0
MAMA ZIJN Uncategorized

Tandjes poetsen is leuk

IMG_2314Sinds het horrorverhaal dat wij vorig jaar met Kobe beleefden, maken wij van tandenpoetsen vooral een leuk moment! Hoe wij dat doen?

* Soms maken we er een wedstrijdje van: Kobe en Frauke, klaar? Start! En dan moeten ze om ter langst hun tanden poetsen. Tip van de tandarts? Zet een zandlopertje!
* We poetsen al eens samen onze tanden om te laten zien hoe leuk het is. Een tandenpoetsliedje kan ook altijd helpen.
* Sinds Kobe zijn operatie, hebben wij elektrische tandenborstels in huis. Dat vinden Kobe en Frauke veel leuker! De tandarts zei ons dat elektrisch poetsen ook beter is dan met het poetsen met een handtandenborstel.
* En dan is er natuurlijk nog de tandpasta, dat heeft hier ook een tijdje geduurd vooraleer we eruit waren dat de beste smaak aardbeiensmaak is!
* Boekjes lezen over tandenpoetsen kan ook helpen.
* Lukt het niet zo goed? Probeer dan eens een tandenpoetskaart uit met een beloningssysteem.
* Wat ik vooral heb geleerd, maak van tandenpoetsen geen strijd en neem er jullie tijd voor. Hou het vooral leuk en dan vinden je kids het ook een leuk moment!
* Kobe en Frauke poetsen hun tanden ook eens graag wanneer ze in bad zitten. Alle truckskes helpen.
* Begin op tijd met bezoekjes aan de tandarts zodat ze er gewend aan raken, wij vonden een geweldige kindertandarts in Edegem.
* Van Oral-B kregen we afgelopen week een tof superheldenpakketje met de Disney Magic Timer App wat ervoor zorgt dat tandenpoetsen niet langer een moeilijke strijd is, een beetje zoals de strijd tussen de Avengers en Loki :-). Bedankt voor deze geweldige tip, het werd hier uitgebreid getest en goedgekeurd! Een aanrader voor alle mama’s die worstelen met moeilijk poetsende kinderen.

Van onze tandarts kregen we een paar maanden geleden ook enkele tips om gaatjes te voorkomen:
* Mijd zoveel mogelijk suikers (daar zijn we al goed mee bezig)
* Laat ze niet te veel tussendoor eten en bewaar snoepjes, koekjes en taart voor na het eten omdat de speekselproductie in hun mondje dan groter is en hun gebit beter beschermd. Wil je ze toch laten snoepen? Las dan snoepmomenten in en laat ze niet de hele dag door snoepen.
* Moedig ze aan om meer water te dringen om zo tandbederf te voorkomen.

Zo zien jullie, tandjes poetsen is hier geen horrorverhaal meer, maar werd dankzij enkele praktische tips een leuke bedoening waar ze zelf achter vragen. “Mamaaaaaa we moeten onze tanden nog poetsen hé!”

Jullie nog leuke tandenpoetstips? Laat ze gerust weten in de comments hieronder! Ben benieuwd!

IMG_2324
Schermafbeelding 2016-02-20 om 19.49.05 IMG_2304

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.