0
MAMA ZIJN Uncategorized

Yoga voor kleuters

IMG_0250
Op zoek naar een leuke kinderactiviteit waar kleutertjes rustig van worden? Dan heb ik misschien wel de ultieme tip voor jullie!

Kobe en Frauke, twee temperamentvolle kleuters (de ene al wat meer dan de andere, hihi) die af en toe wel eens wat relaxatie kunnen gebruiken. Twee weken geleden volgde ik zelf een yogales bij haar in Mechelen en dat is mij zo goed bevallen, dat ik er graag een vervolg aan wil breien. Toen ik foto’s liet zien aan onze kindjes, vroegen ze of ze ook eens yoga mochten doen.

We installeerden onze turnmatten in de living, zochten enkele yogalesjes voor kinderen via YouTube en de les kon beginnen. En weten jullie wat? Kobe en Frauke vonden het zaaaaaaaalig! En wij ook, want we hadden daarna twee rustige kleuters in huis die nog rustiger ging slapen.
Wie weet schrijf ik ze volgend jaar wel in voor een yogacursus. Alle tips hiervoor zijn welkom :-).

Hier schreef ik ooit nog 7 leuke tips om te relaxen met je kinderen!

Willen jullie het zelf thuis ook eens proberen? Dan kan ik jullie deze filmpjes aanraden:


You Might Also Like...

9 Comments

 • Reply
  Ellemieke
  mei 11, 2016 at 9:48 am

  Over kinderyoga, daar heb ik nav de week van de opvoeding ook een blogje over klaarstaan. Mijn oudste -hoogsensitieve- dochter heeft er heel veel deugd van. ze zegt zelf dat ze niet meer zonder kan. Zelf doen we met ons vier, wel eens mee met een les ouder-kind yoga. Hierdoor is Sientje ook al aan het uitkijken wanneer ze zelf mag gaan. Daarom volgde ik zelf ook een cursus/begeleiding kinderyoga. Een aanrader. En dan gaat het niet alleen over de oefeningen, maar het uitschrijven van een verhaal, van op ontdekking gaan. Zowel emotioneel als lichamelijk.

 • Reply
  Anoniem
  mei 11, 2016 at 9:58 am

  http://www.yogastudio-bornem.be

 • Reply
  Trage Gazelle
  mei 11, 2016 at 12:33 pm

  Mijn dochter van 4 (en ik ook) genoot heel hard van de kinderyoga bij http://www.kreakatau.be; één van de pioniers in België van kinderyoga.

 • Reply
  Barbara
  mei 11, 2016 at 1:24 pm

  Heel leuk!! Ik deed al twee keer kinderyoga bij Kathleen van de Vlinderboom (www.vlinderboom.be), ze deed toen sessies bij mijn vriendin Sara van De Balkende Hoeve in Aarschot, en het was superleuk! Ik leerde via Sara en Kathleen ook de kaarten van Helen Purperhart kennen, en het boekje relaxklets, vol leuke oefeningen om zelf thuis te doen. De kaartjes zijn hier een groot succes. Op dit moment gebruiken we de energizer kaarten, maar ik heb nog een paar andere setjes liggen ook: kindeyogakaarten, kindermassagekaarten, … Een aanrader!

 • Reply
  Mieke
  mei 11, 2016 at 8:35 pm

  Het kinderyogaboek ‘het dansende dierenbos’ is echt de max. De bijhorende cd bevat leuke liedjes. Onze dochter van bijna vijf wil iedere dag de leuke houdingen proberen.

 • Reply
  Resaarcle
  mei 11, 2016 at 9:35 pm

  Dat eerste filmpje ga ik zeker eens proberen nadoen met mijn dochter van 3!

 • Reply
  An
  mei 13, 2016 at 9:10 am

  We volgden al eens twee lessen, eentje voor het goede doel bij http://www.iniminiyoga.be/iniminiyoga_home.html in Sint-Niklaas en een initiatieles van een docente van http://www.yogastudio-bornem.be. Allebei heel leuk voor mijn kleuter van 3. Vanaf september misschien eens een hele cursus volgen als hij er zin in heeft.

 • Reply
  jessie
  mei 13, 2016 at 12:18 pm

  Wij doen dat ook soms! Zalig hé http://www.mijnkwintessens.be/?s=yoga

 • Reply
  Veerle Le Compte
  mei 22, 2016 at 1:26 pm

  Enkele jaren geleden zagen wij dat er bij ons in de buurt iemand was die kinderyoga gaf. Zo’n kwamen we terecht bij Katrien van puravida in Keerbergen. Onze jongste dochter van bijna 10 is een pittige, soms erg nerveuze, jongedame. Ze wilde zelf heel graag yoga gaan doen en is er sindsdien aan verknocht. Geen yogales wil ze missen, elk kampje dat Katrien organiseert, wil ze naartoe. En Katrien doet dat echt met hart en ziel.
  Ik ging ondertussen zelf ook al een paar keer en kan het alleen maar aanraden voor zowel jong als oud.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.