0
MAMA ZIJN Uncategorized

Life on sneakers

IMG_0215Lieve Evi,

Ik ken en lees je al een tijdje via Instagram en je superleuke blog, maar sinds ik je woensdag in real life ontmoet heb, draag ik je voor altijd in mijn hart.

Ik wil je eigenlijk vooral bedanken voor het schrijven en delen van jouw inspirerende verhaal. Life on sneakers is werkelijk één van de mooiste en meest emotionele boeken die ik ooit in één ruk heb uit gelezen. Ik mag deze ochtend dan niet zo ‘happy’ als andere dagen uit mijn bed gekomen zijn na een moeilijk nachtje met zieke Kobe, dankzij jouw boek besef ik weer eens zo hard hoe dankbaar ik moet zijn dat ik elke dag gezond mag opstaan!

Maar weet je waar ik je vooral voor wil bedanken? Voor je positivisme, je veerkracht en je inspiratie. Jij bent echt een voorbeeld voor zovelen ‘out there’! Hoe positief jij in het leven staat na zoveel tegenslagen en daar dan ook nog eens een boek over schrijven vanuit je ziekenhuisbed, daar doe ik echt mijn petje voor af.

Je deed me lachen en je deed me zelfs een traantje wegpinken. Je deed me beseffen dat we niet te veel moeten klagen over kleintjes en van muggen geen olifanten moeten maken. Je deed me ook nog maar eens beseffen dat familie het belangrijkste is in het leven! Genieten van de kleine dingen is iets wat wij in ons gezin al langer deden, maar jij deed ons er nog eens extra bij stilstaan. Even op de pauzeknop duwen. Leven in het hier en nu en genieten van de mensen om je heen die je graag ziet, dat is het allerbelangrijkste en die boodschap wil ik graag mee delen in de leuke wereld om ons heen!

Dus ik ben dankbaar lieve Evi, dankbaar dat ik jou heb leren kennen! Jij bent de beste mama, de beste zus, de beste dochter, de beste partner, de beste vriendin, jij bent de best mogelijke versie van jezelf, een zinnetje dat ik voor altijd zal onthouden!

Ik zend je veel positieve vibes, voor alle zotte dromen die je nog gaat waarmaken! Je bent een superwoman!

Liefs,
Lobke
x

Life On Sneakers is uitgegeven bij Manteau en kan je bestellen via Evi’s blog of via bol.com. Maar ik heb goed nieuws voor jullie, want speciaal voor jullie mijn lieve bloglezers schreef Evi een boodschap in één van haar boeken en dat mag ik weggeven aan iemand van jullie!

Wat moet je hiervoor doen?
Like Evi’s Facebookpagina en onze Facebookpagina. Laat een reactie achter onder dit blogbericht waarom jullie kans willen maken op dit prachtige boek en deel het en wie weet valt het gesigneerde exemplaar van Life On Sneakers volgende week wel in jouw brievenbus? Succes ermee!


IMG_0218IMG_0216IMG_0217 IMG_0220 IMG_0219

 

You Might Also Like...

30 Comments

 • Reply
  Mieke Van Looy
  april 16, 2016 at 4:50 pm

  Iedereen schijnt Evi te kennen. En iedereen is zot van haar boek en wil dat ik het aanschaf en als naslagwerk gebruik op mindere dagen. Want dat doen zij ook. Ik heb het dus echt nodig, dat boek. Al was het maar om niet ziek te worden van nieuwsgierigheid of als totale sociale outlaw miezerig weg te kwijnen.

  Mieke

 • Reply
  Cindy Baeten
  april 16, 2016 at 4:59 pm

  Ik ben zo benieuwd naar het boek en Evi, iedereen heeft het erover en het staat in alle boekskes dus nu wordt het tijd om het ‘t lezen ook. En als ik win is dat een mooie meevaller ?

