0
MAMA ZIJN Uncategorized

7 lifehacks die ons leven versimpelen

lifehacks_jonggezin
Lifehacks, een jong en drukbezet gezin als dat van ons en misschien ook wel dat van jou kan wel wat trucjes gebruiken om het leven te versimpelen. We zijn constant en overal op zoek naar manieren om ons dagelijks leven te vergemakkelijken en iets slimmer te doen in minder tijd. Want ook ik heb vaak het gevoel dat ik druk ben in mijn hoofd en dat ik het soms best moeilijk vindt om alles te combineren.

Benieuwd naar mijn top 7 lifehacks die we vaak gebruiken (ook niet altijd omdat het leven hier soms ook superchaotisch is, geloof mij :-)):
1. Sta een half uur vroeger op dan de kinderen
Carpe Diem, pluk de dag en begin er zo vroeg mogelijk aan. Deze tip is dus goud waard! Door je wekker een half uur vroeger te zetten, kan je vroeg in de ochtend al productieve dingen doen voor dat de rest van je gezin wakker wordt! Ik probeer dat elke dag te doen (behalve in het weekend) en heb mijzelf al klaargemaakt voor dat de rest van ons gezin wakker wordt.

2. Gebruik droogshampoo
Nog een gouden tip die ik van haar kreeg en die ik sinds twee maanden bijna dagelijks toepas: gebruik droogshampoo! Ideaal voor een drukbezette mama on the go als ik die snel een frisse look wil zonder dat ze daarbij elke dag haar haar moet wassen.

3. Collect & Go-app
Deze tip deelde ik al eerder met jullie, maar hij blijft één van onze favorieten om meer tijd te winnen! Geen gezeur meer aan de kassa, geen uur meer aanschuiven aan de kassa, gewoon vanuit je luie zetel met je iPad in de hand je boodschappen doen aan de hand van je weekmenu en de volgende dag staan de boodschappen voor je klaar! Ik zou het niet meer kunnen missen.

4. Foodboxen
In hectische weken zoals vorige week ben ik dankbaar dat er initiatieven bestaan zoals Smartmat of Weight Watchers foodboxen. Verse ingrediënten en gezonde recepten in één box bij je thuis geleverd voor de hele week, welke jonge mama droomt hier niet van?

5. airBsit-app
Nog zo’n onmisbare tip die ik eerder al eens met jullie deelde, maar ondertussen is deze airBsit-app helemaal goed geïntroduceerd binnen ons gezin en hebben we al verschillende babysitters over de vloer gehad via deze weg. Zelfs als je de dag ervoor nog snel een babysit zoekt, vind je er eentje in jouw buurt!

6. Clear
Clear, dit is een keileuke to-do-lijstjes app die ik bijna dagelijks gebruik! Nog snel iets doen, zet het in je app. Heb je het gedaan? Dan kan je het gewoon lekker wegvegen.

7. Loslaten
Mijn grootste lifehack tip? Alles gewoon soms even loslaten! Is het je niet gelukt om een weekmenu samen te stellen? Of heb je niet heel je huis kunnen opruimen en kuisen voor de werkweek weer begint! Laat het los, die vuile vloer gaat heus niet lopen. En nu ik het hier zo neerschrijf, zou ik er zelf soms ook beter eens naar luisteren, haha!

Ik droom nog van lifehacks zoals een bloemenabonnement zoals Bloomon in onze buurt (bij deze een warme oproep ;-)) zodat ik elke week verse bloemen in huis heb. Of een gemakkelijke manier om onze was constant bij te houden want dat is ook soms een ramp.

Win win win
Omdat ik nog elke dag bijleer als mama, ben ik eens benieuwd naar jullie lifehacks of kleine trucjes die jullie leven vergemakkelijken?

Dan heb ik goed nieuws, want ik mag een gepersonaliseerd hoesje van Casecompany weggeven!
1. Like onze Facebookpagina en/of volg ons via Instagram
2. Wie in een reactie hieronder een gouden tip achterlaat, maakt kans op zo’n keileuk hoesje van Eva Mouton voor jullie tablet of smartphone van Casecompany!

