0
MAMA ZIJN Uncategorized

Ik netflix, hij netflixt, zij netflixt, wij netflixen…

Schermafbeelding 2015-07-13 om 22.01.06

Sinds een tijdje hebben wij hier de eer om deel uit te maken van het Netflix #streamteam wat betekent dat wij altijd op de hoogte zijn van nieuwe series, uitgenodigd worden voor leuke events en af en toe leuke goodies in onze brievenbus vinden.

Maar zelfs zonder lid te zijn van dit streamteam, zijn wij hier grote fan! Afgelopen weekend bijvoorbeeld, we moeten ons nooit meer afvragen of er iets leuks op tv is, want er is altijd wel een leuke film of serie die we samen kunnen bekijken. Zo genoot ik zelf al van de serie Unbreakable en Patrick heeft zeker al meer dan 50 series en films bekeken.

Ook Kobe en Frauke zijn er dol op! De gewone televisie wordt hier zelfs niet meer gebruikt, nee, Netflix is hier een echt werkwoord geworden: “Mogen we netflixen mamaaaaa?” Uiteraard proberen we de schermtijd hier te beperken, wat niet altijd makkelijk is met zoveel schermen om ons heen.

Wat ik er zo handig aan vind, is dat je Netflix in KIDS-modus kan zetten. Kobe en Frauke hebben elk hun eigen profiel en zo kunnen we zelf nakijken welke films of series ze het laatst gezien hebben.
En last but not least, als je geen inspiratie vindt in Het Leuke Vakantieboek, is het gewoon ook keihandig in de vakantie als het regent, we gaan daar niet over liegen ;-).

Ik zet hun favorieten graag op een rijtje voor jullie:

Netflix_fraukenetflix_series_kobe

Frauke is dol op:
Masha de beer deel 1 en deel 2: Dit vind ik zelf ook een fantastische serie! Deze animatiefilm volgt de jonge Masha, een lief klein meisje dat geluk verspreidt in haar dorp…maar soms ook kattenkwaad uithaalt. Echt keigoed gedaan!
De Troetelbeertjes: u welbekend, maar dan in een prachtige animatieversie!
Mickey Mouse Clubhouse: hier hebben onze kids misschien al 50 keer naar gekeken en eigenlijk zijn wij hier niet kwaad om. Ze leren er mee tellen, ze leren de kleuren en ze zingen alle liedjes vrolijk mee! Wat was Frauke blij toen ze voor haar verjaardag ‘Sta op en dans’ kreeg, de allereerste Vlaamse CD van Disney Junior met maar liefst 26 liedjes en 5 bonusnummers van Jake en de Nooitgedachtland Piraten, Sofia het Prinsesje, De Speelgoeddokter én Mickey Mouse Clubhuis! Uren zang – ,dans- en meezingplezier verzekerd!
Pieter Konijn: De zesjarige Pieter Konijn woont met zijn moeder onder een grote spar, maar hij wil de geest van zijn overleden vader levend houden door er zelf op uit te trekken! Erg leuke serie in 3 seizoenen!

Kobe is dol op:
Draken, race naar de rand: Een gloednieuwe Netflix-serie! Alles wat met dino’s en draken te maken heeft, is goed voor Kobe! Zeker nu hij thuis zijn eigen draakje heeft waar hij voor kan zorgen, hij eet en speelt mee en hij poetst zelfs mee de tandjes.
LEGO superheroes: De combinatie van LEGO en Superhelden, dat kan niet anders dan leuk zijn voor Kobe! Allemaal superhelden van LEGO gemaakt, heerlijk toch?
Lang Leve Koning Julien: Al langer een toppertje hier in huis! Kobe doet zijn favoriete dieren na en Frauke lacht daar ongelooflijk hard mee.
Happy Feet: Onze favoriete gezinsfilm! Laatst maakten we een grote kom popcorn, kropen we onder ons dekentje en genoten we met z’n vieren van deze heerlijke film!

