ik het geduld er niet voor heb haha. -x-

 • Reply
  Martha
  mei 9, 2016 at 4:56 pm

  Had het ook liever sneller gehad dan 30 weken zeker i.v.m vakantie periode
  Wie weet komt het toch sneller

 • Reply
  Karin
  mei 10, 2016 at 1:53 pm

  Voor mij gaat het al te snel, wou er mee beginnen en brak zaterdag mijn rechterarm 🙁 groetjes

  • Reply
   Susy
   november 16, 2016 at 8:28 am

   I’d love to read a coiosrmapn after you have had time to compare them both. Our Garmin was pretty useful in Portland, but it did try to have us go the wrong way on a one-way street. An annual map-update might fix that.

 • Reply
  bé vermeiren
  mei 11, 2016 at 11:38 am

  Succes allemaal, dit is voor mij een werk van té lange adem 😉

 • Reply
  jumbo auto and truck plaza
  mei 24, 2017 at 12:02 pm

  If anything the defeat to Essex is an even worse debacle.The Eagles posted a pitiful score and Surrey still couldn’t chase it down.A few year’s back baseball’s New York Mets were dubbed the worst team money could buy.Chris Adams has assembled the cricket equivalent.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.