0
EROPUIT Uncategorized

Kidsproof Oostende


Op zoek naar de leukste adresjes en activiteiten met kinderen in Oostende? Dan heb ik goed nieuws voor jullie, want afgelopen weekend brachten wij 48u door in deze koningin der badsteden waar Kobe en Frauke zich twee dagen als een prins en prinsesje gedroegen.

Een overzicht van de leukste adresjes en kinderactiviteiten, getest en goedgekeurd door onze kids:

1. Slapen als roosjes in Hotel Bero

“Mamaaaa, gaan we nog eens naar een slaapcafeetje?” Slapen als roosjes deden we in het milieuvriendelijkste hotel van Oostende: Hotel Bero. Iets wat wij normaal niet gauw doen, maar wat een luxe om met kinderen op hotel te gaan aan ‘t zeetje! Vlakbij de winkelstraten, het strand, de dijk en de leukste cafés en restaurants. We verbleven in een familiekamer, waardoor Kobe en Frauke in een aparte kamer sliepen en wij ‘s avonds nog tijd voor onszelf hadden. Het ontbijt was overheerlijk en supergezond, er was een binnenzwembad en een speelruimte met ballenbad. En het personeel was super kindvriendelijk waardoor Kobe en Frauke zich een echte prins en prinses voelden in hun prinsessenbed en ridderkasteel!

2. Van zandkastelen bouwen tot lopen aan ‘t zeetje
Een schop, een emmertje en blote voeten, meer hadden onze kids niet nodig om zich enkele uren bezig te houden op het strand. Bovendien verbleven wij maar enkele honderden meters van het strand en de dijk wat echt magisch is! Mijn goed voornemen na mijn laatste tripje was dat ik nooit meer op vakantie ga zonder mijn loopschoenen en loopkleren. Zondagochtend liep ik 5km op de dijk en dat deed zoveeeeeel deugd! De extra calorietjes die ik de dag ervoor had binnengespeeld waren er zo weer afgewerkt :-).

3. Winkelplezier in Oostende

De winkels zijn in Oostende open op zondag, dus dat is op zich al keileuk! Terwijl onze papa ging fietsen, nam ik Kobe en Frauke mee naar de winkelstraten en ontdekte er enkele leuke shops. Ik werd smoorverliefd op Ferm in de Vlaanderenstraat 5, een nagelnieuw concept dat Scandinavische heren- en damesmode combineert met unieke hebbedingetjes en Deens design en kocht er een keitof t-shirt. Een beetje verder in de Herstraat 6 ligt Lily Oostende, ik was al fan van Lily in Mechelen en was dus aangenaam verrast om één van mijn favoriete winkeltjes ook hier tegen te komen. In de Van Iseghemlaan 86 vind je Yez Handmade, een kleurrijke winkel die je niet zomaar kan voorbijlopen. Allemaal handgemaakte stukken kinderkleding, maar ook leuke postkaartjes en handgemaakte juwelen. In de Jozef-IIstraat 41 vind je de tofste kinderschoenenwinkel van Oostende Kinderschoenen Charlie, een leuke plek om ook cadeautjes en accessoires te kopen. Tutti Confetti in de Christinastraat 48 verkoopt dan weer vrolijke kinderoutfits van grote merken. Ons boek Happy Kids kwamen we tegen in de Standaard Boekhandel in de Vlaanderenstraat en dat vonden Kobe en Frauke geweldig natuurlijk.

4. Koffie drinken bij de Familie Jansen

De lekkerste koffie van Oostende drink je bij de familie Jansen! Wat een gezellige koffiebar ontdekten we toen we toevallig onze auto hier even geparkeerd hadden. Met vakkundige liefde wordt hier eigen koffie ‘de familie Jansen’ gebrand. Ook thee en heerlijke huisgemaakte taarten worden hier met veel passie geserveerd. Het interieur is bovendien helemaal onze stijl en ook aan de kleinsten werd hier gedacht. Zo fijn om hier een praatje te slaan met de plaatselijke bevolking en een artikel over ons boek tegen te komen in de Steps.

