Door twee maanden op dieet te staan, zijn wij eigenlijk met heel ons gezin bewuster gaan eten, minder gaan eten en gezonder keuzes beginnen maken. Dat hebben we te danken aan het boek van Sandra Bekkari ‘Nooit meer diëten 2’. Een grote inspiratiebron voor ons!
Stilaan probeer ik weer normaal te eten, maar koolhydraten en suikers ga ik toch zoveel mogelijk proberen te schrappen in mijn eetpatroon. Ik maak nog altijd weekmenu’s met aangepast boodschappenlijstje, ik haal niets meer in huis wat ik wil vermijden zoals koeken, frisdrank en snoep. Ik eet niet meer ‘zomaar’ uit verveling, om mijzelf te troosten of te belonen. En ik eet wel nog even veel, maar ik zorg er voor dat mijn bord voor de helft of zelfs 3/4 uit groenten bestaat.
En de rest van ons gezin? Die eten en drinken vrolijk mee! Kobe en Frauke eten als ontbijt havermout met fruit, ‘s middags speltbrood met gezond beleg en ‘s avonds eten ze mee wat wij eten. We drinken alleen nog maar water (en melk). Binnenkort deel ik trouwens wat tips om meer water te drinken.
“Hier kan ik als mama alleen maar gelukkig van worden…”
Inspiratie nodig voor je weekendboodschappen? Ik deel graag ons weekmenu met jullie:
Maandag
Spaghetti Courgetti
Dinsdag
Zalm uit de oven met groenten
Woensdag
Pizetta’s
Donderdag
Lasagne van aubergine
Vrijdag
Lunch: wrap van ijsbergsla met guacomole, tomaat en gerookte wilde zalm
Kip met ananas uit de oven
Zaterdag
Superfoodomelet met kruidensalade
Smakelijk!
Benieuwd naar het recept van de wraps uit ‘Nooit meer diëten’?
Dit heb je nodig:
1 avocado
sap van 1/2 limoen
mosterd
zwarte peper
een snufje zout
4 grote bladen ijsbergsla
kerstomaatjes
1/2 rode uit fijn gesneden
100 gr gerookte wilde zalm
Zo maak je het:
Halveer de avocado in de lengte, hak met een mes in de pit en trek de pit eruit. Verwijder de schil en plet het vruchtvlees met het limoensap, mosterd, zwarte peper en zout. Leg de bladen ijsbergsla open, verdeel er de guacomole op, de stukjes tomaat, wat rode ui, de stukjes zalm en rol dicht!
Geniet, want het is echt keilekker!
Bedankt Sandra, alweer, voor dit overheerlijke middagmaal!
3 Comments
Margriet
maart 11, 2016 at 12:41 pmHmm, ik ben zo dol op avocado’s! Mijn man helaas wat minder, maar dat geeft niet, ik eet ze dan lekker op een geroosterde boterham.
Je weekmenu ziet er goed uit, ik krijg er trek van.
Kelly
maart 11, 2016 at 12:51 pmOh, Lobke, zo geweldig om te lezen, “bewuster gaan eten, minder gaan eten en gezonder keuzes beginnen maken”! Ik zeg al jaren tegen mijn mama dat ze niet moet diëten, maar gewoon gezonder moet eten, maar het geraakt er maar niet in, haha :p Proficiat, dus, ook al klinkt dat misschien een beetje raar 🙂
Lotte
maart 11, 2016 at 8:03 pmMmmm, ziet er superlekker uit!