0
Uncategorized Zelfgemaakt

DIY: speelkar

Foto: www.deklikmobiel.be

Een toppertje dat ik knutselde voor Het Leuke Vakantieboek is de speelwagen. Frauke en Kobe hebben er intussen al uren mee gespeeld. Kobe speelt buschauffeur en vervoert zijn zus, soms doet de kar dienst als verhuisdienst om zandbakgerief mee te vervoeren of Frauke vervoert er haar poppen mee door het huis. Binnen of buiten, Kobe en Frauke zijn dol op hun speelkar! Poepsimpel gemaakt!Wat heb je nodig?
Stevige oude fruitbak (kijk eens op 2dehands.be)
Verf
Vier wielen (ik recupereerde ze van een oude Ikea speelwagen uit de Kringwinkel)
Bouten, moeren en sluitringen
Stevig koord
Kleurrijk kussen en/of deken

Zo ga je te werk
1. Stof de fruitbak af en verf hem in een hip kleurtje
2. Boor in elk van de vier binnenhoeken een gat. Voor de stevigheid boor je best diep.
3. Haal de bout door het gaat en plaats aan de binnenzijde een sluitring en een moer. Draai alles goed vast. Herhaal dit 4 keer.
4. Haal het koord doorheen het handvat van de fruitbak.
5. Laat je verbeelding de vrije loop bij de afwerking van deze kar. Schilder het logo van je transportfirma, een taxi-bordje of een zwaailicht en zorg voor een comfortabele zitplaats met een zacht (zelfgemaakt) kussen of deken.

Extra leuk
Ik nam deze kar ook mee naar het strand en vervoerde er emmertjes, schepjes en potjes mee. Ideaal om een dagje zee minder zwaar te maken.

Meer van deze leuke DIY-tips vind je in mijn Leuke Vakantieboek, pas verschenen en verkrijgbaar bij de boekhandel of een gesigneerd exemplaar via mij

Prettige vakantie!
Liefs,
Lobke
x

Tip: Op Moodkids vind je voortaan elke week een leuke DIY-tip van mij.

You Might Also Like...

13 Comments

 • Reply
  Mumendemiekes
  juli 10, 2014 at 5:28 pm

  heel erg leuk zeg!

 • Reply
  Eveline Kersten
  juli 10, 2014 at 6:08 pm

  Super tof idee, ik zou graag eigenaar worden van het leuke vakantieboek… omdat als mommie-to-be en kinderverzorgster ik altijd op zoek ben naar leuke, nieuwe en creatieve manieren om kinderen bezig te houden. Na een aantal jaren als kinderverzorgster kan de creativiteit altijd een boost gebruiken.
  Leuke dingen om te doen op een regenachtige dag:
  Oudere kinderen
  – Verven met verschillende materialen, voornamelijk het verven met een slazwierder is leuk voor oudere kinderen.
  – een blotevoetenpad maken in huis.
  voor jongere kinderen
  – Verven met handen en voeten, oh zo veel werk voor mama maar toch zeer leuk voor de kinderen en nadien heb je een mooi kunstwerk om in huis te hangen.
  – Een snoezeltentje maken waarin de kinderen kunnen voelen (voelzakjes), ruiken (geurzakjes) en genieten van verschillende gekleurde lichtjes (nachtlampjes die van kleur veranderen). Het word nog leuker voor de kids wanneer mama een verhaaltje voorleest in het snoezeltentje.

 • Reply
  Bieke P.
  juli 10, 2014 at 7:01 pm

  Ik ben een creatieve bezige bij met 2 bengeltjes die soms echt wel beziggehouden moeten worden! Jouw ideetjes lijken me top om de zomer mee te vullen!
  Mijn zoon leerde me gisteren (op een druilerige dag dus) dat je met kussens en allerhande een woonkamerparcours kan maken om “onnozel” op te doen (zo zei hij het!).

 • Reply
  Sandy De Wispelaere
  juli 10, 2014 at 7:01 pm

  Ziet er een superleuk boek uit ! Gedeeld op Facebook en Pinterest !! πŸ™‚ Heb zelf ook al zo’n gerecycleerde fruitkast (gekocht op 2dehands.be πŸ˜‰ ) in huis staan als speelgoedopbergbox… En met 2 stoere, superactieve jongens van bijna 3 jaar en net 6 jaar in huis, kan ik steeds inspiratie gebruiken … πŸ™‚ Leuk dat je materiaal ook bij de Klikmobiel werd gebruikt, dat is ook een echte aanrader.