5. Een gocart huren

De Belgische kust zonder gocarts is als het strand zonder zee :-). Het was al gelegen van toen ik nog een klein Lobke was dat ik nog eens een gocart huurde en er zelf met eentje reed! Bij NicoKarts op de Albert I-promenade huurden we eerst een familiegocart en daarna mochten onze kids elk hun eigen gocart besturen. Fun verzekerd en nostalgie alom!

6. Atelier Recup op het Springtij Festival
Atelier recup is een artistiek gezelschap dat curieuze installaties bouwt waarbij ze mensen prikkelen om zelf te creëren, te bouwen, te doen. Echt iets voor ons dus! Kobe en Frauke waren dolgelukkig toen ze de speeltuin met gerecupereerde materialen zagen op het Achturenplein. Vanuit een uitkijktoren met glijbaan beleefden ze een uurtje dolle pret samen met enkele andere kindjes die ook kwamen spelen. Ze deden ook mee met een leuke knutselworkshop en wij genoten ondertussen van een lekker tasje koffie. Meer van dit graag! Hier vind je nog 5 tips voor het Kinder Cultuur Festival Springtij in Oostende.

7. Eten in het kindvriendelijkste restaurant op de dijk

Normaal zou ik nooit zomaar een restaurant binnenstappen op de dijk, want vaak eet je gewoon overal hetzelfde. Restaurant Océan kon ons wel bekoren en we klonken hier samen op mijn 33ste verjaardag! Een adresje dat  het begrip ‘vakantie aan zee’ alle eer aan doet. Zicht op zee, verse producten, kindvriendelijke menu’s en een uitstekende bediening van ober Jordi maakte van deze restaurantervaring niet alleen een succes voor onze kindjes, maar ook voor onszelf! Kobe en Frauke die twee uur konden stilzitten, was al een overwinning op zich :-). We hebben dus 100% genoten van deze lekkere keuken!

8. Overal speelpleintjes

Dat Oostende echt een kindvriendelijke stad is, merk je aan de vele speelpleintjes en speeltuinen die je overal ziet. Bij het speeltuintje op Mijnplein (vlakbij de koffiebar van de Familie Jansen) leefden Kobe en Frauke zich eventjes uit en wij konden even uitblazen op een bankje ernaast :-). Een overzicht van de speelpleintjes in de stad vind je hier.

9. Bootje varen

Ik verklapte het jullie gisteren al, maar de overzetboot aan de Visserskaai is een echte aanrader als je met kinderen in Oostende bent! Aan het Noordzeeaquarium kan je een gratis veerboot nemen naar het Maritiemplein en daar ontdek je verborgen pareltjes van Oostende zoals onder andere het Fort Napoleon waar momenteel de tentoonstelling Geluk voor kinderen loopt en waar je overheerlijk kan gaan eten.

Conclusie? Ik had het leukste verjaardagsweekend ever! En de kindjes genoten 100%. Meer tips nodig om de toerist uit te hangen in eigen land? Toerisme Oostende maakte een leuke cityguide Oostende Kidsproof die je hier kan aanvragen. Dankjewel Visit Oostende voor deze geweldige ervaringen, hier gaan wij nog lang van nagenieten! 

Zijn jullie al in Oostende geweest met de kindjes? Benieuwd wat jullie er leuk vonden!IMG_3232familie jansen
IMG_3255
IMG_3278
IMG_3279 IMG_3288
IMG_3278IMG_3301IMG_3259
IMG_3323

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Lisa
  april 5, 2016 at 6:22 am

  Grappig, net in Hotel Bero je blogbericht aan het lezen 🙂 Weliswaar nog zonder kindjes, maar Oostende is ook zonder kindjes fijn! Gisteren het Fort Napoleon bezocht, maar dan de geschiedenistoer voor de volwassenen gevolgd. De kindjes, mama’s en papa’s die er rondliepen leken ten volle te genieten van de tentoonstelling, dus ik begrijp waarom die je lijstje gehaald heeft!

 • Reply
  Heidi
  april 5, 2016 at 8:43 pm

  Blij dat jullie mijn hometown zo leuk vonden 🙂 Leuk verslag trouwens!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.