0
Uncategorized

Waar ik zoal dankbaar voor ben

Schermafbeelding 2015-03-17 om 20.28.59
Mijn dankbaarheid voor de kleine dingen en kleine gelukjes meer uiten. Dat was één van mijn to do’s voor het komende jaar. Elke dag sta ik op met een dankbaar hart voor zoveel kleine dingetjes!

Ik ben zo dankbaar omdat ik…

– een fantastisch lief lief heb die mij elke keer opnieuw weer weet te verrassen
gezonde kindjes op de wereld heb gezet en hen liefst supergezond wil houden
– ook de liefste knuffelkindjes van de wereld heb die mij elke dag opnieuw een reden geven om uit mijn bed te komen

10419584_10153608277994918_8739384880283225149_n

– ik kan doen wat ik graag doe, omdat ik een fantastisch leuke job heb waar ik keiveel energie uit haal en ook nog een leuk bijberoep heb waar ik nog meer leuke dingen kan doen, ook enorm dankbaar dat ik dit allemaal min of meer kan combineren met mijn gezin
– ik een leuk huis heb, waar nog heel veel werk in is, maar oh ik ben zo dankbaar om hier te mogen wonen
– ik sinds kort weer een geweldige poetsvrouw heb, oh wat kan ik daar blij van zijn!
– ik gezond ben, met af en toe een klein kwaaltje, maar daar klagen we niet over
– ik zoveel lieve mensen rondom mij heb waar ik altijd op kan rekenen
– ik een geweldig leuke hobby ontdekt heb en daardoor nog meer leuke mensen ontmoet heb
– ik geweldige bloglezers heb zoals jullie die elke keer opnieuw weer komen lezen, wat ben ik jullie dankbaar daarvoor!

Daarom start ik vanaf morgen met een dankbaarheidsdoosje. Elke keer wanneer er iets op mijn pad komt waar ik dankbaar voor ben, schrijf ik het op een papiertje en vouw ik het op. Aan het einde van de dag stop ik het in mijn dankbaarheidsdoos! En als ik het even moeilijk heb, zoals iedereen het wel eens moeilijk heeft, dan ga ik naar mijn doos en sta ik even stil bij de kleine dingetjes waar ik dankbaar voor kan zijn! Doen jullie mee?

Waar zijn jullie zoal dankbaar voor?

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  miss pixie
  maart 17, 2015 at 8:23 pm

  Wat een leuk idee van dat dankbaarheidspotje 🙂

  Waar ik dankbaar voor ben?
  Voor mijn geweldig vriendje die enorm lief is en keihandig met vanalles en nog wat; voor mijn zus die mijn beste vriendin is, voor mijn 210 schatten van kindjes op school en de geweldige collega’s en nu op dit moment voor de Voltarenplakker op mijn rug 😉

 • Reply
  Silvie
  maart 17, 2015 at 10:09 pm

  Zo’n potje is inderdaad een heel leuk idee! Ik moet bekennen dat ik me soms wel eens durf te frustreren in wat ik niet heb in plaats van dankbaar te zijn voor wat ik wel heb. Dankjewel voor de tip!

  Waarvoor ik dankbaar ben?

  * Ons interieur blijft nooit lang zoals het is: een ander kleurtje op de muur, een nieuw likje verf voor één of ander kastje, andere spulletjes op de kast, … Mijn ‘andere helft’ heeft er zich ondertussen bij neergelegd en laat me maar begaan ;-).
  * Overdag geef ik les op een lagere school en ik heb dit schooljaar hetzelfde klasje van vorig jaar. Het zijn echt schatten en ik ga ze ongelooflijk hard missen wanneer ik ze in juni moet uitzwaaien.
  * Ik heb ongelooflijk lieve collega’s/vriendinnen die mijn job nog leuker maken!
  * Thuis heb ik twee kids die overstromen van energie (soms wat teveel) maar die ook zo lief kunnen zijn en me vaak verbazen om wat ze al kunnen.
  * En natuurlijk ook voor al die leuke blogs zoals deze, waar ik urenlang kan snuffelen, herkenbare verhalen lezen en leuke ideeën opdoen!

 • Reply
  Julie-Jacqueline
  maart 18, 2015 at 7:19 am

  Leuk Lobke!
  Ik ben gestart met iets gelijkaardigs: mijn mama en ik sturen tot Pasen elke avond via email 3 dingen naar elkaar die ons die dag gelukkig hebben gemaakt/waar we dankbaar voor zijn. En ook mijn kleine peutertje vraag ik ‘s avonds bij het slapen gaan naar 3 dingen die hem die dag blij hebben gemaakt. Ik wil hem daarmee leren dat er altijd wel iets is om blij om te zijn – een beetje een tegengif tegen negativiteit en zorgen. 🙂 Ik hoop dat hij daar nu en later iets aan heeft. Voor mij werkt het in ieder geval wel en het is zalig om via de 3 puntjes van mijn mama ook nog eens ‘gevoed’ te worden met positieve dingen. Het feit alleen al dat ik weet dat zij vaak gelukkig is geweest die dag, maakt mij ook dankbaar :).
  Volgens mij zal uw doos trouwens rap gaan uitpuilen! Hoe meer je let op dingen om dankbaar voor te zijn, hoe meer je er begint te vinden!

 • Reply
  Judith
  maart 18, 2015 at 11:04 am

  We doen dat inderdaad te weinig, stilstaan bij al dat geluk dat we eigenlijk hebben. Als iemand me vraagt wat ik zou doen als ik de lotto zou winnen, antwoord ik altijd: “Hoezo? Ik heb de lotto al gewonnen!” Het is alleen zaak om dat niet te snel te vergeten en te gaan klagen en zagen.

 • Reply
  Korreltje
  maart 20, 2015 at 10:10 am

  Wat een leuk idee, dat dankbaarheidsdoosje! Je zou zomaar aan het einde van de dag, vermoeid en al, kunnen vergeten wat er allemaal voor moois is gebeurd (dat gebeurt mij dus wel – had ik dan maar zo’n doosje! )

 • Reply
  SnottebELLIE
  maart 20, 2015 at 10:16 am

  Ik ben vooral dankbaar voor mijn gezonde kindjes, daar sta ik de laatste tijd veel bij stil…
  En het feit dat ik binnenkort kan genieten van één dag per week ouderschapsverlof :).
  Even over die poetsvrouw Lobke :D… Zijn jullie bij Puuur aangesloten daarvoor? Wij zitten bij iets anders , maar willen misschien overschakelen, want helaas niets dan miserie de laatste tijd :(.

 • Reply
  Silke
  maart 31, 2015 at 5:43 pm

  Heel leuk, dat dankbaarheidspotje! Heb ik ook een tijd gedaan, en daarna heb ik ook meegedaan aan 100 Happy Days: elke dag een foto maken van een kleine (of grote) verblijding. Doet ook wonderen voor het humeur!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.