 • Reply
  Vita
  juli 11, 2014 at 6:09 am

  Super tof idee! Zeker als je als vrouw zelf met de moeren en bouten aan de slag kan!
  Ik zou het open vakantieboek met open armen ontvangen, omdat ik ervan overtuigd ben dat het vol staat met leuke ideetjes waar ik zelf nooit zou opkomen!
  Wat ik vaak doe in de vakantie met de kids: ons verplaatsen met de bus (naar winkel, mijn ouders, speelplein,…). Normaal doen we veel met de fiets, maar met de bus is altijd een avontuur op zich én je bent verplicht om je te onthaasten tijdens het wachten πŸ™‚

 • Reply
  Fenna Achternaam
  juli 11, 2014 at 7:20 am

  Met drie kids en de vakantie in zicht is dit boek meer dan welkom!

 • Reply
  Fem
  juli 11, 2014 at 7:33 am

  Oohja, m’n knutseltip: kommetjes maken van strijkparels!! Heel fijn om te doen, leuke resultaten!

  • Reply
   Leuke Wereld
   juli 11, 2014 at 9:01 am

   Die staan ook in Het Leuke Vakantieboek Fem ;-), leuk hé!

 • Reply
  evelyn vertriest
  juli 11, 2014 at 8:58 am

  Dit boek zou niet alleen van pas komen in de vakanties om een zalige tijd te beleven met mijn twee schatten, maar ook tijdens het schooljaar … ik zie nu al heel wat leuke ideetjes waarmee ik mijn kabouters uit mijn paddenstoelenklasje heerlijke momenten kan laten beleven … Fijne vakantie!!!!!!!!!!!

 • Reply
  Greet De Volder
  juli 11, 2014 at 11:03 am

  Ik ben superblij! Gisteren is me gevraagd of ik meter wilde zijn. Ik was hier echt op aan het wachten. Dit boek komt dus echt goed van pas. Nu kunnen mijn kindjes knutselen en kunnen we samen iets maken voor mijn metekindje. Leuk toch? Geef je kindjes op een regendag papieren bordejes en ze kunnen er schilderijtjes van maken of maskers. Ik hoop natuurlijk wel op een mooie zomer met veel zon zodat ze buiten kunnen spelen!

 • Reply
  Angellekes Design
  juli 11, 2014 at 11:29 am

  Hoe tof die kar . Hier jammer genoeg geen kleine kindjes meer

 • Reply
  Woohoo
  juli 11, 2014 at 3:46 pm

  Leuke actie! Ik heb zelf nog maar 1 dochter, maar zo’n boek is volgens mij tijdloos, dus dat zal ik zeker en vast kunnen gebruiken. Ik sta in het onderwijs en ben dus elke zomer 2 maanden thuis met ‘de kroost’, tijd genoeg om te vullen met leuke activiteiten dus!
  Sam is er nog maar 2, dus veel knutselen doen we hier nog niet. Ze houdt vooral van stickers plakken op een papier (des te meer, des te beter) en verven. Ik zal Pinterest eens afschuimen voor knutseltips voor 2-jarigen πŸ™‚
  Veel liefs, Davina

 • Reply
  Marloes
  juli 12, 2014 at 7:53 pm

  Het is momenteel een moeilijke situatie thuis, en wat afleiding voor de kinderen zou heel welkom zijn, en al helemaal activiteiten die ze zonder mij kunnen en willen doen. Laat maar komen dus dat boek!
  Misschien niet echt knutselen, maar bij regenweer maken wij vaak kampen in huis met oude lakens. Ik heb aan manlief gevraagd om in de slaapkamers van de kindjes overal haakjes in de muren te hangen (moet nog gebeuren…) en dan maak ik lusjes aan lakens en dekens zodat ze die makkelijk zelf kunnen ophangen en elke keer iets anders maken. Ik vind het geweldig als ze dan in een of ander rollenspel belanden. Nu stop ik alles tussen de kastdeuren en het bed en maak het vast met wasknijpers maar is nogal onhandig dat de kasten dan niet meer openkunnen πŸ™‚

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.