0
Uncategorized Zelfgemaakt

De vakantie in met La Maison Victor

Dat ik mijn job als freelance journaliste graag doe, dat wisten jullie al! Maar sinds ik ook freelance journaliste ben voor het geweldige magazine La Maison Victor, doe ik mijn job nog liever! Ik krijg hier ongelooflijke kansen door, ik ontmoet inspirerende mensen en ik kan mijn hobby in mijn werk steken, wie droomt daar niet van?

IMG_0465
Het zomernummer staat boordevol chique sportswear afgewisseld met hippe patronen en DIY’s voor jong en oud. Ik had de eer om een interview te doen met de supersympathieke Valerie Boone, de vrouw achter Remi & Cosette die onlangs een boek voor tieners uitbracht. In dit nummer brengt ze een uniek ontwerp van de Indigo Sweater.
IMG_0469
IMG_0474IMG_0475IMG_0476IMG_0468In Limburg bracht ik een bezoekje aan de dames achter de Paskamer. Echte schatjes zijn het! En ga zeker eens kijken naar hun leuke upcycling mode!
IMG_0470
En samen met ons liefste Lies maakte ik een stoffenwijzer met een overzicht van welke stof je het beste kiest voor welk project.
Nog een paar leuke nieuwsberichtjes en mijn deadline werd gehaald!
IMG_0466 IMG_0467
Zelf ga ik nog wat naaiplezier beleven aan de Blanche vest, de Missy rok voor Frauke en misschien waag ik mij wel eens aan de Clay broek voor Kobe. Ook de ideetjes om een sweater te upcyclen zien er super uit.

Ondertussen werk ik aan mijn deadline voor het volgende nummer en ik kan jullie nu al verklappen dat ook dit weer een geweldig nummer wordt!

IMG_0473

WIN 5 x EXEMPLAREN VAN LA MAISON VICTOR
En er is nog meer goed nieuws, want ik mag 5 x exemplaren van het zomernummer van La Maison Victor weggeven! Het enige wat jullie hiervoor moeten doen is mij een beetje helpen.

1. Geef mij inspiratie voor één van de volgende La Maison Victor nummers. Ken jij een naai-, brei- of haaktalent dat wij zeker eens in de kijker moeten zetten? Heb je de ultieme reportage tip? Heb jij een idee voor een leuk interview, een geweldig nieuwtje, een nieuw boek. Ik hoor het graag in de berichten hieronder.
2. Ga nog even mijn Facebookpagina liken én die van La Maison Victor en dit bericht te delen.
3. Dit weekend maak ik 5 winnaressen bekend die van mij persoonlijk hun nummer LMV opgestuurd krijgen.

Succes!

You Might Also Like...

23 Comments

 • Reply
  sandy
  juli 1, 2015 at 1:43 pm

  Cirkus kids!!
  Dominica had vroeger een leuk kinderwinkeltje met de allerschattigste kinderkleedjes en hebbedingetjes.
  Daar is ze jammer genoeg mee gestopt.
  Ondertussen geeft ze nog breicursussen.
  In één woord geweldig. Ook nam ze de draad weer op om te gaan studeren als fotografe.
  een bezige bij en een fantastische madam!

 • Reply
  Marie-Paule @SoPopoSew
  juli 1, 2015 at 1:54 pm

  Misschien eens een kleine reportage over een aantal naaiblogs, er zitten heel wat talenten online!

 • Reply
  Leen goovaerts
  juli 1, 2015 at 1:55 pm

  Hey Lobke,
  Een reportage over de alpaca, maar dan van hier in België, eventueel ook tip voor verkoop en modellen, kleur enz! Lijkt me leuk voor aankomende herfst winter.
  Voor de beginnende breisters een soort van wegwijs van kwaliteit en soorten wol.
  Het is maar een idee, je ziet maar wat je ermee doe.
  Aja een reportage over een kersverse grootmoeder die voor haar kleinkind kreatieve leuke dingen wil maken, maar waarmee begin je? Niet die van vervlogen tijden maar hippe, moderne stukken. Dit zijn een paar dingen die door mijn hoofd gaan.
  Groetjes, Leen

 • Reply
  Marieke
  juli 1, 2015 at 2:23 pm

  Dag Lobke,

  In Nederland kennen we de consumentenbond met hun consumentengids. Daarin staan telkens allerlei tests: producten worden met elkaar vergeleken (bijvoorbeeld wasmachines) en daar rolt dan een “beste koop” uit. Is het een idee om z’n test te doen met naaimachines / lockmachines? Het aanbod is zo groot, welke moet je nou kiezen?!
  Groet, Marieke

 • Reply
  SaSiBeau
  juli 1, 2015 at 2:25 pm

  Volgend jaar ga ik patronen leren maken voor kinderen en dames en wil daar echt wel in verder gaan…dus wie weet zal ik dan eens horen of LMV mijn creatief talent ervoor wilt want heb heel veel ideetjes voor dames, heren en kinderen maar die houd ik voorlopig nog even voor mezelf 😉

