0
Uncategorized Zelfgemaakt

De 6 leukste zelfmakers van 2015

zelfgemaakt 2015Het afgelopen jaar werd er hier heel wat zelfgemaakt ten onzen huize: van leuke naaisels tot fijne knutselprojecten samen met de kids. Onze favorieten zet ik graag nog eens op een rijtje voor jullie:

1. Dinostaart
Onze Kobosaurus zit al een tijdje in zijn dinofase en het ziet ernaar uit dat dit nog niet snel over zal waaien. Zeker niet sinds we naar The Good Dinosaur zijn gaan kijken en Arlo zijn beste vriendje is.
dinostaart

2. Tipi

Zelf een tipi maken stond al lang op mijn to-do-lijstje en in 2015 kwam het er eindelijk van! Dit werd in 2015 één van mijn populairste blogposts, hoe kan het ook anders? Welke kindjes vinden het niet leuk om hun eigen huisje te hebben.
tipi

3. Pippi Langkous
Frauke en Kobe verkleden zich supergraag! Thuis doen ze niet anders dan zich omkleden in hun favoriete helden…Toevallig heeft Frauke dezelfde heldin als haar mama vroeger: Pippi Langkous is back!
pippi langkous

4. Kindertekeningen bewaren
Wat doe je in godsnaam met die bergen kindertekeningen en werkjes die je kindjes gemaakt hebben dit jaar? Bewaren in een boekjevankarton natuurlijk! Supersnel gemaakt en nog origineel ook.
kindertekeningen

5. Pimp je Tripp Trapp
Kobe en Frauke zijn dol op hun kleurige Tripp Trapp-stoelen die met hen meegroeien! Ze zien er niet alleen mooi uit, ze zijn ook superveilig! Om Frauke haar stoel extra mooi te maken, kreeg hij een leuk jasje. Heel eenvoudig zelf te maken en in een half uurtje klaar.
tripptrapp

6. Kommetjes van strijkparels
In 2015 had ik de eer om gastblogger te zijn voor Moodkids en daar maakte ik heel wat leuke dingen vooral, zoals onder andere deze kleurrijke kommetjes van strijkparels. Leuk om te maken en klaar in een half uurtje!
strijkparels

Ook in 2016 zal ik leuke dingen blijven maken. Met als kers op de taart ons derde boek ‘HAPPY KIDS’ boordevol leuke uit-en thuistips dat zal verschijnen in april! Tellen jullie mee af?
Schermafbeelding 2015-12-19 om 11.33.15

Morgen deel ik onze leukste gezinsmomenten van 2015!
Geniet van deze dagen…

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Lotte
  december 29, 2015 at 12:53 pm

  Wat ziet Frauke er schattig uit als Pipi Langkous 🙂

 • Reply
  Margriet
  december 29, 2015 at 4:32 pm

  Dat trip trap stoeltje had ik al van je gezien, maar de rest is nieuw, ik volg je nog niet zo lang. Wat een gave dinostraart!

 • Reply
  Nathalie
  december 29, 2015 at 5:37 pm

  Ik tel zeker mee af. Boekje van Karton ben ik ook mee bezig! Ik heb zoveel ideetjes maar niet genoeg beslissingsvermogen hahahaha

 • Reply
  Resaarcle
  december 29, 2015 at 9:16 pm

  Dat boekje van karton is een geweldig idee! Bedankt voor de tip!

 • Reply
  Noëmi
  december 29, 2015 at 10:02 pm

  Ik kende je boeken helemaal niet maar ga zeker eens op zoek gaan in de boekenwinkel.
  Ik hou van knutselen enzo en ik heb hier al leuke ideetjes zien passeren.
  Doe zo verder!

 • Reply
  Ann Coemans
  december 29, 2015 at 11:48 pm

  Oh, heerlijk! Het boekje van karton, daar ben ik ook mee bezig. De strijkkralenmandjes hebben we in 2014 al gemaakt. Jij vult het to-do-lijstje voor 2016 vlot aan voor ons: een tipi, de diadeem van Pipi Langkous én de Dinostaart. Ziet er allemaal even geweldig uit.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.