 • Reply
  Sandy
  april 16, 2016 at 5:04 pm

  Met het lezen van deze mooie brief moest ik al een traantje wegpinken.
  Ook de foto’s van het boek zijn zo mooi.
  Te weinig sta ik stil bij de kleine dingen ik t leven omdat de druk van alle kanten die overstijgen.
  Misschien is het dus meer dan tijd op dit boek te lezen en hier meer stil bij te staan.

 • Reply
  Charlotte Verdonschot
  april 16, 2016 at 5:06 pm

  Ik waag ook mijn kans.
  Ben normaal niet zo’n boeklezer maar voor Evi ga ik toch een uitzondering maken. Zou dus wel super zijn moest ik het boek winnen

 • Reply
  ElsS
  april 16, 2016 at 5:07 pm

  Het mooie van sociale media is dat je mensen leert kennen die its extra voor jou gaan betekenen zelfs zonder dat je ze in het echt hebt gezien of gesproken. Ze geven een extra dimensie aan mijn leven en leren me dingen meer in perspectief te zien. Het boek van Evi zal daar ongetwijfeld nog iets moois aan toevoegen.

 • Reply
  Leen
  april 16, 2016 at 5:10 pm

  Woensdag geopereerd en voor enkele weken aan de zetel gebonden. Dit boek zou dus heel welgekomen zijn, massa’s tijd om stil te staan bij wat echt belangrijk is. X

 • Reply
  Hanna
  april 16, 2016 at 5:12 pm

  Ik volgde de blog van Evi al van voor het verschijnen van haar boek. Ik ben natuurlijk heel nieuwsgierig geworden om het te lezen en ik zou het dan ook graag winnen!

 • Reply
  iris mervillie
  april 16, 2016 at 5:16 pm

  hoi Lobke, Evi,s pagina had ik al geliked en zo heb ik jouw bericht gezien. Jouw pagina heb ik nu ook geliked en ben benieuwd naar jouw verhalen. Waarom ik graag het boek zou willen ? Niet voor mij, want ik heb het juist uit. De laatste pagina,s gelezen op piazza Vecchio in Bergamo. Vele glimlachen sierden mijn gelaat , maar vaak heb ik ook een traan weggepinkt, en vooral intens genoten van elk moment van een business-trip waaraan ik een dagje me-time heb gebreid. Evi’s boek had ik in enkele uren uit. het te winnen exemplaar zou ik dan ook met heel veel plezier schenken aan iemand die het kan gebruiken. lieve groeten, Iris

 • Reply
  Ilse
  april 16, 2016 at 5:18 pm

  Evi, Lobke,

  het boek las als een trein maar het was er eentje met enkele noodzakelijke adempauzes!
  Geen identiek verhaal als het mijne, wel met herkenbare gevoelens en evenzeer een leven op sneakers (remember the photo Evi 😉 )
  Van de veertig jaar op deze wereldbol is het al zo’n 27 jaar leren omgaan met een lichaam dat niet doet wat ik wil dat het zou doen. Een verhaal van doorgaan, hoop, wanhoop, berusten (en soms dan weer niet)…
  Eentje waarover ik de voorbije jaren af en toe op mijn facebookpagina bericht, vaak onder de noemer “those little things”. Want het zijn die kleine dingen die je op een dag dat je liever in een holletje onder grond zou kruipen, laten (glim)lachen! (herkenbaar?!)

  Mensen zeggen me soms: “Ik zou het niet kunnen!”.
  En even vaak zeg ik dan: “Dat weet je niet!”. Ik weet ook niet altijd waar ik de kracht of moed zoals zij dat noemen vandaan haal. Maar is constant huilen en opgeven dan de weg?
  Ja soms moet je plooien, net zoals jij Evi deze week. Maar ik zie het als een papiertje dat je plooit, dat plooit zich even vaak weer open. Misschien niet even ver als het voordien was, maar is het papiertje daarom minder mooi? Neen toch, met origami worden de mooiste kunstwerkjes gemaakt.