  Voor jou kan het mss wel leuk zijn om eens te horen bij stoffe en koffe (zeer leuk consept) en voor de rest eens zien naar een bikini-tankini- badpak/zwemshort patroon…voor kinderen, dames en heren plus een paar soorten stof via LMV aanbieden…zou zeer leuk zijn voor iedereen natuurlijk

 • Reply
  kim wernaert
  juli 1, 2015 at 2:45 pm

  Hey, misschien is het een leuk idee om een lector in mode te intervieuwen. Zo krijgen vele mensen ook een idee wat ze daar leren en wat de lectorren drijft. Ik denk hier meteen aan omdat ik zelf mijn secundair gevolgt heb in mode maatkleding en gaan werken ben als retoucheuze en verkoopster. Momenteel heb ik mijn 1ste jaar opleiding voor lector mode erop zitten. Je haalt zoveel voldoening uit het lesgeven. Ik heb ook een blog jullan.blogspot.be . Neem gerust eens een kijkje.

  Het zou alvast een leuk idee zijn om andere te inspireren en voor mezelf om mijn favoriete magazine te winnen?

 • Reply
  Renee
  juli 1, 2015 at 3:17 pm

  Ik ken een kunstenares die ook haakworkshops geeft. Ze maakt hele mooie kleurrijke accesoires zoals omslagdoeken en poncho’s. Een meer enthousiast en levendig type kom je niet snel tegen.
  Leuk voor beginners en om te laten zien dat je door te durven met kleur een prachtig statement kunt maken.

 • Reply
  Lindsy
  juli 1, 2015 at 5:39 pm

  Misschien wordt het eens tijd dat jij geïnterviewd wordt! Ik wil gerust voor één dag eens freelance journaliste zijn! 😉

  • Reply
   Lobke Gielkens
   juli 1, 2015 at 5:56 pm

   Jij bent een veel groter naaiwonder dan ik Lindsy, dus misschien moeten we jou maar eens interviewen 😉

   • Reply
    Lindsy
    juli 1, 2015 at 7:53 pm

    Ik zou zeggen: ‘De koffie staat klaar!’, maar misschien trakteer ik je nu beter op een ijsje… Altijd welkom hé, ook zonder interviewboekje en met kids 😉

 • Reply
  Els
  juli 1, 2015 at 6:11 pm

  Hallo Lobke,
  Zou het heel leuk vinden om je mijn sfeervolle naaiatelier te laten zien! Mijn ‘Happy place’ waar ik 6 keer in de week les geef en mijn cursisten met oa de patronen van La Maison Victor help. Gezellig als je langs komt!
  Groetjes, Els
  http://www.2bElse.nl

 • Reply
  Ellen Naait
  juli 1, 2015 at 8:02 pm

  Ik heb een abonnement op LMV, zalig boekje!! Ik ben benieuwd naar jou versie van de Blanche vest, die wil ik ook maken naa de zomer!

 • Reply
  Ilse
  juli 1, 2015 at 9:06 pm

  hoi lobke,
  Normaal lees ik in stilte graag mee met al jouw avonturen (zowel online als in lmv) maar nu je om inspiratie vraagt, reageer ik toch een keertje; ik zou het heel leuk vinden om meer te lezen over de dames van breiboezem. Dit is een initiatief in Nederland waarbij implantaten voor vrouwen (die een borstamputatie hebben ondergaan) worden gebreid. Ik vind het zo’n mooie idee dat t creatieve hier verenigd wordt met een noodzakelijk iets waar veel vrouwen weer blij van worden. Dus misschien leuk om ze een podium in lmv te bieden?
  Vriendelijke groetjes,
  Ilse

  • Reply
   Lobke Gielkens
   juli 1, 2015 at 9:08 pm

   hey ilse, zo fijn dat je reageert! ik ga je tip zeker onthouden! Duizend maal dank! xxx

 • Reply
  Lieve
  juli 1, 2015 at 9:50 pm

  Ik ben zelf als kind ooit beginnen haken, breien en naaien omdat mijn lieve buurvrouw daar zoveel mee bezig was als zij op mij paste. Het is misschien een leuk idee om de oudjes eens aan het woord te laten. Hoe ging het naaien vroeger en nu? Wat zijn de verschillen? Geven zij hun kennis graag door? Wat vinden zij van de nieuwe ontwerpen?…

 • Reply
  Ine
  juli 2, 2015 at 5:14 am

  Dag Lobke,
  Bij het lezen van je berichtje dacht ik aan La Petite Rooze (Rita Lauwerier). Ze haakt juwelen, geldbeugels, tasjes. Je moet maar eens een kijkje nemen op haar Facebook pagina of website http://www.lapetiterooze.be.

  Groetjes.

