0
KINDERKOST Uncategorized

A goal without a plan is just a dream

IMG_0097

Al bijna heel mijn leven sukkel ik met mijn lijn, als ik voor de spiegel sta, ben ik vaak ongelukkig en droom ik van een ander strakker lijf! Ik heb al verschillende diëten geprobeerd. Eigenlijk sta ik al heel mijn leven een beetje op dieet, val ik altijd een beetje af en kom ik altijd weer een beetje bij. Maar nu…nu wil ik er voorgoed komaf mee maken. Weg met de cellulitisbillen, love handles, zwabberarmen en blubberbuik, het moet gewoon aangepakt worden en liefst zo snel mogelijk! Daarom startte ik drie weken geleden met een proteïnedieet in combinatie met meer sport (joggen) en TFM-cabines. Resultaat? -5kg op 3 weken! Mijn doel is om 10kg te vermageren en als ik zo doorga, dan zal dit niet lang meer duren, joehoe!!!!

Op algemene vraag van velen onder jullie, leg ik graag even uit hoe ik het doe met enkele lekkere receptjes erbij, want diëten hoef niet saai te zijn en ik heb mij voorgenomen om daarna nooit meer te diëten door gebruik te maken van dit boek.

De start fase
Het is dus de bedoeling van alle koolhydraten te mijden, dus geen brood, aardappelen, pasta, rijst of frietjes. Geen fruit. Geen melkproducten. No alcohol, no sugar, sweets and cookies! Njet, niks! Na 48u zijn alle koolhydraatreserves op en ben je continu in vetverbranding, yay! Wanneer je toch koolhydraten eet, heeft je lijf terug 48u nodig om in vetverbranding te komen.

Voordeel?
Snel resultaat, geen hongergevoel omdat eiwitten traag verteerd worden, behoud van je spiermassa en een verminderde snoepdrang. Alleen maar voordelen dus :-).

De shakes en proteïneproducten koop ik aan bij mijn diëtiste.

Ontbijt
Shake (warme chocoladesmaak)

Tussendoor
Proteïnereep met cocossmaak (Mmmmmm!)

Lunch
2 sneden bruin proteïnebrood met mager beleg (kippewit, tonijn, gekookte hesp,americain natuur…) en een bord toegelaten groenten

Tussendoor
Proteïnesmoothie

Avondmaal
150gr mager vlees of vis (kipfilet, steak, mager varkensvlees, tonijn, kabeljauw, americain natuur…)
+ onbeperkt groenten

Wanneer ik binnenkort op mijn streefgewicht zit, mag ik weer opbouwen door één maaltijdvervanger te stoppen en weer koolhydraten te eten. Maar eerst de skivakantie overleven :-).

Toen ik drie weken geleden begon met dit dieet, dacht ik de tweede dag dat ik doodging, migraineaanval, ontgifting tot en met! Alle suikers uit mijn lijf! Maar enkele dagen erna voelde ik mij gezonder dan ooit en vandaag durf ik trots zeggen dat ik het gevoel heb wel een tijdje zonder suikers te kunnen. Al heb ik wel moeilijke momenten bij feestjes, op vakantie,… maar omdat het zo snel gaat, heb ik mijzelf voorgenomen om NIET te zondigen, want wanneer je weer suikers opneemt, gaat je lichaam uit kétose en stopt de vetverbranding, ik word er alleen maar door gestraft dus!
IMG_0101
Sinds een maand ben ik ook weer beginnen lopen met mijn allerbeste loopvriendje Strava. In het begin kon ik amper 5km lopen, maar dankzij mijn trainingen 2 keer per week is het mij gelukt om afgelopen zondag 7km te lopen! 10km here we come!

Conclusie? Ook al is het soms moeilijk en ook al moet ik soms opboksen tegen reacties zoals: “Alléééé zo’n dieet met shakes, dat hou je toch niet vol? Allé zo snel afvallen das toch niet gezond?” Ik doe lekker mijn eigen zin! En ik doe het helemaal voor mijzelf en voor niemand anders, né!
Wordt vervolgd.

