0
MAMA ZIJN Uncategorized

40 zinnen die elke kleutermama gebruikt of zal gebruiken

“Want elke mama en elk kind is uniek, maar ergens zijn we ook allemaal een beetje hetzelfde!” Toen ik dit hoofdstuk las in het boek van mamablogger Erika Van Tielen, moest ik heel hard lachen. Zo herkenbaar, daarom deel ik deze 40 zinnen graag met jullie:

 1. Geef alstublieft antwoord als ik je iets vraag!
 2. Heb jij geen oren misschien?
 3. Ben ik tegen een muur aan het praten?
 4. Niet in je neus peuteren
 5. En je snot zeker niet opeten
 6. Hoeveel keer moet ik dat nu nog zeggen?
 7. Niet praten met je mond vol
 8. Hoe weet je nu dat het niet lekker is als je het niet eens geprobeerd hebt?
 9. Als je je bord niet leeg eet, krijg je geen puddinkje
 10. Ga eens rechtzitten aan tafel
 11. Voetjes van tafel
 12. Niet zo hangen aan tafel
 13. Niet gillen in huis
 14. Wees eens lief voor je broertje/zusje
 15. Zeg eens ‘sorry’
 16. Nu is het écht tijd om te gaan slapen
 17. Wat hadden wij afgesproken?
 18. Jij hebt helemaal niks te willen
 19. Weet je wat mama/papa allemaal zou willen?
 20. Moet ik tot drie tellen?
 21. Ik tel tot drie…
 22. Praat ik misschien Chinees?
 23. Wat zeg je dan? (‘Danku’. ‘Pardon’. ‘Sorry’. ‘Alstublieft’.)
 24. Waag het niet, hé!
 25. Stop daarmee! Nu!
 26. Zeg eens ‘dag’ aub
 27. Geef eens een kus
 28. Jij bent de grootste, wees eens flink
 29. Kijk naar mij als ik iets zeg
 30. Stop met je broer/zus te slaan!
 31. Laat je broer/zus gerust!
 32. Doe ‘s even normaal aub
 33. Voilà, dat komt ervan
 34. En daarnet moest je nog geen pipi doen?
 35. Niet met je vuile handjes aan de muren
 36. Ook niet aan de ruiten
 37. Allez, vooruit, nog één kusje
 38. Allez, vooruit, nog heel even tv kijken dan
 39. Mama/papa heeft maar twee handen
 40. Nu is het genoeg geweest!

Ik zou dit lijstje zelf nog kunnen aanvullen met veel meer grappige zinnen zoals ‘Speel eens niet altijd met je piemeltje’, ‘Ga niet altijd op je zus zitten!’ of ‘Amai, jij hebt dikke kaka gedaan’ en jullie kunnen het lijstje zeker ook nog aanvullen, ben benieuwd!

IMG_0682

Omdat happy mama’s andere mama’s happy maken, deelde ik dit lijstje uit het boek HAPPY MAMA van de liefste Erika Van Tielen. Het heeft een tijdje geduurd voor ik het boek daadwerkelijk kon lezen, maar één ding is zeker: elke zwangere of pas bevallen mama moet dit boek zeker eens lezen. Waarom? Omdat het moederschap niet alleen kommer en kwel is, maar vooral ook genieten is! Erika verbloemt de moederzaken niet in dit boek, ze zegt waar het op staat maar ze geeft je vooral heel veel goesting om aan het moederschap te beginnen.

En weten jullie wat? Ik geef mijn exemplaar van dit boek weg aan iemand van jullie…
Een ideaal kerstcadeautje voor een zwangere of pas bevallen mama, nietwaar?

Wat moeten jullie hiervoor doen? 

1. Like mijn Facbookpagina en die van Erika en deel dit berichtje op jullie Facebookpagina.
2. Laat een berichtje achter met daarin de grappigste uitspraak die jullie ooit zeiden tegen jullie kleuter.
3. Woensdag maak ik de winnaar bekend via mijn Facbookpagina.