  Maar ik heb jouw boek al… wat doe ik hier dan eigenlijk?
  Jouw boek met een persoonlijke boodschap is een van those little things! Fijn toch iets te kunnen ontvangen!!
  Bovendien zou ik mijn exemplaar willen geven aan iemand waarvan ik denk dat die jouw boek zou kunnen appreciëren. Wie dat is? Ik heb wel enkele ideeën! Eén voor één warme mensen: de ene die misschien een opkikkertje kan gebruiken eveneens in haar strijd met en voor haar lichaam, de andere als dankjewel. Goh, ik bedenk nog wel enkele mensen en bijpassende redenen!

  Als slot wil ik niet nalaten om jou, jullie een gradatie van veel glimlachjes tot vette schaterlachen toe te wensen die verschijnen bij al die kleine grote dingen die ons leven kleuren!

 • Reply
  Katrien Dragon
  april 16, 2016 at 5:19 pm

  Ik heb gewoon zin om een goed boek te lezen LEZEN lezen LEZEN!
  En ook een beetje omdat ik vanaf maandag een tiener in huis zal hebben… Hij kijkt er hard naar uit, mij doet het toch wat pijn…
  Wat gaat de tijd toch veeeeeeeeeeel te snel!

 • Reply
  Inge
  april 16, 2016 at 5:22 pm

  Ik worstel als mama van een vijfjarig dochtertje al sinds 2013 met Chronisch Vermoeidheids Syndroom (CVS) en herken veel van mijn eigen emptied in Evi’s verhaal. Positief blijven en stilstaan bij kleine, mooie momenten is inderdaad de boodschap! Een gelimiteerd budget laat me niet toe zelf het boek te kopen dus een exemplaar winnen zou fantastisch zijn 🙂 x

 • Reply
  Karin
  april 16, 2016 at 5:39 pm

  Heb geen Facebook maar zo toch een kansje willen wagen omdat ik benieuwd ben naar het boek dat zo snel op 1 staat, naar het verhaal dat ik heb leren kennen via verschillende blogs en door de foto’s van Ellemieke… nieuwsgierig dus! groetjes, Karin

  • Reply
   Anoniem
   april 16, 2016 at 6:23 pm

   Op 34-jarige leeftijd kreeg ik te horen dat ik een kwaadaardige tumor had in mijn pancreas. Ik ben geopereerd, pancreas verwijderd en leef nu verder met een insulinepomp. Ik dank mijn beschermengel iederde dag dat ik hier nog mag zijn en genieten. En dat doe ik….al zijn er soms ook dagen waarop het iets minder goed gaat en de angst me weer om de oren slaat. Ik hoop dat ik dan het boek van Evi mag openslaan en terug mag beseffen dat het leven mooi is en dat tegenslagen ook kunnen overwonnen worden. Liefs, Mieke

  • Reply
   Ellemieke
   april 26, 2016 at 6:29 pm

   Ik drop mijn boek deze week nog in je brievenbus ? X

   • Reply
    Karin
    april 26, 2016 at 6:48 pm

    Super! Grappig dat je me hier gevonden hebt 🙂 xx

 • Reply
  Liesbet R
  april 16, 2016 at 6:40 pm

  Ik doe graag mee, gewoon omdat een goed boek altijd welkom is.

 • Reply
  Anja Van Hoof
  april 16, 2016 at 6:43 pm

  Ik heb het boek nog niet kunnen kopen. Dit zou een uitgelezen kans zijn om het mooie boek te kunnen lezen!