IMG_0094
Receptje voor een lekkere lunch : spinazie met spiegeleieren
Halve zak gewassen spinazie
Een of twee spiegeleieren
Champignons
Olijfolie

Doe één eetlepel olijfolie in een pan en doe er de spinazie in tot de spinazie krimpt. Snijd de champignons in 4 en doe ze bij de spinazie. Doe er wat zout en peper bij. Maak in het midden van de spinazie een gat en doe daar de spiegeleieren in, laat even bakken, kruid wat af met zout en peper en klaar is je overheerlijke lunch!

IMG_0095
Pengasius met courgetti
1 courget
Olijfolie, zout en peper
150gr Pengasius

Maak de pengasius klaar in de gril, zo hoef je maar één keer vetstof te gebruiken. Maak gebruik van een spiralizer om spaghettislierten van je courgette te maken. Kruid af met peper en zout, doe er een lepeltje olijfolie over en zet 10min in de oven.
Smakelijk!

Mijn grootste inspiratiebronnen zijn de boeken van Pascale Naessens en Sandra Bekkari.

Benieuwd naar jullie ervaringen met het proteïnedieet?

You Might Also Like...

11 Comments

 • Reply
  Wendy Blomme
  februari 2, 2016 at 6:53 am

  Na 2 kinderen op anderhalf jaar (jongste in augustus geboren) en 2 voetoperaties (met volledige immobiliteit) net daarvoor zijn er ook hier wat extra kilo’s bij. In november-december volgde ik een 10d-proteinedieet. Gewoon even een korte ‘snok’ voor de feestdagen. Er ging 3kg af en die bleven er (verbazend genoeg) ongeveer af. Maar opnieuw moeite om mezelf terug te motiveren ook net als vroeger echt gezond te leven! Vorige week kocht ik toevallig ook dat boek. Het lijkt interessant en vol lekkere recepten. De boeken van Pascale naessens staan hier ook, vroeger gebruikte ik die echt elke dag! Zalig lekker! Ik moet er dringend weer mee aan de slag want ik voelde me toen echt fitter. Maar met 2 kleine kindjes erbij op korte tijd gaat er even wat meer tijd naar hen ipv naar mij. En lopen is hier een echt issue. Al jaren probeer ik er opnieuw mee te starten maar na enkele weken krijg ik steeds ontstekingen aan de knieën. Na verschillende consultaties her en der nu bij een kine die gebruikt maakt van ‘elektroshock therapie’ niet aangenaam maar voor mijn probleem blijkbaar de enige goede oplossing. Fingers crossed! En jij, nog veel succes!!
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

 • Reply
  Sofinesse
  februari 2, 2016 at 7:10 am

  Awel, dat is het grote probleem met een proteïnedieet. Een snel resultaat…Dat even snel weer omkeert. Want zodra je stopt en weer ‘normaal’ eet, vliegen de kilo’s er weer aan. Ik zie het hier onder mijn ogen elke dag gebeuren. Ik heb al alles geprobeerd, maar net om die reden proteïne niet. Maar ik sukkel even hard als jij en ik ben mij aan het voorbereiden op een totale verandering van levensstijl: het 5/2-dieet. Ik ben nog in de voorbereidende fase, maar voorlopig is dat het enige “dieet” dat ik met succes zie bij mensen. Mensen die vijf jaar later nog altijd goed in hun vel zitten, iets wat ik met proteïne nog maar 1 keer heb zien gebeuren (op een 30-tal voorbeelden). Maar ik wens je alle succes! Go sister!

  • Reply
   josefien
   februari 2, 2016 at 8:57 am

   Ik heb een collega die het 5/2 dieet doet (een man nota bene) en hij zegt dat dat wel goed gaat. Hij staat strak en slank, moet eigenlijk niet op dieet maar het is een ijdeltuit 😉
   Succes ermee Sofie!

 • Reply
  Ria
  februari 2, 2016 at 7:42 am

  Goed zo, deed hetzelfde via Physiomins Leuk en goed blijvend resultaat !