 • Reply
  Tamara de Waal-Magdelijns
  juli 2, 2015 at 6:20 am

  Ik vind dat je eens naar de blog van Daphne moet kijken (haakensmaak.blogspot.com) Ze post niet zo veel helaas maar ze maakt erg leuke dingen! Wellicht meerdere blogs in 1 artikel? Met korte interviewstukjes etc? Succes ermee!

  Groet Tamara

 • Reply
  Milou
  juli 2, 2015 at 7:14 am

  Wat mij leuk lijkt is wat te lezen over onszelf, de naaisters!
  Vanmorgen zag ik voorbij komen dat er bijvoorbeeld in de groep naaien voor vriendinnen ook jonge meiden zitten van 13/14. Zelf ben ik 22 en er zit in iedere leeftijdscategorie wel een aantal fanatiekelingen.
  Misschien leuk om daar een interview mee te doen en dan de diversiteit te laten zien van mensen met eenzelfde hobby 🙂 Daarnaast is naaien niet enkel een vrouwending, ik zie ook wel eens heren voorbij komen met prachtige creaties. Plus, ieder kan dan zijn of haar favo LMV item showen dat gemaakt is!:)

 • Reply
  Milou Arts
  juli 2, 2015 at 7:14 am

  Leuk! IkWat mij leuk lijkt is wat te lezen over onszelf, de naaisters!
  Vanmorgen zag ik voorbij komen dat er bijvoorbeeld in de groep naaien voor vriendinnen ook jonge meiden zitten van 13/14. Zelf ben ik 22 en er zit in iedere leeftijdscategorie wel een aantal fanatiekelingen.
  Misschien leuk om daar een interview mee te doen en dan de diversiteit te laten zien van mensen met eenzelfde hobby 🙂 Daarnaast is naaien niet enkel een vrouwending, ik zie ook wel eens heren voorbij komen met prachtige creaties. Plus, ieder kan dan zijn of haar favo LMV item showen dat gemaakt is!:)

 • Reply
  Emma
  juli 2, 2015 at 3:05 pm

  Misschien is het een idee om aandacht te besteden aan het zelfmaken van lingerie. Dit is namelijk heel goed zelf te doen . Van een eenvoudige slip tot een byzonder corset. Ook heren ondergoed hoortbhierbij iemand die prachtige ontwerpen maakt is Diana van Nuland.

 • Reply
  omi
  juli 2, 2015 at 6:19 pm

  dag Lobke, je vroeg naar mensen die we je kunnen voorstellen om eens in het daglicht te stellen in LMV. wel, ik heb onlangs kennis gemaakt met een mama van vijf kinderen, die heel veel bezig is om kleurrijke kledij te maken, zowel voor kinderen als voor volwassenen. onder de naam Iza maakt ze eveneens prachtige zakken, geldbeugeltjes, toilettasjes… misschien interesseert het je om eens een kijkje tenemen op haar website: http://Izaboutique.wordpress.com/ Isabelle woont in Oostende.
  verder wil ik je ook Glenn Hoorelbeke aanbevelen. hij is de bezieler van Passionistas, een outdoor hobby- en craftbeurs die hij soms organiseert in regio Oostende/Bredene en daar brengt hij heel wat creatievelingen bij elkaar, die ons hun creaties voorstellen. je kan Glenn bereiken via glenn@hoorelbeke.eu
  vriendelijke groeten
  van omi Monique (zelfde familienaam als Glenn, maar we zijn geen familie)

 • Reply
  vatteke
  juli 2, 2015 at 8:14 pm

  Wollemien is een madame uit Herentals met een eigen klein wollenwinkeltje, waar je voor een tas koffie terecht kan met je brei- of haakwerk en al je vragen. Ze maakt ook truien en dergelijke op aanvraag. En volgens mij kan je zelfs met twee linkerhanden bij haar in de leer. Engelengeduld heeft ze!

 • Reply
  Sabine Colson
  juli 2, 2015 at 9:20 pm

  Je zou een reportage kunnen maken over de VZW Prinses Harte. Prinses Harte organiseert acties tvv kinderen met kanker. Vrijwilligers naaien pyama’s, knuffels, beschermhoezen voor medicijnzakken en nog veel meer. Allemaal om het ziekenhuisverblijf van de jonge kankerpatientjes een beetje draaglijker te maken. Er wordt niet enkel genaaid, er zijn nog heel veel andere initiatieven.
  Nog enkele andere topics :
  – Er zijn enorm veel Vlaamse en Nederlandse naaiblogs. Maar hoe zit het in andere landen ? Een item met een overzichtje van Interessante naaiblogs uit andere landen lijkt me ook wel leuk.
  – stoffen : De zomervakantie komt eraan. Op je vakantiebestemming een stoffenwinkel binnenstappen kan erg boeiend zijn. Waar vind je mooie (alhoewel smaken verschillen natuurlijk) stoffen ? Waar moet je zijn voor koopjes ? Leuke adresjes voor stoffen en wol in Parijs, Londen, Amsterdam, Keulen…
  – werken met leder
  – zelf gordijnen maken
  Voila, tot zover mijn inspiratie 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.