0
MAMA ZIJN Uncategorized

Frauke naar het grote bed

Wanneer is het eigenlijk tijd om je kind in een groot bed te laten slapen? Die vraag werd hier meermaals gesteld en we hebben er in vergelijking met Kobe best lang mee gewacht. Nu Frauke al een tijdje naar school gaat, vonden we dat het wel tijd werd om voor eeuwig vaarwel te zeggen tegen haar spijlenbedje. Ze vroeg er zelf al een tijdje achter: “Frauke grote bed mama!” Dus ik ging op zoek! En noem het toeval of niet, maar twee weken geleden viel mijn oog op dit prachtige retro peuterbedje dat ik voor 15 euro op de kop kon tikken in de Kringwinkel te Niel. Echt kringloopgeluk. En zeg nu zelf, u zou toch ook meteen verliefd worden?
IMG_0220

Thuisgekomen ging ik meteen aan de slag. Met bijtende soda schuurde ik de vernislaag er helemaal af. Na een grondlaag en nog twee lagen witte matte lakverf kreeg ik dit als resultaat: een prachtig bed voor geen geld en een ongelooflijk blij kind! Twee vliegen in één klap!

IMG_0221 IMG_0222
IMG_0223
Zwarte t-shirt met beige raven komt van Moi Kidz bij Zebra Zonder Strepen

Afgelopen weekend was de grote dag aangebroken! Na een bezoekje aan de Ikea voor een babymatrasje, een matrasbeschermer en hoeslakens was het zover! Frauke mocht eindelijk in haar grote bedje slapen! Heel de dag zeiden we tegen haar: “Jij gaat vanavond lekker in je nieuwe bed slapen hé!” We maakten er een echt feestje van! Met haar prachtige lakens die we van haar kregen, haar popjes en haar leuke kussentjes van Zebra Zonder Strepen wilde Frauke al om 7u naar boven om zolang mogelijk in haar feestbed te liggen!
Noem mij een emochick of niet, maar ik vond het die eerste nacht best spannend, misschien nog spannender als haar! Nu is het hier echt gedaan met het babytijdperk, snif! Met een klein traantje in mijn ogen kroop ik zelf in mijn grote bed en nam nog even afscheid van het spijlenbedje dat in onze logeerkamer eenzaam op een nieuwe eigenaar wacht. Het spijlenbedje waar ik zoveel bij heb gestaan, gelegen en gezeten om onze huilende babydochter te troosten en te voeden of om ‘s morgens een blij en opgewekt meisje te pakken dat helemaal klaar was om aan de grote dag te beginnen. “Goed geslapen mama?,” elke ochtend opnieuw vraagt ze dat met haar schattig stemmetje!
Ondertussen zijn we bijna een week verder en Frauke is haar grote bed al helemaal gewoon. ‘s Morgens komt ze naar onze kamer getrappeld met haar schattige voetjes en begint ze te friemelen en te giechelen. Gedaan met het babytijdperk, gedaan met huilende kindjes uit bed te moeten halen. Wat gaat die tijd toch snel. Voor we het weten kruipen we sneller als onze kinders in bed. Reden te meer om van zo’n momenten een feest te maken!

Wanneer sliep jouw kindje voor het eerste in het grote bed? Ben benieuwd en hoor het graag in de comments hieronder.

Leuk om weten!

Op zoek naar leuke accessoires om de kamer van je kindjes op te vrolijken of leuke baby-en kinderkleertjes? Wil je net als Frauke een geweldig mooi t-shirtje van het merk Moi? Of van die leuke kussentjes om je babykamer op te fleuren? Bij één van mijn favoriete webshops Zebra Zonder Strepen kan je terecht! En ik heb nog meer leuk nieuws want met de code leukewereld15 krijg je 15% op je volgende bestelling! Ge moest al daar zijn!

You Might Also Like...

11 Comments

 • Reply
  ema valvekens
  mei 21, 2015 at 7:39 pm

  Hier ook lang gewacht, eerst van haar ikea spijlenbed de rand weggenomem kwestie van het haar gewoon te maken, en het ons makkelijk te maken. Zo kon ze zelf in en uit bed zonder tillen. En na de verhuis (toen was ze exact 3 jaar en 3 maand) in een echt groot (lees: peuterbed van bij Ikea) bed.

