0
Uncategorized Zelfgemaakt

DIY : Instagrammagneetjes

instagrammagneetjes
Ik ben verslaafd. Aan Instagram. Jullie ook? Het is een zalig medium om leuke herinneringen vast te leggen en te delen. Maar leuke herinneringen en foto’s moeten niet alleen op je smartphone blijven staan, je kan ze gerust verenigen op jullie koelkast of op een handig magneetbord. Van de leukste instagramfoto’s maak je in geen tijd de origineelste memomagneetjes en ik leg jullie graag uit hoe ik dat gedaan heb…

Wat heb je nodig?
Instagram (Geen Instagram? Met gewone digitale foto’s lukt dit natuurlijk ook perfect)
Magnetisch fotopapier (te koop bij de Hema)
Schaar

Zo ga je te werk:

Kies je leukste foto’s.
Druk ze af op magnetisch fotopapier.
Knip de vierkantjes uit.
Fleur er je koelkast mee op!

Leuke tip! Naast magnetisch fotopapier bestaat er ook zoiets als zelfklevend magnetische folie. Heb je nog een Scrabblespel liggen dat niet vaak meer wordt gebruikt? Een oud toetsenbord of grote rekenmachine die niet meer werkt? Dan maak je met magneetfolie heel eenvoudig letters of cijfers waarmee je ook nog leuke commentaar naast je magneet- foto’s kan hangen. Peuter de toetsen uit het klavier en kleef er achteraan een stukje magneetfolie op. Hetzelfde werkt ook heel goed met houten Scrabbletegeltjes. Als je alleen de houten legregeltjes uit het Scrabblespel magnetisch maakt, kan je de lettertjes er ook zo opzetten.

Foto: Els Bauwelinck

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Bijengezoem m2
  maart 9, 2016 at 3:04 pm

  Nog nooit van magnetisch fotopapier gehoord, ik zal er eens naar uitkijken !

 • Reply
  Lotte
  maart 9, 2016 at 3:11 pm

  Leuk idee! Ik wist helemaal niet dat je dit zelf kan maken. Ik dacht altijd dat je dat via gespecialiseerde winkels zoals Spector moest bestellen.

 • Reply
  ine de vis
  april 4, 2016 at 1:02 pm

  Ik heb hier zo fotopapier liggen van de hema maar een handleiding zie ik precies niet. Er zit telkens een papiertje tussen elke magneet. Moet ik dat ook in de printer leggen of enkel het magnetisch gedeelte? Heel tof idee!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.