Zaterdag maak ik via Facebook de winnaar bekend!

Oh ja, ik kreeg al een paar keer de vraag van waar onze leuke kussens komen :-). De kussens van little nice things vonden we bij Vente Exclusive (één van mijn favoriete webadresjes om superkoopjes te doen) en de andere vond ik vorige week bij Action

Vergeet zeker niet mee te doen met onze andere lopende give-aways tijdens onze feestweek zoals:
mijn boekenpakket
Relax mama in de keuken boek
gezinsticket voor Plopsaland

 

You Might Also Like...

22 Comments

 • Reply
  Elise
  april 27, 2016 at 12:28 pm

  – kousen van de kinderen in een bh-zakje: geen kleine sokjes meer dat achterblijven in de wasmachine en gedaan met zoeken naar het matching-pair
  – invriezen: soep / spaghettisaus / stoofvlees – niets leuker dan eens thuiskomen, vriezer opentrekken en onmiddellijk eten te hebben (life hack sinds kotperiode)
  – het rugzakje van plezier: mijn zoontje gaat nooit ergens naartoe zonder dit: enkele kleurtjes, boekjes (reclamefolders van de sint of kerst – urenlang naar speelgoed kijken), een opblaasbare strandbal, playmobilmannetjes
  – wasdag: 1 X in de week inplannen (ik zou beter ook een strijkdag inplannen, maar goed er zijn grenzen 😉 )
  – 3 gekleurde wasmanden: gekleurde was, donkere was en witte was – zelfs mannen kunnen dan zelf de was sorteren…
  – Swiffer voor de vloer en meubels / Kärcher voor de ramen (of varianten hiervan)

  waarschijnlijk zijn dit gewone dagdagelijkse dingen =D Maar mij helpen ze wel vooruit!

 • Reply
  Kris10
  april 27, 2016 at 12:50 pm

  Treintijd nuttig besteden –> bankieren op de smartphone, een boodschappenlijstje maken …
  Af en toe af te wisselen met gewoon ‘lezen op de trein’ (want ontspannen is ook nuttig)

 • Reply
  delaplace isa
  april 27, 2016 at 12:53 pm

  altijd oplossingen blijven zoeken , we plannen dit jaar een reis naar italie, voor de eerste keer niet naar een buurland. ik zag er int begin tegenop, 8 uur rijden gaan we dat overleven? maar ik ging op zoek op pinterest naar ideetjes en t staat er vol van, ik heb ondertussen al een ganse doos vol met spelletjes voor in de auto ( klein doosje met een 20 tal legoblokjes lego, met int deksel een legoplaat en 24 geplastificeerde blaadjes met patronen om te maken aan een ringetje van een sleutelhanger, of een cool- down- bottle gemaakt met water en lijm en veel glitter, om mee te schudden en rustig van te worden of een glazen bokaal met gekleurde rijst en 20 kleine spullen die erin verstopt zitten, ik maakt een foto van alles wat er in zit en ze moeten alles zoeken door met de (gesloten! ;-)) bokaal te schudden) heb er al veel tijd in gestopt maar ik krijg er energie van terug , dus ook al weet je niet altijd hoe je t allemaal geregeld krijgt ,blijf op zoek gaan naar oplossingen! ipv tegen de reis op te zien kijk ik er nu naar uit! kids hebben nog niets gezien en zijn vast blij verrast met al die leuke dingen die mama gemaakt heeft !

