0
MAMA ZIJN Uncategorized

Ik ben meter!

img_0787Dit is Hakim*, een jongetje zo oud als onze Kobe. Sinds een tijdje ben ik trotse meter van dit lieve kindje, hij woont in een SOS Kinderdorp in Somalië. Het leven voor de kinderen in Somalië is heel moeilijk, het lang is langzaamaan aan het herstellen na jaren van gewapend conflict, grote droogtes en mislukte oogsten, daarnaast zijn er veel gezinnen hun huis en broodwinning verloren.

Hakim is niet alleen, want wereldwijd staan miljoenen kinderen er nog steeds helemaal alleen voor. Meter of peter worden van zo’n kindje betekent voor één van die kinderen een wereld van verschil. Sinds kort storten wij een maandelijkse bijdrage van 30 euro (1 euro per dag) en hierdoor kan ons petekindje Hashim opgroeien in een warm gezin in één van de SOS Kinderdorpen. Twee keer per jaar krijg je via brieven en foto’s de evolutie van je petekind. Je mist geen enkele mijlpaal en ziet je petekind letterlijk groot worden. Als je zin hebt, kan je een kaartje of cadeautje sturen. En ook een bezoek aan het kinderdorp van je petekind is mogelijk. Wie weet dat we dat ook ooit doen met onze kindjes?
img_0788
Als mama van twee opgroeiende kinderen in een heel andere wereld, vind ik het ook belangrijk om dit mee te geven aan Kobe en Frauke, ik zie het als één van mijn taken binnen hun opvoeding, dat ze enerzijds beseffen hoe goed wij het hier hebben en hoe moeilijk het is om bijvoorbeeld op te groeien in een land als Somalië. Die kinderen hebben vaak geen mama en papa, geen liefde van een warm gezin, gezond eten op tafel, goed onderwijs enzovoort.

Ondertussen zijn Kobe en Frauke volop tekeningen aan het maken die we weldra zullen opsturen naar Hashim, zo hebben ze toch ook een beetje Afrikaans broertje waar ze iets voor kunnen betekenen.

Wil je ook meter of peter worden van SOS kinderdorpen? Ga eens kijken naar deze link voor alle info.

Maar er is nog meer. Enkele maanden geleden kreeg ik de vraag om mee te werken aan een bloggersveiling ten voordele van SOS kinderdorpen. Samen met een heleboel andere Vlaamse bloggers zoals o.a. Liesellove, Mama van vijf, Minnie mie, Living by the sea, Daily Bits, Erika van Tielen, ondersteunen we ook op deze manier SOS Kinderdorpen en ook jullie kunnen iets betekenen voor één van de vele kindjes. Heel leuk om te zien hoeveel leuke bloggers deze actie ondersteunen en ik mocht natuurlijk ook niet ontbreken!
schermafbeelding-2016-09-30-om-13-20-55

Ik veil via Ebay graag twee gesigneerde boeken, namelijk ons Happy Kids boek en het Leuke Vakantieboek. Bieden kan vanaf 25 euro en de opbrengst gaat naar het Simbahuis in Liedekerke waar jongeren in moeilijke situaties worden opgevangen. Jullie weten dus wat jullie te doen staat ;-).

*Schuilnaam omwille van de privacy van ons petekindjeschermafbeelding-2016-09-30-om-13-29-18

 

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Ann
  september 30, 2016 at 12:52 pm

  Dag Lobke, wat leuk!
  Vraagje: hoe werkt dat precies? Op de site staat 1 euro/dag. Maar dan moet je als je wil inschrijven een vast bedrag (vb 50 euro) aanvinken. groetjes,
  Ann

 • Reply
  SOS Kinderdorpen
  oktober 1, 2016 at 9:48 am

  Beste Ann, leuk dat je geïnteresseerd bent om meter te worden van een kind in één van onze kinderdorpen. Meter worden kan je vanaf 30 euro per maand. Je kan meer geven als je wilt, maar dat hoeft niet. hier vind je alle informatie: http://www.sos-kinderdorpen.be/peterschap.

  En @ Lobke: heel erg bedankt voor deze supermooie blogpost!

 • Reply
  Ineke
  oktober 5, 2016 at 3:57 pm

  Wat leuk. Ik wil ook meter worden!
  Ik heb wel al net geboden op jouw actie 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.