Een jongen of een meisje?

IMG_5795

“Willen jullie weten of jullie een broertje of zusje gaan krijgen?” vroeg onze gynaecologe gisteren tijdens ons tweede onderzoek. We hadden een afspraak ‘s avonds dus Kobe en Frauke mochten deze keer mee gaan kijken naar de baby wat al een avontuur op zich was. Dat we het geslacht al zo snel gingen weten, daar had ik mij nog niet op voorbereid.

IMG_5793
“Jullie krijgen een broertje!” zei ze met een grote glimlach. Onze papa en Kobe waren meteen dolenthousiast, maar Frauke was eventjes boos. “Ik wil geen broertje, ik wil een zusje!” Gelukkig veranderde ze ‘s avonds snel van gedacht toen ik haar een dikke kus en knuffel ging geven net voor het slapengaan en in haar oortje fluisterde dat zij voor altijd mijn kleine lieve meid zou zijn!

We krijgen dus nog een jongetje. Omdat ik al een pracht van een zoon en dochter op de wereld had gezet, was ik zot content dat ons baby’tje gewoon gezond is met alles erop en eraan. We zagen een hoofdje, armpjes en beentjes, handjes en het hartje klopt! En nu weten we dus ook dat het een piemeltje heeft. Geweldig toch? Ik word mama van drie! Jongensmama van 2 en meisjesmama van 1, ik zie het al helemaal voor mij :-).

Eigenlijk maakt het niet uit en ik heb zelfs even getwijfeld of ik het wel wilde weten en het als verrassing wilde bewaren tot aan de bevalling, maar nee! Het maakt het allemaal net iets gemakkelijker. Ik kan al volop beginnen zoeken achter het perfecte geboortekaartje, leuke kleertjes bij elkaar zoeken in webshops of zelf maken, tweedehandsbeurzen afschuimen en een NAAM zoeken!

Misschien kunnen jullie wel een top 3 laten weten van jullie mooiste jongensnamen en kan ons dat al een beetje op weg helpen. Eeuwige dankbaarheid hiervoor!

En jullie, wilden jullie het geslacht weten toen jullie zwanger waren?

30 thoughts on “Een jongen of een meisje?

 1. Wij wisten het geslacht niet!! Was eigenlijk een heerlijk moment toen ze het ons vertelde.
  Jongensnamen? Ik kan je tientalles meisjenamen geven, maar ik heb totaal geen idee voor een jongensnaam. Veel succes met de zoektocht.

 2. Proficiat met de tweede zoon op komst!
  Ons zoontje heet Lenn, op onze lijst stond, naast Kobe, ook Rune, Siebe of Arne. Die namen passen ook wel bij Kobe en Frauke, vind ik 🙂

 3. Ik wist het dus 3 keer niet en aangezien we na Robin twee zusjes, Rani en Lien, kregen is er een jongensnaam nooit gebruikt… Wat volgens mij goed bij Kobe en Frauke past is: Yelte en Senne (2 van de 3 zoontjes van mijn broer) en Josse hoor ik ook wel graag.

 4. Wij wisten het bij beiden. De eerste keer een geheimpje van ons tweetjes, de tweede keer mochten opa’s en oma’s het ook weten 🙂
  Proficiat hoor, een mooi en gezond mannetje erbij! Mijn namen top 3 voor bij Kobe en Frauke? Melle, Diede, Imre!

 5. Van onze twee meisjes wisten we het geslacht. Als er nog een derde komt willen we het eens niet weten 🙂 wel weet ik al de kleuren waarin ik wil werken voor kamertje en kleertjes enzo : mintgroen, wit en grijs. Top 3 van mijn jongensnamen : Lasse, Tibe en Jurre. Nog een heel fijne zwangerschap toegewenst!

 6. Twee keer zwanger, twee keer niet willen weten. Voor mij was het niet-weten duizend keer leuker dan het wel weten :), maakt de geboorte nog specialer.

  Voor de praktische zaken ondervond ik het niet als een probleem, enkel de tweede keer een meisjesnaam zoeken, dat was best pittig 🙂

  Ik vind Robbe wel passen bij jullie namen…

 7. K heb hier mijn top twee net in hun bedje gestoken; vic en jul. Veel plezier met kiezen; naam, kaartje, suikerbonen … Zooooooo leuk allemaal!

 8. Ik wou het absoluut weten en wou stiekem een zoon…die we ook gekregen hebben. Maar met een meisje zou ik ook gelukkig geweest zijn (zooo veel mooie meisjeskleren!!!).
  Eden ging eerst een Stan zijn, maar was vorig jaar ineens hyper populair. En we twijfelden te erg dus werd het Eden!
  Ook mooi zijn Miel, Oskar, Liam…succes met kiezen!
  En vooral proficiat met jullie 3de wonder!!!