Succes!

You Might Also Like...

11 Comments

 • Reply
  Sharon Deprez
  december 13, 2015 at 12:05 pm

  “Ik ga eens bellen naar je juf (of varianten naar gelang het seizoen: sinterklaas, kerstman, paashaas…) om dat te vertellen” gevolgd door een fake telefoongesprek 🙂

 • Reply
  Karen
  december 13, 2015 at 4:42 pm

  “Nee ik ben niet aan het snoepen”
  “Wat heb je dan in je mond mama?”
  “Euuhhhmmm… een druif?? ?”
  *probeer de chocolade zo snel mogelijk door te slikken*

 • Reply
  Sabrina
  december 13, 2015 at 6:18 pm

  Het geeft stiekem zo een goed gevoel te lezen dat het er bij anderen net zo aan toe gaat 🙂 oeps

 • Reply
  Lotte
  december 13, 2015 at 6:44 pm

  Hahaha, ik heb zo hard gelachen met die zinnetjes!

 • Reply
  Lot
  december 13, 2015 at 7:10 pm

  Mogen mama’s zonder FB hier toch deelnemen? Bij mij is het meestgebruikte zinnetje – tot mijn spijt en vooral tot vervelens toe: “Nee, mama heeft echt geen piemel!” ?

 • Reply
  Sharon
  december 13, 2015 at 8:03 pm

  – handjes en mondjes eerst kuisen na het eten
  – zit op je poep (niet op je knieen) op de stoel
  – wil nu niemand meer horen ruzie maken
  – jas aan de kapstok
  – schoenen uit
  – boekentasje inladen
  – haast jullie of we komen te laat
  – enz..

 • Reply
  Davina
  december 14, 2015 at 7:53 am

  – Je eet niet met je knieën (die komen altijd boven tafel piepen)
  – Nee, mama heeft nu geen zin om hondje te spelen. (of Anna. of kindje. of baby. of …)

 • Reply
  Maai
  december 14, 2015 at 8:28 am

  Ohh, ik ben nog steeds pasgevallen vind ik ;). Ik wil het heel graag lezen. Jeetje, ik heb laatst eens een lijstje gemaakt met wat ik allemaal zei tegen mijn kinderen omdat man vond dat dat minstens zo grappig was als wat zij tegen mij zeggen. Maar ze zijn niet erg origineel lees ik al ;). Haal je handje een uit je broek, laat je piemeltje nou eens los, niet op het hoofd van baby Siem gaan zitten, vingertjes horen niet in je neus, nee ik hoef je poepgaatje niet te zien, jongens geen scheetjes aan tafel….. En wat minder grappig tot mijn spijt, als je niet luistert, gaan we niet zwemmen, spelen, op speeldate oid. Liefs

 • Reply
  Isabel
  december 14, 2015 at 10:40 am

  Een dagelijks gebruikte uitspraak hier (voor een 3,5 jarig zoontje dat geen interesse toont in eten!): niet babbelen, maar knabbelen!
  Om dan 10 minuten later (als ik iets tegen mijn man zeg tijdens het eten) te horen te krijgen van zoontje: niet babbelen maar knabbelen mama! *zucht*

 • Reply
  Nathalie
  december 15, 2015 at 2:54 pm

  Ik doe heel graag mee!
  Mijn grappige zinnetjes gaan nog komen. Maar ik zou al kunnen oefenen met die zinnetjes hé 😉

 • Reply
  s.brissinck
  december 15, 2015 at 5:39 pm

  Misschien niet grappig, maar wel doeltreffend! Kijk, mama heeft magische toverzalf die alle boze spoken doet vluchten! Lees: de magische truuk met een beetje nivea als verjager van spoken werkt nog altijd! Dank aan mijn eigen mama die deze truuk toepaste toen ik klein was en bang. Hetzelfde zinnetje gebruik ik nu bij mijn kleuter! En stiekem hoop ik dat hij het later ook bij zijn kids zal zeggen! #nostalgie maar nog steeds magic

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.