0
MAMA ZIJN Uncategorized

Mooie mensjes

IMG_3097

“Mama, mutti werkt bij de vliegtuigen hé?” Ja schatje, mutti werkt daar al heeeeeeel lang en ze doet dat heel graag. “Maar mama, hoe kan ze daar nu nog gaan werken als daar stoute meneren komen?” Het is even stil. Terwijl hij verder met zijn vliegtuigje aan het spelen is, denk ik na over mijn antwoord. Aan je kinderen wil je natuurlijk niet laten zien dat je angst hebt, angst om wat er gebeurd is vorige week in de luchthaven en angst omdat je niet weet wat er nog zal gebeuren.

Ik vertel hem dat mutti sterk is, een echte superheldin en is kunnen ontsnappen aan de stoute meneren. Dat er veel mensen zijn die geholpen hebben en dat de politie de stoute meneren in de gevangenis zal steken. “Maar mama, wij gaan nu toch niet met het vliegtuig op vakantie hé? Wij gaan met de boot!” We geven elkaar nog een dikke knuffel en ik vertel hem dat mama en papa altijd bij hem zijn en dat hij niet bang moet zijn. En mutti, die gaat volgende week een weekje met jullie naar de zee, dan kunnen jullie haar elke dag knuffelen. Slaapwel lieverd.

Ik kom beneden en vertel onze papa wat er zich afspeelt in dat kleine kleuterhoofdje. Misschien heeft hij toch wat te veel opgepikt van de aanslagen in Brussel vorige week?

We praten nog wat verder en hebben het over de wereld waarin onze kinders groot worden. Want alles kwam zo dichtbij vorige week. En toch, toch geloven we dat ze in een mooie wereld opgroeien en dat ze daar zelf aan mee kunnen werken door op te groeien als mooie mensjes. En daar kunnen wij mee aan bouwen, hun papa en ik. Maar ook alle lieve vrienden en familie rondom hen. En dat ze een mooie familie hebben, dat hebben we afgelopen weekend extra hard mogen voelen. Er is hoop, we vechten terug en trekken ons op aan elkaar!

Afgelopen weekend was een weekend vol emoties. Ja mijn mama is een echte superheldin! En ja, zij mag zich kwetsbaar opstellen. Wat zij vorige week heeft meegemaakt, kan alleen zij na vertellen. En wij, wij kunnen alleen maar dankbaar zijn om haar engelbewaarder die die derde bom niet deed ontploffen.

Wij kunnen elkaar alleen maar ontzettend graag zien en genieten van elke dag, elke minuut, elke seconde die wij extra hebben gekregen!

Zie elkaar graag, ontzettend hard!

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Liesje
  maart 28, 2016 at 9:02 am

  <3

 • Reply
  Margriet
  maart 28, 2016 at 11:42 am

  Ondanks dat er slechte mensen in deze wereld rondlopen, blijf ik geloven dat er veel meer goede mensen wonen, jij en je gezin zijn daar voorbeeld van. Sterkte met het bekomen van de schrik.

 • Reply
  Sofie
  maart 28, 2016 at 2:08 pm

  Zo mooi, Lobke. Hartverscheurend en -verwarmend tegelijk. Koester elkaar en het leven.

 • Reply
  goofball
  maart 30, 2016 at 5:15 pm

  we moeten geloven dat schoonheid en liefde al dat kwaad overwint. Knuffel

 • Reply
  ElsS
  maart 30, 2016 at 5:50 pm

  Helaas kan een knuffel niet alle problemen oplossen maar zolang we ze elkaar een knuffel kunnen geven kunnen we wel proberen om er samen het beste van te maken. Sterkte.

 • Reply
  Ann Coemans
  maart 31, 2016 at 11:56 pm

  Mooi. Erg dat Kobe zich zo’n vragen moet stellen… Dat zou niet mogen spelen in zo’n kinderhoofdje… De grootste zorg zou moeten zijn ‘wat eten we vanavond, mama?’. Maar jammer genoeg maakt het nu wel deel uit van de samenleving.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.