0
Uncategorized

De leukste voorleesverhaaltjes

IMG_0232

“Yes it’s weekend….no wait I’m a mom!” Vroeger ging ik uit op vrijdagavond, vandaag lees ik verhaaltjes voor en ‘s nachts sta ik op om de plusdochter van een fuif te gaan halen. Oh yes, I am a mom! Maar laat die verhaaltjes voorlezen nu echt iets zijn dat ik doodgraag doe! Mijn liefde voor mooie prentenboeken en voorleesboekjes is groot, zo groot dat ik onze favorieten van het moment graag even met jullie deel:

1. De dieren van Ingela
Ongetwijfeld één van de mooiste prentenboeken ooit volgens onze kindjes, maar ook volgens mijzelf :-). De mooie design-dieren van de Zweedse ontwerpster Ingela P Arrhenius zagen we al geregeld terug in designbladen en op blogs en zijn nu verzameld in een lekker groot boek met echte kinderkamerkunst! De opzet is simpel, elke pagina is een wondermooie eenheid van beeld en woord, het dier en zijn naam, de ene pagina nog mooier dan de andere. Zowel kinderen als volwassenen zullen erin blijven bladeren om telkens weer op een andere favoriet uit te komen. Een aanrader van jewelste, niet alleen als cadeautje maar ook om lekker zelf bij te houden!

2. De Hoofdstraat
Dit boekje vond Kobe zo leuk dat hij het mee wilde nemen naar zijn kleuterklasje om aan zijn juf te laten zien. Dit prentenboek verdient echt een ereplaatsje in onze boekenkast. Het is schitterend uitgegeven met uitvouwvellen, waardoor de prachtige tekeningen van Alice Melvin nog beter tot hun recht komen. Het verhaal gaat over Sanne die gaat winkelen in De Hoofdstraat, ze heeft allerlei bijzondere spulletjes nodig en struint alle winkels van De Hoofdstraat af. Niet alleen onze kindjes waren dol op de vrolijke tekeningen maar ook wij mama en papa vinden het dus geweldig! De leuke rijmpjes maken het extra plezant!

3. Mijn Lieverdje
Als je aan je kindjes wilt uitleggen hoe graag je ze ziet, dan moet je dit eens doen aan de hand van dit leuke boekje. Welterusten mijn lieverdje. En onthoud: 
ik hou van je als je lief bent, en als je stout bent;
als je dapper bent, en als je bang bent;
als je me iets vertelt, of als ik jou iets vertel … 
Zal ik je een geheimpje verklappen?
Ik hou altijd van jou!

4. Geluk voor kinderen
Ik vertelde het jullie eerder al, maar dit boek is echt een must-have in elke kinderboekenkast! Het zijn leuke voorleesverhalen voor kinderen over de tien sleutels van geluk.Het is niet alleen prachtig geïllustreerd, maar na elke verhaaltje kan je je laten leiden door de tips, opdrachten en weetjes.

Benieuwd naar jullie favoriete voorleesverhaaltjes of andere voorleestips?
Fijn weekend!

Vergeet niet om mee te doen met onze leuke give-aways, dit weekend maken we de winnaars bekend! 

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  andrea
  april 29, 2016 at 7:44 pm

  Voor de iets grotere kinderen (1ste – 3de leerjaar) is het boek De Frutsels een heel leuk voorleesboek. Een knotsgekke familie die grappige avonturen beleefd. Lachen, gieren, brullen verzekerd. Ik lees het elk jaar voor in mijn klas.

 • Reply
  Manuela
  april 30, 2016 at 5:30 am

  Slaapwel Ninette met CD erbij.
  En erg leuk voor het zelfbeeld en de ontwikkeling van een moeder-dochter-relatie “de heksenfee”.

  Lili haalt ze er zelf uit om spontaan te lezen.

  Mijn oude Fabeltjes krant ook -vind ze heerlijk- en wat blijkt ? De serie komt OPNIEUW uit ! Klassiekers 🙂

 • Reply
  fieke
  april 30, 2016 at 6:45 am

  Leuke tips! Deze post komt net op tijd, want ik ging volgende week op zoek naar een leuk boekje voor de verjaardag van mijn metekindje. Hij is nog klein, maar nooit te klein voor verhaaltjes 🙂

 • Reply
  Annick Verschueren
  april 30, 2016 at 6:51 am

  Oh tof, straks de boeken winkel eens een bezoekje brengen! Hier zijn de verhaaltjes van Jules voorlopig nog grote favoriet…

 • Reply
  Maison Feliz
  april 30, 2016 at 8:38 am

  Bij ons blijven de klassiekers het goed doen: Jip en Janneke, Floddertje en Pluk van de Petteflet. Nostalgie naar mijn eigen kindertijd! En als we op vakantie gaan, ontlenen we in de bib gewoon het luisterboek van Pluk redt de dieren. iedereen is gekluisterd aan de radio: papa en mama en de vier kids (5, 7,8 en 10).

 • Reply
  MamC
  april 30, 2016 at 3:51 pm

  Voor iets grotere kinderen is het spel bij “geluk voor kinderen” ook een aanrader. Ze leren praten overczichzelf en hun gevoelens, maar op een ongedwonge manier. De opdracht “tikkertje spelen in de woonkamer” leidt geregeld tot de slappe lach.

 • Reply
  k!m
  april 30, 2016 at 5:11 pm

  Het boek zonder tekeningen!
  De gigantosaurus!
  De kar van de koning!
  Diepzeedokter Diederik!
  Ik ben de koning!

 • Reply
  Prinses od K
  mei 1, 2016 at 8:24 pm

  ‘Ik groot jij klein’ is mijn lievelingsboekje om voor te lezen. De jongens zeggen het mee op en het legt heel raak de vinger op de relatie die ouders en kinderen hebben. ‘Ik moe, jij wakker’. Iemand? 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.