0
EROPUIT Uncategorized

5 x waarom een herfstweekend in Park Molenheide een leuk idee is

IMG_0313Elk seizoen heeft zijn charmes, maar de kleuren van de herfst doen ons elk jaar opnieuw hunkeren om er een weekend tussenuit te knijpen. Wie ons volgt via Instagram, zag al dat wij er een fantastisch familieweekend op zitten hebben. Toen we via Bungalowspecials terecht kwamen bij Park Molenheide twijfelden we niet lang en trokken we afgelopen weekend richting Houthalen-Helchteren in Limburg voor een heerlijk familieweekend onder ons viertjes.

Waarom wij het zo leuk hebben gehad?

1. Samen met een natuurgids verkleed als trol gingen we op zoek naar kabouters, paddenstoelen en trollen in de ochtendmist. Onze kleine natuurgids Kobe vond dit geweldig leerzaam en volgde de gids van nabij, zeker toen we ganzen, herten, pauwen en everzwijnen tegenkwamen. De kleine dingen van het leven weer leer je hier echt waarderen en een heerlijk gevoel van rust en ruimte overviel ons tijdens een bezoek aan het wild-en wandelpark Molenheide van 100 ha groot, een ideale zondagvoormiddagactiviteit met kinderen!

2. We gingen 2 x zwemmen in zwemparadijs Aquapolis. Voor Frauke was het kleuterbadje ideaal met leuke glijbaantjes, paddenstoelen en fonteintjes, maar ook het kinderbad met aangepaste diepte was ideaal voor onze kleuters. De grote glijbanen vond Kobe dan weer fantastisch om met papa te doen en ik was blij met het 25-meterbad waar ik mijn baantjes kon trekken :-).

3. Normaal ben ik niet zo dol op binnenspeeltuinen, maar speelparadijs KidsValley was wel een toppertje! Frauke en Kobe voelden zich als visjes in het water in dit wonderland waar ieder kind naar hartenlust kan stoeien! Een heks kwam hen schminken in vlindertjes en tijgertjes, daarna gingen ze verder klimmen en springen in een wonderlijke droomwereld van kleurrijke speeltoestellen, klimtorens, snelle glijbanen en een grote zandbak! Daarnaast is er ook kinderbioscoop, een schietbaan, een skelterpiste en veel speeltuigen. 4 uur aan een stuk speelden onze monstertjes hier en ze kregen er maar geen genoeg van!

4. Voor kindvriendelijke restaurants ben ik altijd te vinden. We gingen 2 x uit eten afgelopen weekend. In Café Mangé deden we van familiebuffet met een overheerlijke selectie aan pasta’s , vis- en vleesgerechten. Voor Kobe en Frauke waren er aangepaste kindergerechten en dat vonden zij fantastisch lekker! In de Taverne gingen we ook eens eten en ook daar was het superkindvriendelijk. Terwijl we zaten te wachten op onze Halloweengerechtjes, kregen Kobe en Frauke kleurplaten en potloodjes om zich bezig te houden. De bediening was ook echt top! Een aanrader van jewelste!

5. Je hoeft niet altijd ver weg te zijn om een ultiem vakantiegevoel te beleven! Een uurtje rijden van bij ons en we kwamen terecht in een oase van rust, in een leuke bungalow waar alles aanwezig was en waar we superlekker geslapen hebben! Op het park werd gezorgd voor heel wat animatie zoals o.a. een leuke Halloweentocht. In de omgeving van het park is ook vanalles te beleven zoals het Blotevoetenpad, het Park Hoge Kempen, de Blueberry Fields, shoppen in Maasmechelen Village, Genk of Hasselt of een bezoekje aan de C-mine in Genk, Tongeren of Bokrijk. Limburg heeft heel wat te beleven en voor mij met mijn Limburgse roots voelt het altijd een beetje als thuiskomen hier.

Ook nog zin in een last-minute weekendje? Ga dan net als ons eens piepen bij Bungalowspecials, een site die alle bungalows in de buurt bundelt aan de laagste prijs. Een aanrader van formaat! 

Genieten jullie zelf nog even mee van onze foto’s?
IMG_0749
IMG_0346
IMG_0290IMG_0052
IMG_0335
IMG_0752
IMG_0357
IMG_0750
IMG_0314
IMG_0309IMG_0307IMG_0304IMG_0302IMG_0300IMG_0299IMG_0296
IMG_0293

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Annelies
  november 3, 2015 at 3:20 pm

  Wat een leuk verslagje 🙂 Wij gaan er regelmatig eens ploeteren met Sterre, ze vindt het daar ook geweldig. Ik heb er als kind ook ooit zwemlessen gekregen maar dat was helaas niet zo een groot succes :p De speeltuin vind ik er ook wel top! Het is er zo groot en ruim, dat als het zelfs druk is, je er amper iets van merkt.

  Trouwens, ik wist niet dat je limburgse roots had? 😀 Hoera voor Limburg!

 • Reply
  Park Molenheide
  oktober 25, 2017 at 8:58 am

  Dag Lobke,

  Wat een geweldig verslag! Fijn om te horen dat jullie zo’n leuke tijd hebben gehad op Molenheide én in Saraland.
  Leuk dat jullie zo tevreden waren. Hopelijk tot snel!

  Met vriendelijke groeten,

  Team Park Molenheide

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.