 • Reply
  xamali
  april 27, 2016 at 1:00 pm

  Een half uur vroeger opstaan is hier helaas geen optie… De oudste zoon (7j) is zelf al om 6u wakker (of vroeger)…
  Mijn lifehacks:
  Vooral de was niet laten ophopen, 1 wasdag is nix, maar als je dat dan allemaal nog moet strijken…
  ‘s Avonds boekentassen klaarmaken en alle benodigdheden verzamelen
  elke dag proberen om eens te swifferen (wij gooiden de tapijten buiten en plaatsten vinyl, lekker handig)
  een poetsvrouw nemen die elke 2 weken alles grondig poetst, dan kun je het zelf ondertussen makkelijk bijhouden
  Wunderlist staat standaard op mijn gsm/ipad en is gedeeld met mijn man. Wat vind je daarop: de standaard boodschappenlijst voor Colruyt/Lidl
  Wat wonderen doet bij de kinderen: elke dag alles in dezelfde volgorde doen. Dit vertaalt zich ‘s morgens bij ons in: opstaan, toilet, wassen, ontbijten, kleren aan en als er dan nog tijd over is (want er wordt soms danig getreuzeld) kunnen ze nog wat spelen. ‘s Avonds vertaalt zich dit in thuis komen, spelen, eten, huiswerk, spelen/rustig bezighouden, toilet, verhaaltje, slapen.
  Wat hier nog helpt: ik laat de kinderen en mijn man warm eten op school/werk. Dan hoef ik al 4 avonden ‘s avonds niet meer te koken, wat toch wel wat tijd bespaart. In het weekend wordt er dan uitgebreid en gezond gekookt.

  lifehacks op vakantieniveau
  Verder ook nog op Wunderlist: een lijstje met alles voor wanneer we op vakantie gaan in een huisje, een lijstje voor wanneer we op vakantie gaan met de tent (dan moet ik dat niet telkens opnieuw bedenken)
  We hebben toiletzakjes voor elk van ons, die gevuld zijn voor op reis en die ik nadien niet leeghaal. Die dienen enkel voor op reis. Een tandenborstel vergeten gebeurt dus niet!
  Wij gaan doorheen het schooljaar voornamelijk op reis naar vakantiehuisjes. Ik neem onze kledij steeds mee in wasmanden. Ter plaatse gaan die in een kast en kan de was alvast gesorteerd mee terug naar huis.
  In de zomer gaan we kamperen, dan zitten de kleren van de kinderen in een trolleykastje met schuifjes, handig in vervoer, en weer minder uitpakwerk. (Ik moet wel zeggen dat wij met een Vivaro rijden, waardoor plaatstekort geen issue is.) De rest van de kampeerspullen zitten in themabakken die we maar moeten uithalen en weg zijn we… hier geen dagenlang verzamelen van alle nodige spullen!

  Ik zou zo nog wel een eindje kunnen doorgaan, maar uiteindelijk moeten we allemaal uitvissen wat in ons gezin het beste werkt…

 • Reply
  Hanna
  april 27, 2016 at 1:04 pm

  Als je een glas gebroken hebt, leg je gewoon een zaklamp op de vloer. De overgebleven stukjes creëren zo een schaduw en zo kan je ze makkelijk zien én oprapen 🙂

 • Reply
  Valerie J
  april 27, 2016 at 1:32 pm

  Twee tips:

  – zet de app FidMe op je smartphone: al je klantenkaarten samen op 1 app en je hoeft dus nooit meer te zoeken in je portemonnee achter die ene kaart 😉

  – mijn agenda en die van manlief zijn gesynchroniseerd, heel handig en vooral geen discussies meer 😉

  Grtjs!

 • Reply
  Kate Creatief
  april 27, 2016 at 2:01 pm

  Ik lees hier al veel goede ideeën ?
  – 1 wasdag per week (strijk is iets anders)
  – ook ik heb mijn klantenkaarten op FidMe / MyShopi
  – goede planning maken / agenda’s synchroniseren

 • Reply
  Meisjesmama
  april 27, 2016 at 5:46 pm

  Ah fidme app is een toppertje, nu is er zoveel meer plaats voor leuke foto’s en zelfs voor een toffe portemonnee die net in mijn kleine handtas past.
  Voor de rest is voor mij een weekmenu een top life hack, bespaart je zoveel meer tijd zowel bij het winkelen als na het werk, nooit meer nadenken wat je gaat maken en altijd alles in huis in combi met de collect en go.
  Pinterest vindt ik dan weer een geweldige appartement om life hacks te ontdekken.