Voila! Nog geen abonnement op Netflix? Het enige wat je nodig hebt is een Apple TV of je kan gewoon ook kijken op je tablet of smartphone.

Zijn jullie ook zo dol op Netflix? Welke series kijken jullie het liefst?

 

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  danine
  juli 14, 2015 at 11:31 am

  Dochterlief kijkt graag naar nick junior en disney junior. En natuurlijk ook studio 100 tv via telenet. Dora, bubble guppies, paw patrol, blaze en de monsterwielen en umizoomi zijn zowat de favorieten. Maar Mockey Mouse clubhouse kan ze ook wel smaken, net zoals bijna alle studio 100 films natuurlijk…
  Wij hebben zelf geen netflix, maar nemen heel veel op op de digicorder. Ben ik zo mis dat netflix ook op andere ‘slimme’ tv’s kan gekeken worden? De app staat namelijk (standaard) geïnstalleerd op onze samsungtv, maar zolang we niet betalen staat die daar maar te staan :-p

  • Reply
   Lobke Gielkens
   juli 14, 2015 at 11:52 am

   Zo’n slimme televisie hebben wij nog niet, maar dat klopt inderdaad dat je het daar gewoon zo kan bekijken en dus geen Apple Tv nodig hebt.

   • Reply
    danine
    juli 14, 2015 at 1:43 pm

    aaah, jaja juist. een apple tv is een bakske voor op de pc… Jah, ik zag tv staan en dacht dus onmiddellijk aan een echte tv 😀

 • Reply
  annelies
  juli 14, 2015 at 11:51 am

  je kan ook via een gewone tv naar netflix kijken maar je moet ene apparaat hebben dat met wifi of internet kan verbinden. Wij hebben een gewone tv maar we hebben ook een xbox die verbonden is met onze wifi en via de xbox kijken wij dus netflix op de gewone tv

  • Reply
   Lobke Gielkens
   juli 14, 2015 at 11:54 am

   Bedankt voor de tip! Wij kijken ook Netflix op de gewone tv, maar dan dus met de Apple Tv verbonden om op WIFI te kunnen aansluiten. Met die Apple Tv kan je ook naar YouTube kijken wat ook heel erg leuk is om bijvoorbeeld naar Pippi Langkous te kijken 🙂

 • Reply
  Joke
  juli 14, 2015 at 12:02 pm

  Wij kijken via de Playstation op onze TV naar Netflix. Ook hier is Michey Mouse Clubhouse populair (bij de kleinste) en Lego Superheroes bij de middelste.
  De oudste dochter kijkt vooral naar Violetta. Dat staat je ook nog te wachten 😉

 • Reply
  Joke
  juli 14, 2015 at 7:10 pm

  je kunt ook gewoon met je belgacom digicorder kijken

 • Reply
  Kim (Groene Pumps)
  juli 15, 2015 at 10:49 am

  Het kriebelt hier al maanden om een abo te nemen, maar dan denk ik elke keer “we zitten eigenlijk al genoeg voor TV”… anderzijds is dat vaak “bij gebrek aan beter” dat we dan naar iets (opgenomen) kijken en dan we ongeduldig wachten tot er ergens een nieuw seizoen van House of Cards of Vikings of zo begint. Lotte kijkt hier bijna dagelijks naar (een stukje van) de Wereld van Kaatje, waarbij ze dan mega-enthousiast in de zetel zit te wiebelen als het Bumba, Hopla of Uki is. Ze is er zo al verslaafd genoeg aan dat ik ze niet nog méér TV-pret ga geven of het kind komt niet meer uit de zetel 🙂
  Mama en papa daarentegen zouden hun TV-kijktijd misschien wel nuttiger kunnen vullen met zo’n Netflix abo’tje… of helemaaaaal het huishouden niet meer rond krijgen, natuurlijk 😉

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.