0
MAMA ZIJN

De leuke mama in…Mariska Blommaert

Sinds kort ga ik elke week op zoek naar leuke verhalen over het moederschap, de kleine dingetjes die het mama zijn zo fijn (en minder fijn) maken. Deze week is het de beurt aan Mariska Blommaert, leuke mama van Fienna (4) en Nox (2). Benieuwd naar haar verhaal?

Mariska Blommaert

Meet Fienna & Nox. 2 stuks nageslacht. 2 aparte karakters gecreëerd door een combinatie van ons DNA. Sinds hun komst werd ik plots gebombardeerd van een working lady naar een working mum, van een happy girl naar een happy mommy,… Met nog meer verantwoordelijkheden, minder tijd, meer zorgen, minder spontaniteit… Maar met een nieuwe kijk op de wereld… de leuke wereld van mama zijn!

Geen woorden die kunnen omschrijven wat mijn kinderen precies in mij hebben losgemaakt. Sterker nog: wat voor een beter, boeiender en bewuster mens ik door hen ben geworden! Begrijp me niet verkeerd, ik maak dagelijks nog fouten & ik ben verre van perfect maar zij brengen wel elke dag de betere helft van mezelf naar boven. Vaak verbaas ik vriend en vijand door mijn onvermoeibare optimisme en energie. Veerkracht die ik meekrijg van mijn 2 oogappels. Want door hen ben ik weer beginnen dromen en vooral gaan doen. Al goed dat ik een stevige basis heb om op terug te vallen wat een nog grotere drive is. Want waar ik ook ben, wat ik ook doe. Door mijn trio (Nox,Fienna & papa) voel ik me sterk. Voel ik me nooit meer alleen. Maar al die ambitie heeft me ook laten inzien dat tijd het meest waardevolle is. Dus eens thuis word ik plots terug kind en droom ik met hen mee over dingen waarvan ze hopen dat ze ooit gebeuren. Kijk ik uit naar het avondritueel dat steevast eindigt met de zin: ik hou van jou… tot aan de maan & terug! Keer op keer een kippenvelmoment. Een barometer die aangeeft dat ik dankbaar ben voor alles wat er in ons leven gebeurt. Het klinkt misschien zeemzoet maar het is een diepe liefde die ongetwijfeld herkenbaar is voor alle mama’s, waar ook ter wereld.

Eén ding is zeker. Bij kinderen komt geen handleiding. Je bent de mama die je bent. Zelf koos ik voor een creatieve, kwalitatieve en vooral liefdevolle aanpak. Met als resultaat dat mijn kasten uitpuilen met zelfgemaakte creaties & kleurrijke tekeningen en met het gevolg dat de vraag “wat gaan we doen?” dagelijkse kost is geworden… Maar hoe vermoeiend dat alles ook mag klinken… De oerkracht en de rust die ik krijg en uitstraal als ik met mijn kinderen speel, vind ik ontzettend bijzonder. Een gedachte die me sterk houdt als ik weer de zoveelste opbergdoos op zolder plaats! Voor mij een doos vol herinneringen die mij vooral vertelt dat hun kindertijd veel te snel gaat.. Meteen een knipoog naar mijn slotrede aan alle kersverse of toekomstige mama’s: live now, worry after bedtime.”

1 (1) 1 (2) 1 (3)

Ervaren jullie het moederschap net zo als Mariska het omschrijft? Laat het ons gerust weten in de comments.
Wil jij ook eens leuke mama van de week zijn? Stuur een mailtje naar info@leukewereld.be en wie weet ben jij wel de volgende 😉

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Victorine
  februari 4, 2015 at 7:46 am

  Wat leuk die leuke-mama-artikels (en oh zo herkenbaar!). Na het lezen van het interview vorige week met de mama van Verne en Jasper nam ik ook even tijd om stil te staan bij wat mij een leuke mama maakt…heel boeiend om over na te denken als je het mij vraagt en mijn bevindingen lees je morgen in een blogpostje! Lieve groet, V.

 • Reply
  cindy brouwers
  februari 4, 2015 at 3:38 pm

  prachtig artikel van een super mama en ik kan het weten want het is toevallig my best friend!

  • Reply
   Tinne
   februari 4, 2015 at 4:57 pm

   Een mama die ik leerde kennen omdat we het geboortekaartje van Noxx mochten maken. En wat was het een eer. Zo een enthousiaste, liefdevolle spring in het veld mama! Noxx en Fienna mogen zich gelukkig prijzen!

 • Reply
  Maai
  februari 4, 2015 at 6:31 pm

  Oh Lobke, ik vind dit zo’n fijne rubriek. Heel mooi stukje weer en uiteraard weer zeer herkenbaar 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.