 • Reply
  Lies
  mei 21, 2015 at 7:49 pm

  Onze zoon was twee jaar en twee maanden. Slaapt in een oud eenpersoonsbed van bij mijn overgrootvader. Meteen een succes. We kochten enkel een zijwandje (gelijkt wat op een reisbedje). Hij komt er nog steeds niet uit als we er niet bij zijn!

 • Reply
  Ellen Naait
  mei 21, 2015 at 7:50 pm

  Wij hebben het “grote bed” bij op mauro zijn kamer gezet toen hij 2,5was. Ook een feestje van gemaakt, maar toen het moment van bedtijd aanbrak, vond hij het te eng en wou hij toch terug in zen babybedje. (Ja, wij hadden de fout gemaakt om beide bedjes op de kamer te laten staan). Uiteindelijk heeft het grote bed 4 maanden op zijn kamer gestaan en hij moest er niet van weten. Plots gaf hij zelf aan dat hij in het grote bed wilde. Op dat moment hebben we meteen het babybedje afgebroken zodat hij niet meer van gedacht kon veranderen. Nacht 1 goed gegaan, op nacht 2 traantjes en vanaf dan geen probleem meer.

  Frauke ziet er super gelukkig uit in haar mooie nieuwe bedje!!

 • Reply
  karoline
  mei 22, 2015 at 6:04 am

  Knap zeg

 • Reply
  Katrien
  mei 22, 2015 at 7:14 am

  oh wauw, als ik het bedje in de kringloopwinkel zou zien staan zou ik er waarschijnlijk niet veel speciaals in gezien hebben, maar zo in het wit gestoken, fantastisch! Dat bewijst maar eens hoe weinig creatief ik ben in die dingen. Ik ‘zie’ het niet, wat je er mee aankan! Echt leuk gedaan!

 • Reply
  Saskia_Sazul
  mei 22, 2015 at 7:53 am

  Onze oudste slaapt sinds november in een groot bed. 3 jaar en 2 maanden was ie toen. De overgang ging ook zonder problemen. En het grappige is dat hij na al die maanden nog steeds niet zelf z’n bed uitkomt. Hij roept op ons en dan gaan we naar hem toe en afhankelijk van het uur komt ie eruit of blijft nog wat liggen. 🙂

 • Reply
  Saskia Poppeliers
  mei 22, 2015 at 8:05 am

  Hey Lobke, je weet dat ik zelf geen kindjes heb. Maar mijn grootmoeder zei altijd … ze moeten zich volledig kunnen strekken zonder voor- en achterkant te kunnen raken. Deze comment is meer dan 20 jaar oud, maar ik denk er telkens aan terug als een mama van jonge kinderen met dit thema in haar hoofd zit. Veel liefs, Saskia x

 • Reply
  Lies
  mei 22, 2015 at 8:45 am

  Als je nog een nieuwe eigenaar zoekt, wij hebben allicht een tweede bedje nodig! Wanneer ging Kobe in het grote bed slapen? Axelle lijkt daar nog zo klein voor! En ja ze worden echt groot hé

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  mei 22, 2015 at 8:47 am

  Ik kan het me niet meer herinneren moet ik bekennen… Wat vergeet je toch veel!

 • Reply
  Davina
  mei 23, 2015 at 6:18 am

  Sam sliep voor het eerst in haar grote bed toen ze 2 jaar en 5 maanden was, een paar weken voor ze startte op school. Dat ging direct goed, ze is er nooit uitgevallen 🙂

 • Reply
  Laurence
  mei 23, 2015 at 11:00 am

  Wat een zalig bed! Knap gedaan! Onze kindjes sliepen al heel vroeg in een peuterbed eigenlijk, ik denk vanaf 18 maanden ongeveer. Ze zijn er nog nooit uitgevallen in elk geval 🙂 De jongste komt al van toen ze 2 was zelf naar beneden ‘s morgens, lekker makkelijk 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.