0
Uncategorized Zelfgemaakt

Geometrische mobiel

geometrische mobiel

Het is nog altijd paasvakantie en dan kan je misschien nog wel wat tips gebruiken om te knutselen met de kids! Ha jaaaaaa!

Als je mij zou vragen welk DIY-project ik het allerleukste vond om te maken in mijn boek, dan antwoord ik zeker: de geometrische mobiel, ook wel een himmeli genoemd. Je ziet ze de laatste tijd in veel Scandinavische interieurs passeren op Pinterest en Instagram en ik kan daar zo ongelooflijk blij van worden! Je kan hem in je eigen interieur omhoog hangen, maar natuurlijk ook gebruiken om de kinderkamer op te fleuren of een verjaardagsfeestje van je kind te versieren  En het is helemaal niet moeilijk om te maken, het enige dat je nodig hebt is wat touw en kleurrijke rietjes.

Wat heb je nodig?
Rietjes in verschillende kleurtjes
Touw
Schaar
Meetlat

Zo ga je te werk
1. Voor één diamant heb je 12 rietjes nodig. Indien je de diamant kleiner wil maken, kan je zes rietjes in twee knippen. Indien je andere geometrische vormen wilt maken, kan je het ene rietje al wat korter maken als het andere. Meet met behulp van je meetlat het midden van het rietje op en knip in het midden schuin af. Knip de twee uiteinden schuin af. Doe dit ook bij de rietjes die je voor een grote diamant gebruikt. Zo passen de hoeken straks goed in elkaar.
2. Knip een stuk touw af dat zo lang is als acht rietjes + een extra twintig centimeter. Rijg aan dit stuk touw vier rietjes.
3. Rijg het touw nu door 4 rietjes zodat je een vierkant vormt en bind het touw vast. Laat aan één zijde het touw nog een stuk langer want daar moeten nog 4 rietjes door.
4. Nadat je de eerste knoop gemaakt hebt, rijg je terug 4 rietjes door het lange stuk touw en bind het opnieuw vast aan de bovenkant van de diamant.
5. Ga nu in het middan van de diamant en neem een nieuw stuk touw. Bind dit stuk vast aan het reeds verbonden touw en rijg telkens een rietje tot de volgende hoek. Maak dan opnieuw een knoopje.
6. Om er een feestmobiel van te maken, maak je zoveel diamanten als je nodig hebt. Knoop ze mooi aan elkaar tot een mobiel.

Tip: Bind de touwen niet te strak of de vormen komen niet mooi uit. Verbind de hoekjes eventueel met een lijmpistool zodat de diamant wat steviger aanvoelt.

Meer van deze leuke knutselprojectjes vind je in ons boek Happy Kids, een kalenderboek met meer dan 100 gratis of betaalbare uittips om de leukste plekjes van België (en Nederland) te ontdekken én met leuke, duurzame en goedkope DIY-tips voor kids voor elke gelegenheid. Je kan er nog altijd eentje bestellen via mij of gewoon naar plaatselijke boekhandel lopen en €19,95 betalen. Je kunt hem ook bij bol.com bestellen.

De foto is van Yves Schepers, onze geweldige Happy Kids-fotograaf! En het vrolijke huis van Mamavanvijf mochten we lenen voor onze fotoshoot.

Jullie nog leuke DIY-tips voor de vakantie?

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Nathalie
  april 6, 2016 at 6:55 pm

  Deze staat op mijn lijstje maar dan niet met kleurtjes. Wel voor een plantje in de stoppen. :)))

 • Reply
  Annelies
  april 6, 2016 at 8:34 pm

  Leuk! Waar heb je ergens deze rietjes nog gevonden?

 • Reply
  Resaarcle
  april 7, 2016 at 2:30 pm

  Wat mooi! Dat onthoud ik voor de knutselmiddag met mijn nichtje! Wij zijn vandaag in het koekjesbakken gevlogen om de vakantie fijn gevuld te krijgen.

 • Reply
  Ann Coemans
  april 7, 2016 at 7:27 pm

  Oh, ziet er leuk uit! Gaan we ook eens doen!

 • Reply
  Sarah
  april 9, 2016 at 8:07 am

  Oh keitof !

 • Reply
  LorriSmall
  februari 17, 2018 at 3:52 pm

  I have checked your page and i’ve found some duplicate content, that’s why you don’t rank
  high in google, but there is a tool that can help you to create 100% unique content, search for: Boorfe’s tips unlimited content

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.