0
MAMA ZIJN Uncategorized

Over pampers en onzekere moeders

IMG_0628Doe ik het wel goed? Is er een magische leeftijd om je kinderen ‘s nachts droog te leren zijn? Moet ik alle lijstjes en regeltjes volgen die de boeken en dokter Google mij voorschrijft? Als er iets is dat ik de laatste jaren heb geleerd, dat is dat ik vooral mijn moedergevoel moet volgen!

Kobe was gelukkig al een tijdje zindelijk overdag, al heeft hij daar ook iets langer over gedaan dan verwacht, ook ‘s nachts was hij er nog niet klaar voor…tot afgelopen week. Hij gaf aan dat hij zonder Pamper wilde slapen en de volgende ochtend was hij droog! De volgende dagen kroop hij supertrots in bed…zonder Pamper! Zo zie je maar dat druk zetten niet helpt en elk kind zijn eigen ritme volgt. Hier schrijft een fiere mama die haar buikgevoel volgde dit blogbericht…

Frauke is zindelijk overdag sinds november vorig jaar, een paar maanden voor ze naar het peuterklasje ging. ‘s Nachts had ik het eerlijk gezegd nooit geprobeerd zonder Pamper omdat hij ‘s ochtends meestal nog goed nat was. Maar….waar broers en zussen al niet goed voor zijn. Toen ze zag hoe blij Kobe was dat hij zonder Pamper sliep, stelde ze voor om ook zonder te gaan slapen. “Ikke ook groot meisje,” zei ze eergisteren supertrots! Zo gezegd, zo gedaan. Kobe en Frauke gingen samen slapen als twee grote kindjes zonder Pamper…na heel wat gegiechel en gepraat, vielen ze samen in slaap! En de volgende dag waren ze allebei droog! Geen accidentje gebeurd!
Hiermee ben ik dus officieel uit Pamperland, straks ga ik het nog missen :-).

Ben ik te lang onzeker geweest? Heb ik te veel geluisterd naar ‘die andere moeders’ wiens kind al dag en nacht droog was voor hij naar school ging? Al dat vergelijken is trouwens nergens goed voor! Elke mama is uniek en elk kind is anders, het ene kind is sneller droog het andere kind kan sneller praten, maar uiteindelijk komt het allemaal wel goed met die kinderen van ons!  Mama’s moeten gewoon hun buikgevoel volgen en de rest komt vanzelf…laten we dat afspreken lieve mama’s onder elkaar?

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Puck
  augustus 16, 2015 at 10:36 am

  Ik laat het er voorlopig ook nog lekker bij zitten. Luiers zijn heus zo erg nog niet, ongelukjes lijken me af en toe veel vervelender, vooral als je net op pad bent. Dus hier zitten ze lekker beide nog in de luiers, als de oudste er aan toe is dan hoor ik dat wel.

 • Reply
  trijnewijn
  augustus 16, 2015 at 10:46 am

  Wat een flinkerds! Grote broer deed hier ook wonderen voor de zindelijkheid van kleine zus. Zij wou ook zo veel applaus en complimentjes krijgen, waardoor ze verrassend snel pamperloos was. Heerlijk toch, die ik-kan-het-ook-koppigheid. Allez, als het lukt toch, anders leidt het vooral tot frustraties 😉

 • Reply
  liese
  augustus 16, 2015 at 1:05 pm

  ohja, dat is ook mijn motto: mommy knows best!

 • Reply
  Erika Van Tielen
  augustus 16, 2015 at 7:23 pm

  Lieve Lobke,
  Jij hebt nu al de juiste ‘Happy Mama’-spirit. En mijn boek moet nog uitkomen 😉
  Groetjes!!

  • Reply
   Lobke Gielkens
   augustus 16, 2015 at 8:23 pm

   Wat kijk ik keihard uit naar dat boek van jou lieve Erika! Gelukkige mama’s zijn mama’s die hun moedergevoel volgen! x

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.