0
Uncategorized Zelfgemaakt

Knutselen voor Moederdag met kleuters

IMG_0243
“Of ik eens wilde komen knutselen in het eerste kleuterklasje van ons Frauke?” Toen de allerliefste kleuterjuf Ankie van ons meisje deze vraag stelde, moest ik natuurlijk niet lang nadenken! Tuurlijk! Ik heb nu een boek vol knutselideetjes, dus ik besloot om het boeketje toverbloemen te knutselen uit het boek samen met 23 andere kleuters. Zo konden ze aan hun mama nog een origineel boeketje geven dat nooit verwelkt waardoor ze er de rest van het jaar van kunnen genieten!

Benieuwd hoe we dit gedaan hebben?
Wat heb je nodig?
Eierdozen
Schaar
Plakkaatverf in verschillende kleuren
Mengpotje en kwasten
Plakband
Kleine vilten pomponnetjes
Alleslijm
Gestreepte papieren rietjes

Zo ga te werk
Knip een viertal bloemen uit een eierdoos.
Laat de kinderen met plakkaatverf hun eigen bloemen schilderen; Zo ontdekken ze hoe ze kleuren kunnen toveren door hun verf te mengen. Laat goed drogen.
Kleef het rietje vast aan de achterkant met plakband.
In het midden kleef je een gekleurd pomponnetje met alleslijm om het bloempje af te maken. Maak er een mooi boeketje van!

Dankjewel juf Ankie voor de alweer onvergetelijke ervaring! Ik heb er keihard van genoten om mijn flinke dochter te bewonderen in haar kleuterklasje. En mijn diepste respect voor al jouw werk met zo’n bende kleuters. Frauke zal je missen volgend schooljaar!
IMG_3721IMG_3714IMG_3716IMG_0244

Ben jij net als ik een echte knutselmama? Dan heb ik goed nieuws voor jou, want mijn liefste uitgeverij Van Halewijck organiseert een keileuke actie!

Vertel hier wat mama zijn voor jou betekent. Betekent dat boterhammetjes smeren elke ochtend? Of misschien een verhaaltje voorlezen voor het slapengaan? Laat het ons weten en misschien ploft er wel een doos vol inspiratie op je deurmat binnenkort!

PS: Deel jouw inzending op social media en laat je vrienden en familie weten dat jij kans maakt op een kidsproof knutselpakket!

Succes!

image004 64982933-e956-4bee-a4b2-8ec3b6af25fe

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Jozefien
  mei 4, 2016 at 6:50 pm

  Oh, fijn! Mijn vorige moederdag was er ook eentje met eierdoosbloemen. Al waren het dan wel tulpen – 1 eierdopje is 1 bloem, en het rietje werd door het midden geprikt. een superfijn cadeau vond ik dat.

  Dit jaar is onze oudste jarig op moederdag. De oma’s komen ook, dus iedereen kan gevierd worden, al is dat voor Timo toch net het belangrijkste.

 • Reply
  Prinses od K
  mei 9, 2016 at 9:13 pm

  O, wat ben jij goed. Ik had diarree van de stress toen ik laatst in de kleuterklas een activiteitje met een groepje kleuters ging doen. Seriously :).

 • Reply
  Stein Mart coupons
  mei 23, 2017 at 2:45 pm

  Sick and tired of the men news? I’m there available for you!!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.