 • Reply
  Liesbeth
  april 27, 2016 at 7:14 pm

  Ik heb het geluk dat ik deze life hack dagelijks kan toepassen: ik probeer zoveel mogelijk lokaal te doen. Mijn werk, de school van de oudste en de crèche van de jongste zijn allemaal op fietsafstand van ons huis, en dat is dan ook ons transportmiddel bij uitstek. Tegen de tijd dat ik mijn computer op het werk open doe, heb ik dus al gesport, frisse lucht opgesnoven én genoten van de geuren waarop de bloeiende bomen ons dezer dagen trakteren (helaas ook soms gepaard met een hagelbui dezer dagen ;-)).
  Verder probeer ik ook lokaal inkopen te doen: woensdagochtend op weg naar het werk stop ik steevast op de markt bij het kraam van de kaas, aardbeien- en kippenboer en we zijn ook lid van de voedelteams, waardoor we elke maandag een pakket met biogroentjes en fruit kunnen afhalen in de winkel om de hoek!

 • Reply
  Dorine
  april 27, 2016 at 8:42 pm

  Handige tips, maar die eerste is met een baby en nog twee Kids van 1 en 4 niet mogelijk…Onze dag start al vroeg en met een late fles wordt het savonds vaak laat….
  Maar….Wij hebben wel handige dingen die we hier doen om de dag te vergemakkelijken:
  1. Iedere avond alles klaar zetten voor de volgende dag: broodtrommels vullen, rugzakken, tafel dekken, kleding klaarleggen etc.
  2. Ik maak smorgens aan de ontbijttafel ook broodtrommels voor onze twee kids voor tussen de middag. Ook als we tbuis eten krijgen ze een broodtrommel, zodat ik een flesmoment kam doen en niet gestresst de fles aan het geven ben.
  3. Over de tafel ligt altijd een leuk tafelzeil. Zo kunnen de kinderen er ten alle tijden aan kleuren en verven en kleien en hoef ik ze niet te attenderen dat ze de tafel netjes moeten houden.
  4. In de keuken staat een bezem voor binnen. Deze zorgt ervoor dat ik niet dagelijks hoef te stofzuigen maar even snel de bezem erdoor en klaar…scheelt een hoop gesjouw.
  5. Ik maak de borden voor het avondeten altijd in de keuken op. Dat scheelt een hoop gesjouw met pannen en schalen. De kids eten bij ons zo ook beter als er van alles wat op hun bordje ligt.
  6. Ik gebruik verschillende wasmanden voor de witte en bonte was. Daarnaast nog een handdoeken was. Zelf vind ik het prettig om de was dagelijks bij te houden. Uren achter elkaar wassen is niks voor mij…
  7.1x per weel doen we grote boodschappen met een scanner. De rest halen we als het nodig is bij.
  8. Flesvoeding voor onze jongste ( 6 weekjes ) maken we voor een hele dag in een maatbeker klaar. Ik schenk bij ieder flesmoment de juiste hoeveelheid in de fles. Dat scheelt een hoop geklieder en tijd elke keer met het maken van de fles.
  9. Naast dat ik een boodschappenlijstje maak, maak ik ook een weekplan voor het avondeten.
  Dat scheelt iedere dat nadenken wat we gaan eten.

 • Reply
  Kirsten
  april 27, 2016 at 9:04 pm

  Gesynchroniseerde agenda’s via Google!
  De poetsvrouw die om de 2 weken komt. En inderdaad was door iedereen laten voorsorteren via een systeem met 3 wasmanden: een volle mand gaat de was in…

 • Reply
  Davina
  april 28, 2016 at 8:46 am

  Ik raak altijd veel te snel afgeleid door Facebook en andere leuke dingen die binnenkomen via de computer of de gsm. Zelfs bij het opruimen of strijken ga ik toch ‘eens even snel kijken’. Nu zet ik net zoals voor de kindjes voor mezelf een keukenwekkertje. Zolang hij niet rinkelt moet ik verder doen wat ik aan het doen ben (opruimen, strijken, …) en meestal ben ik dan bijna klaar en doe ik toch nog even verder. En geen tijd verspild!
  Of multitasken, daar ben ik ook goed in. Moet je een telefoontje plegen? Kijk dan of er dingen zijn die je ondertussen kan doen. Met de speaker op is dat makkelijk, maar ook her en der wat speelgoed wegleggen ofzo kan perfect.

