0
MAMA ZIJN Uncategorized

De leuke mama in…MamaExpert Nele

Vanaf nu ga ik geregeld op zoek naar leuke verhalen over het moederschap, de kleine dingetjes die het mama zijn zo fijn (en minder fijn) maken. Deze week is het de beurt aan MamExpert Nele, mama van Dominic (2011) en Chloé Grace (2014), mumpreneur in hart en nieren! En dat vind ik bijzonder leuk! Benieuwd naar haar verhaal?  
FullSizeRender

“Ik was de dertig al stevig voorbij, toen ik mijn eerste kind op de wereld zette. Een late mama dus – en dat heeft zijn invloed  op de manier waar ik m en zijn zusje opvoed. Lange tijd wilde ik geen kinderen. Toen kwam ik m tegen – de vent van mijn leven en die had wel een kinderwens.

Deze mama is pro normen en waarden. Mijn kinderen moeten beleefd zijn, welopgevoed en leuk in de omgang. Toch mogen ze zichzelf zijn. Mijn zoon zegt vaak ‘nee’ en is die ‘nee’gegrond, zal ik de eerste zijn om m in zijn waarde te laten. Wij hanteren ‘de hoek’ en ‘afpakken van privileges’. Bovendien heb ik dingen ‘gestolen’ van Supernanny – o.a. de ‘time out’ en ‘ de beloningskalender’. Goed gedrag wordt overvloedig beloond en als t kan, wordt minder goed gedrag genegeerd. Afspraken en regels zijn er om nageleefd te worden – en daar kunnen mijn kinderen zich in vinden, denk ik. Ik ben geen mama om gezellig mee koekjes te bakken (ik ken zelfs mijn eigen oven niet), maar ik geneer me niet om op mijn knieën door het park te kruipen om samen miertjes te zoeken. En ik ben al meer dan eens ferm vast komen te zitten omdat ik me op een veel te klein fietsje wurmde.

Ik speel namelijk heel graag de prinses, als mijn zoon het monster wil zijn. En ik kan niet wachten tot mijn babydochtertje het rammelen met de pottekes en de pannekes transformeert naar een theeparty met al haar knuffels – want fantaseren kan ik als de beste. Ik ben gek op ‘t nadoen van typetjes en stemmetjes. Ik kan niet wachten tot de jongste mijn schoenen leent om er in rond te stappen. Ik ben misschien niet dé doorsneemama, maar het kind uithangen, dat ben ik nog niet ontgroeid.

Toch zijn mijn kinderen en bij uitbreiding mijn gezin niet het sluitstuk van mijn leven. Ik vind mijn carrière nog steeds erg belangrijk. Mijn man steunt me daarin. Ik plan geregeld metime in – ik dans graag en spreek wel s af met vriendinnen. Of met mijn echtgenoot. Die doet trouwens een evenredig gedeelte in het huishouden.

Het voordeel van op latere leeftijd aan kinderen te beginnen is dat je nauwelijks financiële zorgen hebt. Je huis is bijna afbetaald, je zit al stevig in het ‘werk’zadel.  Ook vind ik mezelf geduldiger en relativeer ik beter. Toch ben ik af en toe jaloers op leeftijdsgenoten die er ‘al van af’ zijn – van de peuterpuberteit bijvoorbeeld. Hoewel – kleine kinderen, kleine zorgen en grote kinderen, grote zorgen en zegt niet dat dat niet klopt, ze!

Mijn gouden tip aan medemama’s – perfecte mama’s bestaan slechts in TV-programma’s. Moederschap is altijd een kwestie van improviseren. Vergeet daarbij niet af en toe aan jezelf te denken, al was het maar dat je tijd uittrekt voor iets wat je graag doet ( een hobby, een bad met een boek,..). Vraag hulp, indien nodig. En niet overdrijven, niet alles kan je onder controle houden, hoe graag je dat ook zou willen.”

Leuk om weten! Nele is wedding- en personal eventplanner op www.mintandmemories.be en ze blogt ook op www.mamaexpert.be!

Ervaren jullie het moederschap net zoals Nele het omschrijft? Laat het ons gerust weten in de comments.
Wil je zelf eens je verhaal delen op mijn blog, stuur gerust een mailtje naar info@leukewereld.be

IMG_5442
IMG_5965

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Bijbabbel 2 - over Leuke Ma's en ZulupaPUWA - mamaexpert
  mei 27, 2015 at 11:31 am

  […] Dank u wel, ik ben vereerd. Toch wilde Lobke Gielkens het nog s extra onderstrepen. Ze vroeg me een Leuke Mama te worden op haar ongetwijfeld razend populaire blog Leuke Wereld. Niettemin werd het een […]

 • Reply
  Silke
  mei 28, 2015 at 5:37 am

  nele schrijft “vraag hulp, indien nodig”. Ik vind dat ontzettend moeilijk. Wanneer is dat dan nodig? Ik doe alles liefst vanal zelf, en kan maar heel moeilijk de grens trekken wanneer het voor mezelf genoeg geweest is en ik hulp nodig heb. Hoe moet dat? Hoe bepalen jullie dat?

 • Reply
  Nathalie
  juni 3, 2015 at 5:09 pm

  Bravo Nele, ik heb het geluk gehad je mogen te ontmoeten en een vriendinnetje te worden en me like it!!!! Ik ben het uiteraard volledig met je eens! You go girl…

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.