0
EROPUIT Uncategorized

7 must do’s voor een leuke vakantie met of zonder kinderen in de Algarve

DSC_0403
Nog geen idee waar je volgend seizoen op reis wilt gaan? Misschien kan deze blogpost jullie wel overtuigen om eens naar de Portugese Algarve te trekken! Ik verklap jullie graag waarom een vakantie naar Quinta De Lago een leuk idee is, zowel voor een gezin met baby’s, kleine en grotere kinderen als voor een citytrip met je partner of je vriendinnen.

Afgelopen dagen had ik de eer om op blogtrip te gaan samen met Anne, Toni, Inge, Susanne en Kris. En eerlijk? Dit was één van de leukste tripjes van het afgelopen jaar! Een lekker weertje, geweldig sympathiek gezelschap, heerlijk eten, toffe activiteiten en een prachtige omgeving…genoeg ingrediënten voor een toptrip waar ik nog lang van ga nagenieten. Het was mijn eerste bezoek aan Portugal en dit land heeft mij echt overtuigd om nog eens terug te keren samen met mijn gezin. Superkindvriendelijk, heerlijk klimaat en er is genoeg te doen voor groot en klein waardoor je je hier niet snel zal vervelen. Ik denk dat ik verliefd geworden ben.

1. Kindvriendelijk verblijf in Martinhal Quinta Family Resort
Eerlijk? Tijdens mijn zoektocht naar kindvriendelijke vakanties, zou ik nooit terechtkomen bij een familieresort als Martinhal! Een tikkeltje luxueuzer als de normale hotels, bungalowparken of appartementjes die wij gewoon zijn, maar wat was het genieten daar! Kinderen liggen hier in de bovenste schuif. Echt alles doet het supvervriendelijke personeel eraan om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken voor gezinnen met baby’s, kleine en grotere kinderen. Babysitdiensten, kids clubs, kinderanimatie, animatie voor tieners, babyspullen, kinderbedjes-en stoelen, traphekjes, kindermenu’s, afgesloten zwembaden, speeltuinen…echt alles is er aanwezig en alles is zo veilig gemaakt! Martinhal maakt het mogelijk dat je als mama je latte kan drinken waar het melkschuim nog op staat! Je kan kiezen om te verblijven in het hotel, maar je kan ook een luxueuzer huisje huren met alles erop en eraan.

2. Bootje varen en oesters proeven
Persoonlijk vond ik dit boottripje één van de hoogtepunten van ons verblijf en wat zou ik dit nog eens willen overdoen met Kobe en Frauke erbij. Denk…helderblauwe lucht, witte stranden, golven, zeilboten onder een streepje zon. Niets ontspannender dan enkele uren door te brengen op een motorbootje op het water genietend van de prachtige natuur met een tussenstop op een eilandje waar je kennismaakt met de ‘locals’. Als kers op de taart kregen we de lekkerste verse oesters die ik ooit heb gegeten! En zelfs als je geen oesters lust, is dit tripje gewoon een leuk idee. Dankje Paulo voor deze geweldige ervaring!

3. Paard-of ponyrijden
Voor de tweede keer in mijn leven kroop ik op een paard. Haha! Lachen, gieren, brullen…maar dankzij de immer sympathieke Engelse instructrice van rijschool Pinetrees leek deze paardrijles meer op een meditatiesessie. Just relax…geniet van het moment met je paard en geef je ogen de kost voor de Portugese natuur om je heen. Straks word ik nog een echte amazone J.
Leuk om weten, ook kindjes kunnen hier terecht voor ponylessen en na een week zijn ze waarschijnlijk dol op hun nieuwe hobby.

4. Cataplana kookworkshop in Faro
Ooit al eens een echt Portugees Cataplana gerecht geproefd? Tijdens een twee uur durende kookworkshop bij Tertulia Algarve leerden we hoe we samen dit typische Portugese gerecht met zeevruchten klaar konden maken. Natuurlijk mochten we het daarna ook samen opeten en dat zorgde voor één gezellige boel daar!
Ook kindjes zouden het geweldig vinden om samen kookles te volgen, dus dit is zeker een topactiviteit voor mini-koks! Na de workshop maakten we nog een korte wandeling in het zonnetje in de idyllische straatjes van Faro.

5. Wijngaard bezoeken en wijn proeven in Quinta dos Vales Winery
Aan lekkere wijnen geen gebrek in de Algarve. Afgelopen dagen kregen we bij elk diner aangepaste wijnen en daar genoten we met volle teugen van. Tijd dus om eens een bezoekje te brengen aan een typische Portugese wijngaard: Quinta dos Vales Winery. Tijdens onze rondleiding, kregen we ook heel wat kunst, verspreid over de wijngaard, te zien waardoor dit tripje ook voor kunstliefhebbers plezant is. Na afloop mochten we nog enkele overheerlijke wijntjes proeven en werd mijn kennis over wijnen een beetje bijgeschaafd.

6. Lekkere restaurantjes bezoeken
We beleefden meerdere culinaire orgasmes de laatste dagen, en dat is nog zacht uitgedrukt. (zeker na meer dan twee maanden diëten J). De Portugese keuken kon mij echt bekoren. We testten meerdere Portugese restaurantjes uit en één ding is zeker: de Portugezen kunnen er wat van!

7. Bezoek aan de wellness in Martinhal Sagres
Martinhal staat voor genieten en daar zit het wellnessresort ook voor iets tussen. Tijdens ons bezoek genoten wij van een heerlijke rugmassage en kregen we de kans om de sauna, het Turks stoombad en de jacuzzi eens uit te testen. Je voelt je als herboren wanneer je hier buitenkomt. Met kinderen op vakantie? Maak dan gebruik van de babysitdienst van Martinhal terwijl jullie heerlijke quality time beleven onder jullie tweetjes.

Benieuwd hoe je in Portugal geraakt? Met Ryanair ben je er op 3 uurtjes vanuit Charleroi naar Faro voor weinig geld.
IMG_2561
DSC_0164
IMG_2569 DSC_0135
IMG_2531
IMG_2604
IMG_2671
IMG_2677
DSC_0300

DSC_0393 IMG_2756
IMG_2792DSC_0433

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Lies
  maart 8, 2016 at 6:10 pm

  Ik lach spontaan van die mooie foto’s 🙂
  en van je paardrijd-look haha 🙂
  X

 • Reply
  Marushi
  maart 8, 2016 at 6:53 pm

  Bedankt voor de tips! En wat een leuke foto’s allemaal! -x-

 • Reply
  Joke
  maart 8, 2016 at 6:53 pm

  Ik bekeek die martinhalsite eens, en voor dit gezin is zo’n reis toch niet weggelegd hoor… Wat een prijzen…

 • Reply
  Karen
  maart 8, 2016 at 7:19 pm

  Zalig om te lezen en te zien. Is inderdaad wel wat aan dure kant, maar Algarve is ook lowbudget heel goed te bezoeken. Heel mooie streek!!

 • Reply
  Lotte
  maart 9, 2016 at 5:10 pm

  Die foto’s zijn echt heel mooi! 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.