 • Reply
  Mamafien
  april 28, 2016 at 8:51 am

  Vroeger opstaan doen wij ook, als de zoon beslist om eens langer te slapen dan tot 6u…
  Ook al eventjes grote fan van weekmenu’s en Collect & Go. Bloomon komt helaas ook (nog) niet in onze regio… Hopelijk ooit…
  En klein, maar zo handig voor mij (zonder poetshulp): de iRobot! In de kamers zijn gang laten gaan terwijl ik beneden iets anders doe. Stofzuigen vind ik een kak-jobje dat teveel tijd in beslag neemt naar mijn goesting, vandaar 🙂

 • Reply
  Femke
  april 28, 2016 at 10:44 am

  http://twistedsifter.com/2013/01/50-life-hacks-to-simplify-your-world/
  Ik doe niet,veel mee maar die cover zou ik wel leuk vinden 😉 en neen ik wil geen misbruik maken van de situatie omdat ik je zusje ben, maar misschien mag ik toch eens meedoen he 😉 hihi ik heb je dus maar 50lifehacks doorgestuurd hierboven :-p Xx

 • Reply
  Joke
  april 28, 2016 at 10:52 am

  Heel fijn om te lezen hoe iedereen daar mee om gaat! Iets dat ik hier al las, en dus niet origineel maar wel doeltreffend is: ‘s avonds alles klaarzetten voor de volgende dag. Dat wil zeggen:

  – 1 outfit per kind klaarleggen (desnoods een back-up voor het geval het kind in kwestie dat kledingstuk nu absoluut niet aan wil.. maar dat gebeurt haast nooit)
  – de snack doosjes vullen met ‘makkelijke’ fruit- of groentesoorten (snoeptomaatjes, druiven, rozijntjes, blauwe bessen, …). Daar komt geen schil- of snijwerk aan te pas! Een hele appel of banaan kan natuurlijk ook.
  – de brooddozen worden ‘s morgens door mijn vriend gemaakt, omdat hij eerst vertrekt (zonder kids). Daar zitten ook al bokes bij geteld voor het ontbijt. Dat scheelt afwas.
  – schoenen en jassen staan uiteraard ook al klaar.

  Ik weiger namelijk om vroeger op te staan 😉

  ‘s Avonds is er een vast avondritueel. De kinderen kennen dit en er wordt niet van afgeweken. Dat maakt dat ze op tijd in hun bedje liggen (gemiddeld 19:30 uur).

  Dankzij de hulp van mijn vriend en dankzij de poetshulp (om de twee weken) vind ik het haalbaar om naast twee kids nog wat me-time te hebben. Daar ben ik heel erg dankbaar voor!

 • Reply
  trijnewijn
  april 28, 2016 at 1:21 pm

  Roomba is een lifesaver hier, zeker nu we in een huis vol vast tapijt wonen! Niet voltijds werken hielp hier ook om het haalbaar te houden (denk aan alle hulp die je krijgt van familie, schrap dat alles en je hebt ons in om het even welk land).

 • Reply
  Lies
  april 28, 2016 at 4:23 pm

  ‘s avonds alles klaarzetten voor ‘s morgens en dus ook beslissen welke kleren het worden en al 🙂
  de was niet laten ophopen is ook een belangrijke
  en een kuisvrouw 😉

  droogshampoo doe ik trouwens ook al jaren, niet zozeer om mij tijd te besparen, wel om te voorkomen dat ik dagelijks haar moet wassen

