0
KINDERKOST Uncategorized

Een gezellige brunch met kinderen: 5 tips

IMG_3106

Na onze emotionele week wilde ik mijn familie graag verrassen met een gezellige paasbrunch. Het zomeruur zorgde er echter voor dat ik deze ochtend een uur minder tijd had en dus maar twee uurtjes tijd had om onze gasten te verrassen met lekkers. Dankzij deze 5 tips zet je in no time een supersimpele brunch op tafel door kinderen goedgekeurd. Op en top quality time verzekerd:

1. Zorg dat je altijd wat basics in voorraad hebt
Broodjes die je zelf in de oven kan steken (zo ruikt je huis al naar vers brood als je gasten binnenkomen), hartig beleg zoals kaas, hesp en gerookte zalm, koffie en/of thee, vers fruit en verse groenten.

2. Denk aan de gezondheid van je gasten en je kinderen
Pasen staat tegenwoordig synoniem voor paaseieren dus er is sowieso een overdaad aan chocolade en suikers. Compenseer dat door voor gezonde alternatieven te zorgen zoals bijvoorbeeld vers fruit en groentjes op tafel, Quinoa Caprese uit Nooit meer diëten of maak verse soep. Ik maakte deze ochtend een snel en supersimpel wortel-knolseldersoepje klaar, een toppertje bij onze kinderen! “Mamaaaaa jij maakt de lekkerste soep van de hele wereld!”

Recept Wortel-knolseldersoep
1 eetlepel olijfolie, 1 ajuin, 4 wortelen, 1/4 knolselder, verse koriander, 1 liter groentebouillon, peper en zout

Zo maak je het:
Stoof de gesneden ui in de olie en voeg er de gesneden wortelen en knolselder bij. Laat enkele minuten stoven. Giet er de bouillon bij en laat 15 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout of met en werk af koriander. Mmmmmmm, overheerlijk!

3. Maak het extra feestelijk
Begin met een lekker glaasje cava en geef aan je kindjes bijvoorbeeld vers geperst fruitsap of Appletise of kinderchampagne. Een gezond hapje erbij maakt het extra feestelijk!

4. Zorg voor extra sfeer
Knutsel samen een gezellige paasboom, ga samen narcissen plukken in de zelfplukweide of haal ze uit je eigen hof, vul een lege eierdoos met lekker en versier ze een beetje en zet een gezellig muziekje op door bijvoorbeeld deze Sunday Relax muziek op Deezer af te spelen. Voor de kids zorg je voor extra afleiding zoals een leuke puzzel of spelletje zodat ze een tijdje zoet zijn als de volwassenen te veel aan het praten zijn :-).

5. Geniet van elkaar
Maak het jezelf dus zo gemakkelijk mogelijk door eenvoudige receptjes op tafel te zetten en niet te veel in je keuken te staan. Geniet van je familie en van elkaar, want familiegeluk is het mooiste dat er bestaat (wij kunnen het weten!)

Vrolijk paasfeest!
IMG_3077
IMG_3132
IMG_3136
IMG_3112IMG_3141
IMG_3083IMG_3151

 

 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Coemans Ann
  maart 27, 2016 at 7:11 pm

  Ziet er gezellig uit! En dat soepje gaan we maken!

 • Reply
  Lotte
  maart 27, 2016 at 7:25 pm

  Ziet er zo gezellig uit, ik vind het oprecht jammer dat er bij ons thuis geen paasontbijt was… Frauke kijkt weer zo hilarisch op die laatste foto! 😀

 • Reply
  Lize
  maart 31, 2016 at 12:25 pm

  Wat leuk! Sinds wij kindjes hebben, hebben wij het brunch-concept ook geïntroduceerd bij de maten, ipv de vroegere avond-etentjes 🙂
  Een vraagje: weet je toevallig nog waar je die tafel gekocht hebt? Zoiets zoek ik namelijk 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.