Wij gaan naar Zweden

pippi-langkous-rondreis-zweden (1)
Vi går till Sverige! Wij gaan naar Zweden! 

Het stond al een tijdje op onze bucket list en nu Kobe en Frauke groot genoeg zijn om een rondreisje te doen, is de kogel door de kerk. Begin juli trekken we met ons viertjes naar het land van Pippi Langkous en doen we een 14-daagse familierondreis door Midden-Zweden.Schermafbeelding 2016-05-16 om 08.37.26We konden deze reis natuurlijk op eigen houtje plannen, maar begin februari ontdekte ik via De Standaard Magazine Pharos Reizen , een reisorganisatie die leuke familievakanties aanbiedt die niet te duur zijn. De positieve verhalen over Zweden en het reisverslag van haar deden ons alleen maar meer goesting krijgen om te boeken. Zo gezegd, zo gedaan: op Frauke haar verjaardag reizen we met ons gezin af naar Scandinavië, a dream comes true!

Benieuwd wat wij allemaal gaan doen?
We reizen met de boot van Kiel naar Göteborg. Vanaf Göteborg rijden we langs korenvelden, naaldbossen en het grote Vänern-meer naar Säfsen Resort in het zuiden van de provincie Dalarna bij Fredriksberg.De provincie Dalarna wordt vaak ‘de meest Zweedse provincie van Zweden’ genoemd. Hier contrasteren de rode houten huisjes met de groene bossen en het blauw van de visrijke meren.
Weinig streken in Zweden zijn zo rijk aan tradities en folklore als die rond het Siljanmeer. En daar gaan wij naartoe! Op weg naar Orsa kunnen we een omweg maken langs de kopermijnen van Falun en een bezoek brengen aan het gezellige stadje Rättvik.

Benieuwd wat we nog meer gaan doen? Hou dan zeker ons blog in de gaten begin juli. Maar alle tips voor Midden-Zweden zijn zeker welkom! En tijdens de terugreis maken we ook een stop bij Legoland, dat staat al vast!
Schermafbeelding 2016-05-16 om 08.37.061524029Schermafbeelding 2016-05-16 om 08.41.27Schermafbeelding 2016-05-16 om 08.41.42

 

10 thoughts on “Wij gaan naar Zweden

  1. Woeha! Legoland! Is ondertussen alweer 5 jaar geleden dat we er waren voor de eerste communie van onze oudste. We willen graag terug. Ik kijk zeker eens naar de formule die jij aanbeveelt…

  2. Wij hebben vorig jaar een 14d rondreis in Zuid Zweden gedaan. Het is een fantastisch land! Als je de kans hebt om naar het Pippi Langkous park te gaan, moet je dit zeker doen. Wij zijn verkocht…

  3. Ik droom ervan om eens naar Zweden te gaan! Waarschijnlijk plan ik een korte citytrip naar Stockholm, dan gaat die droom toch al een klein beetje in vervulling. Legoland is trouwens echt de max, ook al was ik toen al bijna 18 toen ik er was, haha.

  4. Naar de Ikea in Zweden gaan! Ideaal als ‘pauze’ tijdens een lange autorit: de vertrouwde ballekes eten en verbaasd zijn hoe herkenbaar en tegelijkertijd verrassend zo’n bezoekje is!

  5. Ongeveer 15 jaar geleden trok ik met de familie naar Zweden voor een 14daagse vakantie. Nooit zo genoten van een land, dus het staat zeker nog op mijn to do-lijst! Geniet ervan, en ik kom zeker kijken wat jullie ginder allemaal beleefden.

  6. Oooohhh zalig!!! Staat hier zeker op de lijst! Wij wachten nog een beetje tot de kindjes al wat meer stappen (om tochten mee te maken). Wij gaan deze zomer voor twee weken naar Denemarken (een week kamperen op Jutland, 6 dagen in een idyllisch zomerhuisje op Zeeland en 3 dagen Kopenhagen). Ik kijk er ook enorm naar uit. Als kind gingen we 3 jaar op rij naar Denemarken en niets dan goede herinneringen aan. Veel plezier alleszins!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.