 • Reply
  Katrien@huisjethuisje.com
  april 28, 2016 at 6:31 pm

  Leuke tips en reacties! Ga ik er zeker een aantal van uitproberen.
  – Ik zelf gebruik de Out of milk-app om boodschappenlijstjes en to do lijstjes bij te houden. Je kunt hem ook delen met je man. Ik hou daar ook aparte lijstjes bij voor als ik nog eens naar Ikea, Action of de stad ga. Zo weet ik precies nog wat ik moest hebben. Ik hou hierin ook het hele jaar door ideetjes voor cadeautjes bij voor de familie (als ze bijvoorbeeld in een gesprek eens iets laten vallen)
  – doordeweeks: een vaste ochtend- en avondroutine: zo vergeet je zelf niets (vooral ‘s ochtends is dat bij mij een probleem ;-)) en weten de kids waar ze aan toe zijn (dus minder gezeur). Hier vind je mijn routines: https://huisjethuisje.com/2016/04/04/de-ochtenroutine-3x-anders/#more-1304
  – Online kleren kopen als er een nieuw seizoen aanbreekt. Ik bestel bvb 3 jassen bij zalando en hou enkel de beste bij. De rest stuur ik terug. Dat scheelt al weer een halve dag dat je je kids moet meesleuren van winkel naar winkel. Vooral mijn zoontje doet dat echt niet graag.
  – als je op vakantie gaat: 1 inpaklijst bijhouden op je computer, zodat je die niet steeds opnieuw moet maken. Ik heb er bijvoorbeeld 1 per type vakantie en per type gezinslid (baby, kleuter, man, vrouw). Die vind je hier: https://huisjethuisje.com/2016/03/20/inpaklijst/#more-1088
  – je babyverzorgingstas steeds vertrekklaar houden: is het dan eindelijk mooi weer, kun je meteen vertrekken, ipv nog eerst een half uur alle spullen te moeten verzamelen

 • Reply
  Lili en spinsels
  april 28, 2016 at 7:25 pm

  Ik doe de was altijd in het weekend. Maar als ik een was in de machine stopte, durfde ik dat wel eens vergeten, waardoor ik op één weekend niet alles gewassen kreeg. Nu zet ik de timer op de smartphone aan (een simpel keukenwekkertje kan natuurlijk ook). Als het alarm gaat, wordt ik op het juiste moment aan de was herinnert en kan er meteen een nieuwe lading in de machine. Simpele ingreep, maar de was gaat veel vlotter.

 • Reply
  Sara
  april 28, 2016 at 11:23 pm

  Om was te sorteren hebben wij een algot combinatie van ikea boven de wasmachine en droogkast hangen, vijf manden voor elke soort was die ik doe. Ik ben er nog steeds lyrisch over. Je ziet hoeveel er in de manden zit, vol betekent wassen.

 • Reply
  Ivy Jansen
  april 29, 2016 at 9:41 am

  MyShopi app : boodschappenlijstje voor elke winkel apart, kan je delen met anderen (mdh doet hier meestal de boodschappen), en alle klantenkaarten kunnen erin
  Wekelijks een kuisvrouw
  Ik lees hier van 1x per week wasdag te houden. Dat werkt bij mij niet, te weinig ruimte om het te drogen te hangen (en kledij komt bij mij niet in de droogkast). Ik heb wel een vaste strijkavond (zondagavond), gecombineerd met tv-kijken (voor de rest kijk ik heel weinig tv). En alles wat dan niet gestreken is (meestal hemden van de mdh) neemt hij ‘s maandags mee naar de strijkdienst op zijn werk 🙂

 • Reply
  bé vermeiren
  april 29, 2016 at 9:56 am

  Naast jouw lifehacks 1&7:
  * kleren van de kinderen (en ook voor mezelf) elke avond netjes klaarleggen voor de volgende dag
  * ik strijk niet meer zelf: sedert de geboorte van mijn oudste besteed ik mijn strijkgoed uit, uiteraard met dienstencheques
  * keukenwekker of een favoriet muziekje zet ik op als het opruimtijd is voor de kinderen: om het snelst alles op zijn plaats zetten voor de keukenwekker afgaat of voor het liedje om is 😉
  * ik heb geen smartphone maar een gewone gsm: bespaart denk ik enorm veel tijd 😉

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.