0
Uncategorized Zelfgemaakt

Supersnel Halloween kostuums maken

IMG_0042
Alle kindjes mochten verkleed naar school gaan vandaag dus mama ging weer aan de slag. Op een uurtje tijd had ik 2 x leuke Halloweenkostuums gefabriceerd.

Hoe ik dat deed?
Batman Kobe wilde graag als superheld naar school, dus ik ging aan de slag om een Batmanpak te knutselen. Voor het Batmanmasker vond ik hier een sjabloon. Op zwarte vilt tekende ik de vorm over. Het masker knipte ik uit en om er een mooie elastiek aan te maken, stikte ik er een lint en haalde ik er een elastiek door en naaide dit vast aan het vilten masker.

Voor de superheldencape vond ik nog een groot stuk zwarte stof in mijn stoffenkast van 120cm x 90cm. Ik knipte onderaan twee bogen uit de stof zodat ik een vleermuisvorm kreeg en zoomde de uiteinden om. Bovenaan naaide ik een tunnel en haalde er een zwart lint door. Klaar was mijn Batmankostuum en Kobe was dolgelukkig!

Frauke toverden we om in een zwarte kat door een zwart tule fronsrokje met elastiek te maken en een diadeem met vilten oortjes. De staart die we nog in de verkleedkoffer liggen hadden, gaf de finishing touch!

In een klein uurtje waren mijn lieve kindjes omgetoverd in Halloweenmonstertjes!

Happy Halloween!
x

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Resaarcle
    oktober 30, 2015 at 7:35 pm

    Wat een leuk resultaat! Mijn dochter ging als spook (easypeasy) en mijn zoontje kreeg allemaal oranje kleertjes aan en een groen hoedje. My pumpkin.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.