 • Reply
  A_nnick.
  februari 2, 2016 at 8:16 am

  I feel you, sister! Dat lijf waar ik niet zo tevreden mee ben, die blubberbuik, die lovehandles,… Dus trokken dat lief van mij en ikzelf een tijdje geleden ook naar de diëtist (waar je over kon lezen op mijn blog :)). Een proteïnedieet is niks voor mij, als ik het hier zo lees, ik denk dat ik het ENORM moeilijk zou hebben om niets van brood, patatjes of pasta te eten, zelfs al is het maar tijdelijk. Momenteel probeer ik het met de methode die de diëtiste ons aanraadt: minder eten, maar vooral: bewuster eten. Niet meer schrokken, wat ik vroeger nogal eens durfde te doen en waardoor ik bleef eten, maar alles op’t gemak. Sinds begin januari ben ik 3.9 kilo kwijt en daar kan ik alleen maar om juichen. Overmorgen terug naar de diëtiste, benieuwd naar wat ze van mijn eetdagboekje vindt. 🙂
  En verder? Alle succes, je raakt er snel/wel!

 • Reply
  Noddy en Larabella
  februari 2, 2016 at 8:36 am

  Ik heb door middel van een volledige aanpassing van mijn voeding op een jaar tijd 42 kilo minder op de teller. Een heerlijk gevoel en ook blijvend, vermits ik al 5-6 maand op een kleine schommeling na rond hetzelfde gewicht zit nu. Ik stel me de vraag of ketose wel gezond is, met name voor je nieren enz? Je hoort vaak dat dit behoorlijke gevolgen kan hebben.

 • Reply
  josefien
  februari 2, 2016 at 8:55 am

  Leuk om lezen dat je het zo lekker vindt en dat het goed gaat! Doe zo voort.
  Maar ik ben sceptisch, er is maar 1 “dieet” dat werkt en dat is gezond en evenwichtig eten in combinatie met sport. Dat is volgens mij ook het goedkoopste en het gemakkelijkste dieet 🙂
  Maar dit is mijn mening hé, en als jij je hier lekker bij voelt dan kan ik dat alleen maar toejuichen!
  En go go met dat lopen, als je zo doorgaat kunnen we binnenkort samen halve marathons lopen 🙂

 • Reply
  Lotte
  februari 2, 2016 at 3:39 pm

  Groot gelijk dat je je niets aantrekt van wat anderen zeggen, maar zelf zie ik zo’n dieet niet zitten. Het is effectief en het gaat snel, maar ik ben bang dat het erna snel weer aankomt als je weer ‘gewoon’ gaat eten. Ik heb geen gram overgewicht en heb nog geen kinderen gekregen, dus misschien heb ik makkelijk praten. Maar ik vind het leven veel te kort om alle lekkere dingen aan de kant te schuiven om een paar kilo’s minder te wegen 🙂

 • Reply
  Victorine
  februari 2, 2016 at 5:37 pm

  Die spiralizer is een topding, hé! Ik ben zo blij met die ontdekking sinds ik besloten heb om wat minder carbs te eten (maar jammer genoeg met een minder spectaculair resultaat). By the way: goed dat je je niets aantrekt van anderen, ik geloof er heilig in dat we vooral moeten gaan voor datgene waar we ons goed bij voelen! Keep up the good work!

 • Reply
  Mamafien
  februari 3, 2016 at 4:17 pm

  Ik heb sinds kort ook het boek van Sandra Bekkari. Echt fan! Jouw “shake-dieet” valt toch nog reuze mee. Ik heb zelf de shakes van Herbalife geprobeerd als ontbijtvervanger en die vullen veel beter dan gedacht. Helemaal niets mis mee, als jij je er goed bij voelt. Je bent ongetwijfeld wijs genoeg om aan te voelen wat goed voor je is en wat niet. Veel succes verder!

 • Reply
  Marlies
  februari 3, 2016 at 8:28 pm

  Net die spinazie met spiegeleitjes gemaakt en het was superlekker! ?Thanks voor de tip

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.