0
Uncategorized

Webshop van de week: Speelgoed Kiki

Toen mijn Lief en ik aan kinderen begonnen, waren we het allebei vrij snel eens over speelgoed. We zouden onze zuurverdiende centjes nooit zomaar uitgeven aan plastieken brol waar na een paar dagen toch niet meer naar omgekeken werd. Nee, speelgoed voor onze kinders moet vooral zinvol en verantwoord zijn!

Heel veel speelgoed kopen wij eigenlijk niet, vaak maken we het zelf (zie Het Leuke Vakantieboek binnenkort), komt het van de Kringwinkel of van tweedehandsbeurzen. Kinderen hoeven ook niet altijd heel veel speelgoed te hebben. Geef ze bijvoorbeeld een simpele diabolo, ga naar een speelplein met hen te midden van het groen en laat ze zich eens volledig uitleven.
Als we dan toch geld geven aan speelgoed, geef ik het liever aan een verantwoorde speelgoedwinkel. Zoals aan spiksplinternieuwe webshop Speelgoed Kiki bijvoorbeeld.

Deze speelgoedwinkel voldoet eigenlijk aan al onze eisen:
– Speelgoed moet duurzaam en zinvol zijn, daarom hebben we het zelf nogal voor houten speelgoed
– De vorm moet eenvoudig zijn en er moeten geen nutteloze tierlantijntjes aan zijn
– De veiligheid moet aangepast zijn
– Speelgoed mag aanzetten tot rollenspelletjes, Kobe en Frauke spelen bijvoorbeeld keigraag mama en papa waarbij Kobe de mama is en en Frauke de papa!
– Speelgoed moet zo genderneutraal mogelijk zijn, vindt maar eens eens een poppenbed of poppenwagen die niet roze is bijvoorbeeld, wij vinden dat kinderen de kans moeten krijgen om te spelen met wat ze willen, of dat nu met poppen of auto’s is
– Speelgoed moet vooral ook aanzetten tot bewegen

Daarom kreeg Kobe afgelopen week een diabolo, die we gevonden hebben bij Speelgoed Kiki.
Kobe is nog jong, maar als hij dezelfde talenten heeft als zijn circuspapa dan is hij goed op weg om een echt circustalent te worden!

Deze degelijke spinner voor een diabolo is verkrijgbaar in heel veel kleuren. Van wit en zwart tot geel, rood, blauw, groen, roze enz. Ook fluokleuren. Samen met de aluminiumhandstokken van Henrys heb je een perfecte diabolo. Prijs spinner: 22,50 euro; prijs handstokken: 11,90 euro

Speciaal voor alle lezers van deze blog is er een kortingscode van 5% met de code KIKISTART5, een cadeautje van ons voor de opening van deze leuke webshop! Nog een cadeautje nodig voor een communiefeest? Of gewoon een leuke verrassing voor je kleine monstertjes? Surf snel naar Speelgoed Kiki en ontdek hun ongelooflijk leuke assortiment. Ik ben alvast fan! Op ons lijstje staan nog de treinen van BRIO en de knikkerbanen van Cuboro zien er ook geweldig uit, Kobe weet wat gevraagd voor zijn 4de verjaardag deze zomer!

x
Lobke

PS: Wil je jouw webshop ook laten testen door Leuke Wereld? Stuur mij gerust een mailtje.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.