 9. Meter kiest voor Jules, Leon, Vic, Miel, Oscar, Sep, … en ik kan nog eventjes doorgaan! So happy dat ik nu ook jongensmeter word ❤️

 10. Wij wisten het 2x en maakten er geen geheim van ☺ Titus kwam in 2013 en vorig jaar kreeg hij een zusje, Mees. Voor ons echt een meisjesnaam maar in Nl veelal een jongensnaam ☺ Dus wie weet! Succes, genieten maar

 11. Hier ook zwanger van ons derde kindje en in tegenstelling tot de vorige keren wil ik het geslacht nu niet weten. Als ik mijn nieuwsgierigheid kan bedwingen tenminste…

 12. Dan wordt het een volgorde zoals bij ons: ik heb een oudere en een jongere broer! Frauke zal dat misschien niet meteen leuk vinden, want dat vond ik ook niet, maar nu vind ik het fantastisch. Twee broers die voor hun zusje schermen, heerlijk is dat. En sowieso is het enige meisje zijn thuis altijd een beetje speciaal 🙂

 13. Onze monstertjes heten Mauritz en Josse, in onze top stonden bij beiden nog een aantal ( voor mij althans) leukertjes zoals Berre, Arent en Wolf…

 14. Gefeliciteerd! Ik ben mama van drie, bij de eerste zwangerschap wilden we het niet weten, maar zag ik het zelf tijdens de echo! Een jongen! De tweede zwangerschap wisten we het niet.. Een meisje! En de derde wilden we erg graag weten.. Een jongen!
  Onze favoriete namen: Siem, Jent, Ferre. Veel plezier en succes met de keuze!

 15. Haha ik weet waar het is, ik lig daar volgende week ook ☺, die echo’s blijven mooie momenten he. Ik wist het op 18 weken, een meisje nu na een zoontje. Leuk hoor, terug een jongen, ik vind arne, siebe of seppe wel mooi.

 16. Als het bij ons een jongen zou geweest zijn dan had hij Wout genoemd.
  Maar wij hebben 2 schatten van dochters gekregen. Lore en Fien
  Geniet nog met volle teugen van je zwangerschap.

 17. Proficiat!
  Onze 2 zoontjes heten IBE en ADE, misschien past er eentje van deze namen ook wel bij Kobe en Frauke 😉 Succes met de zoektocht!

 18. Hier ook een trotse mama van een dochter van 8, Lova-lys en daarna 2 jongens, Hoppe 4jr en Thymo 2,5jr.
  Bij de eerste zwangerschap wisten we het maar na 6 maand, maar we hadden een 3-tal namen. Lova, naar een Franstalige strip van auteur Servais. Hoppe naar een stagiair die tijdens zwangerschap op het werk zijn stage deed.. Toen ik over hem vertelde, zag ik m’n vent letterlijk een klik maken ‘dat is het’. En dan nog Tijm, maar dat vonden we bij ons derde dan minder passen bij de eerste 2 namen, we plakten er toevallig een o achter en het klopte gewoon…Thymo. We vertelden meestal ook reeds een beetje vooraf al de namen. Een verrassing lijkt me zeker leuk, maar ik vond het nog allemaal veel ‘echter’ als iedereen tijdens de zwangerschap al kon vragen hoe het met hen was en hen daarbij ook al benoemde…en voor de oudere kindjes was het ook leuk dat ze niet alleen met ‘de baby’ bezig waren, maar hun broertje ook al konden benoemen.

 19. Dikke proficiat! En wat fijn dat het opnieuw een jongetje wordt 🙂 Toen ik zwanger was wou ik het geslacht wel weten, maakte de rest van de voorbereidingen allemaal net iets makkelijker.

 20. Net hetzelfde als hier dus, een pittige meid tussen 2 keer jongensgeweld 😉
  Hier heten de jongens Tjorbe en Thibe (de dochter heet Yitte) en ik vermoed dat je terug een naam wilt met een doffe e vanachter dus zouden die er perfect bij passen 😉
  Een vriendin van mij is ook voor die doffe e gegaan en heeft een Ferre en Warre

 21. Proficiat met je zwangerschap! Hier wordt ook een jongen verwacht in januari en net zoals jullie zijn we nog op zoek naar een naam. We hebben een ‘topper’ maar helaas staat die hoog in de ‘top van namen van 2015’ en vinden we die dus minder aantrekkelijk. Ik verklap hem nog niet want misschien willen we hem toch nog gebruiken. Mijn broer noemde onlangs zijn zoontje Vince. Volgens mijn partner is dat een voetballersnaam (Kompany) en dus kozen we als koosnaampje voor de baby tijdens de zwangerschap de naam Eden (Hazard). Vinden we ook beiden een mooie naam, maar die wordt het alvast niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.