0
Baby MAMA ZIJN Moederschap Opvoeding

Tips & talks over het slaapritme van mijn kleintje

In coronatijden is het niet zo simpel om een workshop te volgen maar toen Colruyt met een gloedniew digitaal concept kwam, was ik meteen verkocht.

Tips & Talks is hét gloednieuwe workshopconcept dat je gewoon thuis vanuit je luie zetel kan meevolgen. De thema’s? Van het doorgronden van het slaapritme van kleine kinderen, tot de digitale leefwereld van kinderen. Ik schreef me in én terwijl ik onze Mil in slaap probeerde te krijgen, luisterde ik en leerde ik.

Want… al 3,5 jaar worstel ik met het slaapprobleem (of je het überhaupt -) een probleem mag noemen) van ons Milleke. Doorslapen doet hij nog altijd niet, om nog maar te zwijgen over het ‘s avonds in slaap krijgen. Elke avond blijf ik rustig naast hem zitten tot hij in slaapt valt. Soms is dat binnen de 15 minuten, soms doe ik er bijna een uur over.

Benieuwd wat ik uit deze cursus heb onthouden?
Mild zijn helpt en het hoeft eigenlijk helemaal niet zo erg hoeft te zijn dat je even naast je kleuter blijft zitten als hij dat nodig heeft.
Er zijn wel wat truckjes om je kleuter makkelijker in slaapt te krijgen. Hoe? Door hem een half uur voor hij gaat slapen exclusieve aandacht te geven door bijvoorbeeld een spelletje samen te spelen. Of door hem een badje te geven met een bruisbal. Maak een echt slaapritueel ‘s avonds zodat je kleuter goed weet dat het bedtijd is.

Merci Babyslaapcoach Lise voor deze fijne workshop! Je hebt mij het gevoel gegeven dat ik misschien toch niet zo slecht bezig ben.

En voor wie tijdens de lockdown nog op zoek is naar een workshop die je van thuis uit kan volgen, check zeker eens het uitgebreide aanbod van Tips and Talks van Colruyt Group Academy. Een aanradertje van jewelste!

You Might Also Like...

1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.