 • Reply
  tina delsemme
  april 16, 2016 at 7:02 pm

  Dit boek is enorm populair deze dagen en je ziet het dus masaal op sociale media. Mijn interesse voor dit boek is dus gewekt en waag mijn kans. Ik kan wel wat tips gebruiken om te kijken naar de kleine dingen in het drukke leven

 • Reply
  CrabBeltje
  april 16, 2016 at 7:16 pm

  Omdat bij mij het leven ook niet loopt zoals gepland.
  Omdat met 2 jonge kinderen de ‘carrière’ toch niet de enige ambitie blijkt te zijn.
  Omdat ik het moeilijk heb om mijn werk lost te laten, ook al weet ik dat het beter is.
  Omdat we thuis zo hard moeten werken en zoeken naar ‘die kleine dingen’.
  Omdat ik hoop om uit dit boek heel wat moed te halen om het tij te laten keren en het geluk te vinden…

 • Reply
  valerie
  april 16, 2016 at 7:46 pm

  Ik ben al zo lang van plan het boek te kopen, heb er op donderdag zelfs nog naar gezocht op het boekenfestijn, maar het lijkt er maar niet van te komen. Here’s to hoping dat ik het gewoon win 😉

 • Reply
  Kate Creatief
  april 16, 2016 at 9:36 pm

  Ik waagook mijn kans. Gewoon omdat jullie mij 2 super madammen lijken ?

 • Reply
  Myriam Van Hulle
  april 16, 2016 at 9:59 pm

  Je verhaal volg ik sinds het prille begin, Evi. Eigenlijk zelfs al langer. Je kent mij niet en ik ken jou niet maar gewoon via familie van familie van familie… Wat is de wereld eigenlijk klein, toch ?
  Onlangs heb ik je dan toch in person gezien, jij mij niet want jij kent me niet maar ik herkende jou in de menigte en je bent een prachtdame. Het enige doel van deze reactie is om je succes te wensen in al wat je onderneemt, want hier mag het niet stoppen hé. Go for it girl but take it easy and listen to your body.

 • Reply
  Liselore Rousseeuw
  april 17, 2016 at 5:29 am

  Ik zou het wel fijn vinden om eens iets te winnen en dan nog Evi haar boek.. Zou zalig zijn. X

 • Reply
  Miss Wobie
  april 17, 2016 at 5:57 am

  Ik ken Evi niet maar het ziet er een prachtig boek uit die me de nodige energie en een portie doorzettingsvermogen zal geven om uit m’n ontzettend vervelende burn-outperiode te raken…

  Fingers crossed dus… X

 • Reply
  Liesje
  april 17, 2016 at 6:48 am

  Ik heb al veel over het boek gehoord. Aangezien ik zelf af en toe wel wat positiever mag denken hoop ik hier wat tips uit te halen!
  Ik doe dus graag mee!

 • Reply
  Resaarcle
  april 17, 2016 at 6:14 pm

  Ik ben dit boek nu op een paar blogs tegengekomen en ik ben wel erg benieuwd. Ik wil het graag lezen omdat er in mijn omgeving ook een paar mensen hun leven hebben moeten omgooien.

 • Reply
  Lottes Anekdotes
  april 17, 2016 at 7:08 pm

  Ik heb al veel over het boek gehoord, dus ben ik bijzonder nieuwsgierig geworden naar Evi’s verhaal…

 • Reply
  Yoko
  april 17, 2016 at 7:16 pm

  Het komt om allerlei redenen heel erg bekend voor, vandaar dat ik heel erg benieuwd ben naar het boek en het dus graag eens wil lezen.

 • Reply
  fieke
  april 18, 2016 at 12:27 pm

  Ik krijg even een krop in mijn keel van deze brief. Mooi geschreven, Lobke!
  Evi haar blog volg ik al van lang voor het verschijnen van haar boek, en ze is en blijft een sterke madam!
  Het boek staat nog op mijn lijstje om zelf te kopen, maar ik doe hier ook graag mee en dan zou ik het aan mijn mama of schoonmama geven.

 • Reply
  bé vermeiren
  april 19, 2016 at 2:17 pm

  Ik waag mijn kans. Heb het boek nog niet gelezen, onder het mom “te druk”. Maar moet inderdaad maar wat vaker op de pauzeknop drukken. En tijd maken. Voor dit boek. Respect.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.